01 dec Witlofstamppot met ham, kaas en rucola
Stamppot recepten zijn het hele jaar door heerlijk. Met stamppot kun je variëren en al je favoriete ingrediënten combineren met aardappels in stamppot recepten. Witlof is ook zo’n groente waarmee je heerlijk kunt variëren en we weten natuurlijk dat witlof met ham en kaas heerlijk is! Witlof met ham en kaas kan in een ovenschotel, maar maak er ook eens dit witlofstamppot recept met ham, kaas en rucola mee.
Dat witlof heerlijk is in een stamppot had je misschien niet verwacht. Je maakt het ook nog eens veel sneller en simpeler! Hoe je de witlofstamppot met ham, kaas en rucola maakt dat deel ik met je in dit receptblog. Bij de witlofstamppot komt inderdaad nog een beetje rucola, want naast dat het er mooi uitziet geeft het nog een beetje notensmaak aan de witlofstamppot en dat is lekker!
Volg Foodblog Foodinista op Facebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.
Ingrediënten Witlofstamppot met ham, kaas en rucola voor 2 personen
- 4 stronken witlof
- 4 aardappelen
- handje rucola
- 125 gram hamblokjes
- geraspte extra belegen kaas
- theelepel gedroogd salieblad
- 50 ml melk
- klontje roomboter
- snuf zout en peter
- theelepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de Stamppot met witlof, ham, kaas en rucola
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: grote pan, kleine pan, koekenpan, snijplank, mes, spatel, aardappelstamper, grote lepel
Met liefde delen wij de recepten op Foodblog Foodinista ‘gratis’ met je. Een reactie op onze recepten waarderen we bijzonder! Laat deze ook zeker achter. Mocht je ons voor de moeite een keer op koffie willen trakteren? Het wordt bijzonder gewaardeerd.
Recept witlofstamppot met rucola, ham en kaas
Kook het water voor de aardappels met een snufje zout. Schil de aardappelen en kook de aardappelen gaar met een snufje zout.
Snijd ondertussen de kontjes van de witlof af en snijd de witlof over de lengte in vier delen en vervolgens in ringen. Verdeel de witlof in de grote pan en laat deze smoren met de boter, melk, 50 ml water, een snufje zout en peper en het salieblad. Dit duurt ongeveer 10 minuten. De witlof wordt zachter en zoeter.
Verhit in de koekenpan de olijfolie en bak daarin in 3 minuten om en om de hamblokjes. Als de aardappelen gaar zijn giet de aardappelen dan af. Schep deze over in de grote pan en stamp de witlof samen met de aardappelen.
Meng met de spatel de hamblokjes door de witlofstamppot. Bewaar er een aantal voor de garnering. Rasp de kaas door de stamppot. Meng een handje rucola door de stamppot en schep de stamppot om met een spatel. Schep de witlofstamppot op de borden. Garneer de stamppot met de rucola, hamblokjes en geraspte kaas.
Stamppot recepten van Foodinista
Meer stamppot recepten? Maak eens stamppot met rucola en kruidenkaas. Het recept kun je hier vinden. Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden. Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees en daarvoor kun je het recept hier vinden.
Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's