Chinese Roerbak stamppot met Knoflookgarnalen - Foodblog Foodinista

Chinese Roerbak stamppot met Knoflookgarnalen

Deel deze post

De winter is goed op gang en het vraagt om lekkere stamppotrecepten. Ook deze Chinese roerbak stamppot met knoflookgarnalen. Met stamppot kun je eindeloos variëren. Van zachte smaken, zoet tot ook lekker pittig! Met klassiekers, zoals een klassieke Hete Bliksem en een lekkere pittige Indonesische stamppot of Mexicaanse stamppot. Deze keer kiezen we voor Chinese inspiratie in de stamppot. Regelmatig zijn de zakken roerbakgroente in de aanbieding en eigenlijk zijn ze natuurlijk bedoeld voor wokrecepten, maar dan snijd ik juist mijn groente zelf, want dan zijn de groente meestal specifiek, maar in stamppot kun je gewoon mengen. Dat deed ik dan ook deze keer ik gebruikte zo’n zak roerbakgroente juist voor een heel ander recept, zoals stamppot. Trek gekregen in stamppot? Lees dan mee! Zo maak je de Chinese roerbak stamppot met knoflookgarnalen zelf.

Chinese Roerbak stamppot met Knoflookgarnalen - Foodblog Foodinista

Variëren met stamppot recepten

P.s. Nog een lekker stamppot recept? Maak ook eens de stamppot met andijvie, geitenkaas en Iberico worst. Ook dat is weer eens iets anders.

Stamppot met Chinese roerbakgroente en knoflookgarnalen - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Stamppot met Chinese roerbakgroente en knoflookgarnalen voor 4 personen

8 middelgrote aardappels
1 zak Chinese roerbakgroente 600 gram
1 knoflookteentje
1 eetlepel zonnebloemolie
2 eetlepels gembersiroop
1 theelepel Chili olie
2 eetlepels oestersaus
50 ml melk
klontje roomboter of margarine
400 gram wokgarnalen met knoflook en peterselie

Extra: Een handje verse koriander, platte peterselie, bosuitje naar smaak of chilisaus.

Variëren met stamppot recepten

Recepten met zuurkool? Wat dacht je van deze hartige zuurkoolbroodjes met rookworst of deze koolhydraatarme frittata met zuurkool en rookworst?

Stamppot met Chinese roerbakgroente en knoflookgarnalen - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de Chinese stamppot met roerbakgarnalen

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: wok, mes, knoflookpers, grote stamppotpan, koekenpan, spatel, aardappelstamper

Recept Chinese roerbakgroente stamppot met knoflookgarnalen - Foodblog Foodinista

Recept Chinese roerbakgroente stamppot met knoflookgarnalen

Aardappelen koken

Kook het water voor de aardappelen met een snufje zout. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Spoel de aardappelen schoon. Kook de aardappelen beetgaar in de stamppot pan. Bereid ondertussen de Chinese wokrgroente in de wok als volgt.

Chinese wokgroente wokken

Verhit in de wok de zonnebloemolie knijp de knoflook uit en wok de wokgroente voor ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met de gembersaus, chili olie en oestersaus. De verhitting mag uit.

Stamppot maken met Chinese roerbakgroente

Giet de aardappels af en laat deze 1 minuutje op laag vuur droog koken. Zet de verhitting uit. De boter en melk mag bij de aardappels. Stamp tot een gladde aardappelpuree. Meng met de een spatel de roerbakgroente door de aardappelpuree. Zet de stamppot even apart.

Garnalen bakken

Verhit in een koekenpan een klein beetje zonnebloemolie. Bak de garnalen om en om, todat ze roze zien en niet meer rauw en beetje goed gebakken mag ook.

Chinese stamppot met garnalen opdienen

Verwarm de stamppot. Verdeel de stamppot over de borden. Maak een kuiltje in de stamppot en verdeel daarin de garnalen. Maak eventueel af met een handje verse koriander. Eet smakelijk!

Recept Chinese roerbakgroente stamppot met knoflookgarnalen - Foodblog Foodinista

Stamppotrecepten van Foodinista

Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens één van de volgende stamppotrecepten.
* Stamppot met rucola en kruidenkaas. Weer eens iets anders en verrassend lekker. Het recept kun je hier vinden.
* Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden.
* Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees. en daarvoor kun je het recept hier vinden.
* Dol op witlof? Dan is deze stamppot met witlof en rucola echt iets voor jou!
* Een favoriet van velen, spinazie met zalm, maar dan in een stamppot? Mijn stamppotrecept kun je hier vinden.

Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie