Witlofstamppot met rucola, ham en kaas recept van Foodblog Foodinista

Witlofstamppot met ham, kaas en rucola

Deel deze post

Op koude dagen is het tijd voor stamppot! Met stamppot kun je heerlijke variëren en al je favorieten eten. Witlof is ook zo’n groente waarmee je heerlijk kunt variëren en we weten natuurlijk dat witlof met ham en kaas heerlijk is! Schuif de witlof lekker in de oven met ham en kaas, daarvoor kun je mijn recept hier vinden. Maar witlof met ham en kaas is ook heerlijk in een stamppot. Je maakt het ook nog eens veel sneller en simpeler! Hoe je de witlofstamppot met ham, kaas en rucola maakt dat deel ik met je in dit receptblog. Bij de witlofstamppot komt inderdaad nog een beetje rucola, want naast dat het er mooi uitziet geeft het nog een beetje noten smaak aan de stamppot en dat is lekker!

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.

Recept stamppot met witlof, rucola, ham en kaas van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Witlofstamppot met ham, kaas en rucola voor 2 personen

  • 4 stronken witlof
  • 4 aardappelen
  • handje rucola
  • 125 gram hamblokjes
  • geraspte kaas
  • theelepel gedroogd salieblad
  • 50 ml melk
  • klontje roomboter
  • snuf zout en peter
  • theelepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de Stamppot met witlof, ham, kaas en rucola

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: grote pan, kleine pan, koekenpan, snijplank, mes, spatel, aardappelstamper, grote lepel

Recept stamppot met witlof, rucola, ham en kaas van Foodblog Foodinista
Stamppot recept met witlof, rucola, ham en kaas van Foodblog Foodinista

Recept witlofstamppot met rucola, ham en kaas

Kook het water voor de aardappels met een snufje zout. Schil de aardappels en kook de aardappels gaar met een snufje zout. Snijd ondertussen de kontjes van de witlof af en snijd de witlof over de lengte in vier delen en vervolgens in ringen. Verdeel de witlof in de grote pan en laat deze smoren met de boter, melk, 50 ml water, een snufje zout en peper en het salieblad. Dit duurt ongeveer 10 minuten. De witlof wordt zachter en zoeter. Verhit in de koekenpan de olijfolie en bak daarin in 3 minuten om en om de hamblokjes. Als de aardappels gaar zijn giet de aardappels dan af. Schep deze over in de grote pan en stamp de witlof samen met de aardappels. Meng vervolgens met de spatel de hamblokjes door de witlofstamppot. Bewaar er een aantal voor de garnering. Rasp de kaas door de stamppot. Meng een handje rucola door de stamppot en meng schep de stamppot om met een spatel. Schep de witlofstamppot op de borden. Garneer de stamppot met de rucola, hamblokjes en geraspte kaas.

Stamppot recepten van Foodinista

Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens de stamppot met rucola en kruidenkaas. Het recept kun je hier vinden. Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden. Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees en daarvoor kun je het recept hier vinden.

Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie