Kerst Eton Mess Recept van Foodblog Foodinista

Kerst Eton Mess – Feestelijk en simpel kerst dessert

Deel deze post

Niet zo’n keukenprins of keukenprinses? Of wil je het gewoon allemaal niet al te moeilijk , maar wel allemaal heel erg lekker en mag het er ook nog een beetje mooi uit zien? Dan is een Eton Mess een heel leuk kerst dessert om het kerst diner mee af te sluiten. Ik beloof je deze versie kan echt iedereen maken en het is heel erg lekker. Het is gewoon snoepen als kers toetje. Een Eton Mess is altijd een feestje, maar je kunt de Eton Mess voor het kerstdiner nog een extra kerst tintje geven. Dat heb ik voor dit simpele kerstrecept dan ook gedaan en op de foodblog deel ik, want dat wil je gewoon weten, het recept voor deze kerst Eton Mess.

Kerst Eton Mess Recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Kerst Eton Mess voor 4 glazen

400 ml slagroom ongeklopt
2 stokjes vanille
2 eetlepels suiker
1 theelepel eetbare glitter, bijvoorbeeld rood, zilver en goud. Eetbare glitter kun je hier vinden.
zakje kerst schuimkransjes, zoals deze
250 gram rood fruit, zoals kersen, aardbeien en frambozen
Kerstchocolade voor het versieren, zoals deze

Tips voor de bereiding van de kerst Eton Mess

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 15 minuten
Benodigdheden: schaal, staafmixer, lepel, 4 mooie glazen, spatel, bakje, snijplank, mesje

Kerst dessert recept Eton Mess van Foodblog Foodinista
Kerst toetje recept Eton Mess van Foodblog Foodinista
Kerstvakantie uitjes met korting

Recept Eton Mess voor de kerstdagen

Klop de slagroom lobbig. De slagroom mag in ieder geval niet stijf worden geklopt. Meng de suiker met de spatel door de slagroom. Snijd de vanillestokjes open en haal het vanillemerg er uit. Klop deze vervolgens met de spatel door de slagroom. Meng ook de rode glitters door de slagroom dit geeft een leuk effect. Breek de merengue kransjes grof en bewaar deze apart in bakje. Zelf heb ik kersen gebruikt voor de Eton Mess, maar je kunt ook aardbeien en frambozen gebruiken. Maak in ieder geval het fruit schoon en snijd eventueel de frambozen in plakjes. Maak laagjes in de glazen en start met de room. Verdeel vervolgens de merengue, fruit en herhaal dit. Sluit af met room en een klein beetje verkruimelde merengue. Versier met een chocolaatje en glitters. Klaar is je feestelijk en simpel kerstdessert! Eet smakelijk!

Koken voor de feestdagen Kerst dessert recept Eton Mess van Foodblog Foodinista

Meer dessert recepten voor de feestdagen?

– Wat dacht je van een chocolademousse met maar twee ingrediënten?
– Dol op merengue, maar liever een taart? Maak dan dit recept! De merengue taart met chocolade en rood fruit. Je kunt de taart hier vinden.
– Lekker, het ziet er mooi uit, maar ook nog eens simpel is dit straciatella torentje. Een leuk recept wat je hier kunt vinden.

Meer dessert recepten ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie