Borrelbrood Caprese - Plukbrood met mozzarella, tomaat en pesto - Recept Foodblog Foodinista

Borrelbrood Caprese – Plukbrood met mozzarella, tomaat en pesto

Deel deze post

Het is weer tijd voor een lekker borrelbrood of plukbrood. De dagen worden weer korter en we gaan weer eerder binnen zitten. Natuurlijk borrelen we ook buiten, maar zo op de bank met het gezin is borrelen ook heel gezellig. Laten we eerlijk zijn met de dagen die er aan komen mogen we ook zelf weer lekker creatief worden. Dus tijd voor lekkere en gezellige borrelrecepten. Zo’n borrelbrood of plukbrood is ook heel erg lekker bij een kopje soep. Ik maakte zelf het borrelbrood op de barbecue. Dan krijgt het borrelbrood Caprese een heerlijke rokerige smaak, maar in de oven kan natuurlijk even goed. Ik zal beiden bereidingen toelichten voor het borrelbrood Caprese. Naturlijk met mozzarella, tomaat en pesto. Maar iwl je een borrelbrood of plukbrood smeuïg houden dan moet je er iets meer voor doen en ik zal het toelichten. Trek in nog meer borrelhapjes? Wil je een buffetje maken? Kijk dan hier verder voor leuke tips! Ook is dit niet het eerste borrelbrood wat ik maak er staat nog een heel lekker borrelbrood recept hier voor je klaar op de blog dan kun je lekker variëren. Maar je moet natuurlijk beginnen met dit plukbrood Caprese recept. Smullen maar!

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Borrelbrood Caprese - Plukbrood met mozzarella, tomaat en pesto - Recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor Borrelbrood Caprese – Plukbrood met mozzarella, pesto en tomaat

 • 1 Luxe wit brood ongesneden, zoals deze
 • 2 bollen mozzarella
 • 50 gram roomboter
 • 4 tomaten
 • handje basilicum
 • 1 rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 75 gram groene pesto
 • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • 75 gram geraspte harde Mozzarella
 • snufje zout
 • snufje zwarte peper

Tips voor de bereiding van het borrelbrood

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en grillen op de barbecue 25 minuten of in de oven 35 minuten.
Benodigdheden: steelpan met schenktuitje, snijplank, klein mesje, broodmes, knoflookpers, hakmolen, aluminiumfolie, houten plank, barbecue of braadslede en oven

Borrelbrood Caprese - Plukbrood met mozzarella, tomaat en pesto - Recept Foodblog Foodinista
Borrelbrood Caprese - Plukbrood met mozzarella, tomaat en pesto - Foodblog Foodinista

Recept voor het borrelbrood Caprese – Borrelbrood met mozzarella, pesto en tomaat

Verwarm de barbecue voor op 200 graden of de oven voor op 180 graden.

Snijd het brood in

Snijd het brood kruislinks en diep in, maar houd een een centimeter over. Het brood mag niet breken. Herhaal dit, zodat je allemaal vierkantjes hebt.

Borrelbrood insnijden - Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Vulling maken voor het Caprese borrelbrood

Breek de bollen mozzarella in kleinere stukken. Snijd de tomaten in kleinere blokjes en haal de zaadlijsten eruit. Maak de pesto wanneer je dit zelf doet. Smelt in een pannetje de 30 gram roomboter. Houd nog even 20 gram roomboter apart. Als de boter gesmolten is knijp je de knoflook uit in de boter en een breng je de boter op smaak met een snuf peper en zout. Snijd de basilicum fijn meng de helft van de kruiden door de boter en bewaar de helft voor de garnering.

Italiaans borrelbrood vullen

Het borrelbrood heb je ingesneden. Steek de mozzarella en tomaat tussen het brood. Vul het brood goed op. Steek ook wat klontjes boter tussen het brood (dit is van de overgebleven 20 gram boter). Strooi zout en peper over het brood en breng het borrelbrood op smaak. Als laatste giet je de gesmolten boter met de verse kruiden over het borrelbrood,vul je het borrelbrood met lepels pesto en maak je het borrelbrood af met de geraspte Parmezaan en mozzarella. Dit mag tussen het brood en over het brood heen.

Bereiding Gas Barbecue, zoals hier:
Borrelbrood klaar maken voor het grillen Plaats het borrelbrood op een groot stuk folie. Vouw het folie naar boven toe dicht en dek het borrelbrood aan de bovenkant nog een keer af met een nieuw stuk folie. Plaat het borrelbrood voor 3 minuten op het rooster bij de directe verhitting, zodat het een geroosterde smaak krijgt en vervolgens voor 15 minuten op de indirecte verhitting, op het hoge rooster. De barbecue mag dicht, zodat het goed warm blijft in de barbecue. Haal na een kwartier het Caprese borrelbrood van de barbecue af. Plaats het borrelbrood op een mooie borrelplank. Vouw het folie open en haal het zo goed mogelijk weg. Strooi over het borrelbrood nog extra verse kruiden en smullen maar!

Campingaz barbecue getest - Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Borrelbrood bereiden op een kolenbarbecue:
Gaat het borrelbrood op een gesloten kolenbarbecue plaats het dan zonder folie op een bakplaat (zonder rooster) daar kan het 20 minuten op grillen.

Borrelbrood Caprese - Plukbrood met mozzarella, tomaat en pesto - Recept Foodblog Foodinista

Borrelbrood in de oven:
Pak het folie in in folie, zoals bij de gasbarbecue en plaats het 15 minuten in minuten in de oven op 180 graden. Haal het brood vervolgens uit de oven en laat het nog 5 minuten grillen zonder folie.

Eet smakelijk!

Meer Italiaanse recepten van Foodblog Foodinista

Bij Foodblog Foodinista houden we van de Italiaanse keuken! Zowel van Italië zelf, want de reisverhalen kun je bijvoorbeeld hier lezen. Maar ook van de recepten uit de Italiaanse keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 • Lekker borrelen en meer leuke tips? Dan zijn deze bruschetta’s ook heel erg lekker!
 • Risotto a la ragu het recept kun je hier vinden.
 • Of een heerlijke spaghetti a la vongole? Ook dit pastarecht kun je hier vinden op de blog.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie