05 jan Chinese Roerbak stamppot met Knoflookgarnalen
Heerlijke stamppot recepten kunnen het hele jaar door. Ook deze Chinese roerbakstamppot met knoflookgarnalen. Met stamppot kun je eindeloos variëren. Van zachte smaken, zoet tot ook lekker pittig! Met klassiekers, zoals een klassieke Hete Bliksem en een lekkere pittige Indonesische zuurkool stamppot of Mexicaanse bonen stamppot. Deze keer kiezen we voor Chinese inspiratie in de stamppot met Chinese roerbakgroente en knoflookgroente. Geen zware stamppot, maar wel lekker stampen met groente en aardappelen.
Stamppot recept met roerbakgroente
Regelmatig zijn de zakken roerbakgroente in de aanbieding en eigenlijk zijn ze natuurlijk bedoeld voor wokrecepten, maar je kunt met deze roerbakgroente ook creatief koken en variëren. Dat deed ik ook met stamppot recept. Deze keer ik gebruikte zo’n zak Chinese roerbakgroente voor een heel ander recept, zoals stamppot met Chinese groente. Trek gekregen in stamppot? Lees dan mee! Zo maak je de Chinese roerbak stamppot met knoflookgarnalen zelf.
Variëren met stamppot recepten
P.s. Nog een lekker stamppot recept? Maak ook eens de stamppot met andijvie, geitenkaas en Iberico worst. Ook dat is weer eens iets anders.
Ingrediënten Stamppot met Chinese roerbakgroente en knoflookgarnalen voor 4 personen
- 8 middelgrote aardappels
- 1 zak Chinese roerbakgroente 600 gram
- 1 knoflookteentje
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 theelepel Chili olie
- 2 eetlepels oestersaus
- 50 ml melk
- klontje roomboter
- 400 gram wokgarnalen met knoflook en peterselie
Extra: Een handje verse koriander, platte peterselie, bosuitje naar smaak of chilisaus.
Variëren met stamppot recepten
Recepten met zuurkool? Wat dacht je van deze hartige zuurkoolbroodjes met rookworst of deze koolhydraatarme frittata met zuurkool en rookworst?
Tips voor de bereiding van de Chinese stamppot met roerbakgarnalen
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: wok, mes, knoflookpers, grote stamppotpan, koekenpan, spatel, aardappelstamper
Recept Chinese roerbakgroente stamppot met knoflookgarnalen
Aardappelen koken
Kook het water voor de aardappelen met een snufje zout. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Spoel de aardappelen schoon. Kook de aardappelen beetgaar in de stamppot pan. Bereid ondertussen de Chinese wokrgroente in de wok als volgt.
Chinese wokgroente wokken
Verhit in de wok de zonnebloemolie knijp de knoflook uit en wok de wokgroente voor ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met de gembersaus, chili olie en oestersaus. De verhitting mag uit.
Stamppot maken met Chinese roerbakgroente
Giet de aardappels af en laat deze 1 minuutje op laag vuur droog koken. Zet de verhitting uit. De boter en melk mag bij de aardappels. Stamp tot een gladde aardappelpuree. Meng met de een spatel de roerbakgroente door de aardappelpuree. Zet de stamppot even apart.
Garnalen bakken
Verhit in een koekenpan een klein beetje zonnebloemolie. Bak de garnalen om en om, todat ze roze zien en niet meer rauw en beetje goed gebakken mag ook.
Chinese stamppot met garnalen opdienen
Verwarm de stamppot. Verdeel de stamppot over de borden. Maak een kuiltje in de stamppot en verdeel daarin de garnalen. Maak eventueel af met een handje verse koriander. Eet smakelijk!
Stamppotrecepten van Foodinista
Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens één van de volgende stamppotrecepten:
- Stamppot met rucola en kruidenkaas. Weer eens iets anders en verrassend lekker. Het recept kun je hier vinden.
- Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden.
- Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees. en daarvoor kun je het recept hier vinden.
- Dol op witlof? Dan is deze stamppot met witlof en rucola echt iets voor jou!
- Een favoriet van velen, spinazie met zalm, maar dan in een stamppot? Mijn stamppotrecept kun je hier vinden.
Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Instagram, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's