Hartige taart met zuurkool, gehakt, appel en rozijnen recept van Foodblog Foodinista

Zuurkooltaart met gehakt en rozijnen – Hartige taart bakken

Deel deze post

Een hartige taart voor de zuurkoolliefhebber. Ja deze hartige taart is er dan echt één voor jou. En stiekem denk ik dat wanneer je niet zo van zuurkool houdt deze hartige taart met zuurkool ook wel eens bij je in de smaak kan vallen, want door de smaak combinaties is de hartige taart niet meer zo zuur en zuurkool eet je toch anders dan in de klassieker stamppot zuurkool. Ik hoor het regelmatig om me heen ik houd wel van zuurkool, maar de rest van het gezin niet. Dus dan zou het eens met deze zuurkooltaart proberen, want taart is tenslotte ook altijd een goed idee. Je combineert een beetje het beste uit twee werelden en je voegt eens wat andere smaken aan de zuurkool toe. Heb je het niet geprobeerd an weet je het tenslotte ook niet. Wat gaat er in de zuurkooltaart met gehakt en rozijnen? Tja ik vertel het je al een beetje, maar ik ga het gewoon weer met je delen in het recept.

Zuurkooltaart met gehakt, rozijnen en appel recept van Foodinista

Ingrediënten zuurkooltaart met gehakt en rozijnen voor 4 personen

1 bodem voor hartige taart, zoals deze
1 pak zuurkool
3 eetlepels rozijnen
250 gram gehakt
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 appel
1 eetlepel paneermeel
2 handjes geraspte kaas
2 eieren
125 gram creme fraiche
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel olijfolie
snuf peper en zout

Tips voor de bereiding van de zuurkooltaart met gehakt, rozijnen en appel

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en bakken in de oven 40 minuten
Benodigdheden: pan, hapjespan, snijplank, mes, knoflookpers, een hakmolen is makkelijk, taart bakvorm formaat 28 cm met losse bodem dan kun je de taart er makkelijk uittillen, garde, mengschaal

Zuurkooltaart met gehakt en rozijnen - Hartige taart bakken

Recept taart met zuurkool, gehakt, appel en rozijnen

Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de rozijnen wellen in een bakje water.

Vulling maken voor de hartige taart met zuurkool

Kook de zuurkool in een pan, maar niet met extra vocht, alleen in het eigen vocht. De zuurkool zal ook nog verder garen in de oven. Breng de zuurkool op smaak met een snuf peper, zout en de kerriepoeder. Meng alles door elkaar. Snipper de rode ui en de knoflook. Verhit in de hapjespan de olijfolie. Rul het gehakt en bak de rode uien en de knoflook mee. Breng het gehakt extra op smaak met een snufje peper en zout. Schil ondertussen de appel en snijd de appel in kleine stukjes. Bewaar deze even apart. Klop in een schaal de creme fraiche met de eieren tot een glad mengsel.

Hartige taart klaar maken voor de oven

Druk het taartdeeg in de taartvorm en druk in de bodem met een vorm een aantal gaatjes. Strooi een klein handje paneermeel over de bodem. Het paneermeel is voor het opvangen van het overbodige vocht. De taarbodem kan zo bakken en de taartbodem zal zo niet nat worden. Meng de appel door het eimengsel. Giet de zuurkool af in een vergiet en druk deze goed uit, zodat al het overbodige vocht eruit is. Meng ook de zuurkool door de eieren. Lek het gehakt even uit op keukenpapier, zodat er niet te veel overbodig vet en vocht in de taart komt. Meng het gehakt door de eieren. Meng een handje kaas door de taartvulling. De rozijnen, zonder water, kunnen ook bij de taartvulling. Giet alles in de taartbodem. Bestrooi de zuurkooltaart met een kleine handje paneermeel en geraspte kaas. Plaats de zuurkooltaart in de oven voor 40 minuten.

kruiden en specerijen kopen

Zuurkool recepten van Foodinista

Meer recepten met zuurkool van Foodinista? Wat dacht je van één van de volgende recepten.

  • Een echte stamppot liefhebber, maar ook eens variëren? Dan is deze stamppot ovenschotel met ananas en zuurkool misschien wel iets voor jou? Het recept ga je hier vinden.
  • Nog een zuurkool stamppot met een twist? Maak dan ook eens deze ovenschotel met zuurkool, chorizo en paprika, waarvoor je het zuurkool ovenschotel recept hier gaat vinden.
  • Zuurkool uit het vuistje? Ja, het kan met deze hartige broodjes met zuurkool.

Meer recepten en culinaire tips van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie