Borrelen bij de kerstboom met Kippie snackpan XL borrelhapjes tips van Foodblog Foodinista

Kippiepan – Relaxed buffetje bij de kerstboom – Zo stel je snel en simpel een kerstbuffet samen

Deel deze post

Op de blog deel ik ontzettend veel recepten inspiratie, zodat je goed voorbereid de kerstdagen in kunt. Wat ik ook begrijp is dat je misschien helemaal niet wilt koken. Krijg je gasten en wil je zelf ook genieten van de kerstdagen? Dan is in plaats van zelf koken je eten laten verzorgen ook heel erg fijn. Want ook zo kun je een relaxed buffetje bij de kerstboom creëren, mijn idee is namelijk; ga borrelen met de kippiepan of de Snackpan XL. Wij testen het alvast voor je uit en testen een Kippiepan XL met diverse kiphapjes en maakten daarbij een lekker borrelbrood op de barbecue, daarvoor delen we binnenkort het recept met je. Zo stel je een relaxed buffetje samen voor tijdens de de feestdagen en kun je zelf ook genieten.

Relaxed buffetje bij de kerstboom samenstellen met de Kippie snackpan XL tips voor de feestdagen van Foodblog Foodinista
Hapjes uit de Kippie Snackpan XL - borrelhapjes tips van Foodblog Foodinista

Relaxed buffetje bij de kerstboom

De laatste dagen waren bij ons druk! Ik zou een lang weekend naar Düsseldorf gaan, maar dit ging niet door, want mijn reisgenootje was ziek. Maar toch. Eric werkte naast zijn vaste baan nog twee dagen in de bier brouwerij voor een leuke lokale speciaal bier actie. De sportclubs van de kinderen. Sinterklaas activiteiten. De kerstboom neerzetten. Het huis versieren. Vrienden kwamen langs. Koken. Hapjes verzorgen. We zijn onze bruiloft aan het voorbereiden. Florian wisselt nog even van klas op school en dat zorgt toch voor stress en slapeloze nachten. Dit is een gevolg van te grote klassen en er wordt dus gesplitst. Kortom ik ging zoeken naar praktische oplossingen. Even iets minder in de keuken en iets lekkers in huis halen bij het bezoek! Smullen met de kinderen en lekker praktisch. Een Snackpan XL werd op zaterdag gehaald en kwam op zondag op tafel. De barbecue ging aan en het borrelbrood werd gemaakt. Smullen en makkelijk! Zo kan het dus ook tijdens de feestdagen, zowel tijdens de kerstdagen, in de kerstvakantie of met oud en nieuw een goed en lekker idee! Iedereen smult ervan jong en oud! En ik moet toegeven dat wij het er dus ook echt van namen en dat het bij ons dus ook een soort relax, instuif en pyjamadag was, maar dat mag met de feestdagen natuurlijk ook!

Smullen van de hapjes van Kippie

P.s. Wij bestelden al eerder een Snackpan XL, dit deden we bij de verjaardag van Florian. Zo stelde ik toen het buffetje samen en het was ideaal! Lees hier onze ervaring.

Smullen van de hapjes van Kippie

Kippie Snackpan XL

Wanneer wij de Kippie Snackpan XL bestellen bestellen wij bij Kippie een kippiepan. Je hebt keuze uit diverse snackpannen, want je kunt bijvoorbeeld ook een heel maaltijd buffet bestellen en voor de feestdagen zelfs een complete kip of kalkoen. Zelf kiezen we eigenlijk altijd voor diversiteit en hapjes die zowel voor volwassenen als kinderen lekker zijn. De Kippien Snackpan XL is dan ideaal. Deze is gevuld met gehaktballetjes, satéetjes, drumsticks en meer kleine hapjes. Zelf zet ik dan bijvoorbeeld nog lekkere sausjes op tafel, brood en in dit geval een borrelbrood van de barbecue voor een extra feestelijk gevoel wat met de feestdagen ook wel mag. Voor kersthapjes en hapjes voor oudjaarsavond mag je wel een beetje extra uitpakken. De snackpan warm je 45 minuten vooraf op en daarna kun je lekker smullen! Bij ons is het altijd een groot succes.

Kippiepan Snackpan XL voor het samenstellen van een kerstbuffet - tips van Foodblog Foodinista

Koude hapjes voor bij de Kippie Snackpan XL – Zo stel je snel en simpel een lekker kerstbuffet samen!

Voor borrelhapjes kun je altijd zelf een borrelplank samenstellen! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Italiaanse borrelplank of als tegenhanger een borrelplank met vis? Een kaasplank is ook altijd een goed idee met deze tips stel je een Nederlandse kaasplank samen. Simpel en altijd lekker.

Hoe stel je een Italiaanse borrelplank samen tips van Foodblog Foodinista
Een echte Nederlandse kaasplank tips van Foodblog Foodinista
Borrelplank met vis recepten van Foodblog Foodinista

Leuke kerst ideeën van Foodblog Foodinista

Wil je nog een lekker kerst toetje serveren, maar mag het ook niet al te moeilijk zijn en vooral niet te veel werk? Dan is de Kerst Eton Mess of deze chocolade mousse een heel goed idee! En zo wordt het lekker smullen tijdens de feestdagen met weinig inspanning.

Meer kerst recepten kerst ideeën ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Melanie Hoogvliet
    Geplaatst op 10:58h, 01 januari

    Die kippiepan heb ik al regelmatig voorbij zien komen die moet ik toch eens een keer gaan uitproberen denk ik zo

  • admin
    Geplaatst op 12:19h, 01 januari

    Zeker een aanrader. Echt makkelijk en altijd een succes!

Geef een reactie