Feesthapjes snel op tafel met spareribs van Kippie

Lekker makkelijk: Feesthapjes snel op tafel met spareribs van Kippie

Deel deze post

We kennen allemaal de drukte wel rond carnaval, verjaardagen, oudejaarsavond en andere feestjes. Maar we willen natuurlijk wel lekker eten! Misschien ben je al bekend met de Kippiepan de heerlijke borrelplannen van Kippie met snacks en lekkere hapjes, zoals gehaktballetjes, drumsticks en meestal op een basis van kip. Ook ik schreef er al eerder over. Ik deelde bijvoorbeeld leuke tips voor de feestdagen en feestelijke tips voor een verjaardag. Maar er is meer. Deze keer bestelden wij bij Kippie een keer iets anders. Wij bestelden de Kippiepan met spareribs. Deze bestaat inderdaad uit varkensvlees, want het assortiment van Kippie is uitgebreider dan alleen kipgerechten en snackrecepten. Op drukke dagen, zoals bijvoorbeeld carnaval. Is het ook heel fijn om een maaltijdpan thuis klaar te hebben staan van Kippie. Met de Kippiepan staan feesthapjes snel op tafel met spareribs van Kippie en natuurlijk ook met de gehaktballetjes of drumsticks. Met het oog op de carnaval testten wij de zoet gemarineerde sparerib-pan van Kippie en stelde ik een makkelijke maaltijd samen, waarbij de spareribs de hoofdrol spelen.

Feesthapjes snel op tafel met spareribs van Kippie

Kippie pan tijdens carnaval – Een goed, simpel en snel idee!

In het weekmenu van deze week deelde ik al een aantal tips voor het eten tijdens carnaval en het bouwen van een stevige maaltijd. Het is herkenbaar om buiten de deur te eten. Wat ook kan is het inbouwen van even een rustpunt tussendoor. Wij doen dit zelf meestal wel. Zin in uitgebreid koken heb je dan niet. Daarbij eten er dan ook nog regelmatig gasten mee. Een Kippiepan in huis hebben is dan ideaal! Een Kippiepan met kleine hapjes is natuurlijk lekker. Maar spareribs zijn voor een maaltijd meer vullend en daarbij zijn ze sowieso een aanrader, want ik kan je vertellen dat de spareribs van Kippie ontzettend mals zijn en bijna van het bot afvallen. Daarbij kun je er voor kiezen om frietjes te bakken, maar het kan ook op mijn meneer, want simpel en snel zet je een eenvoudig buffetje op tafel en sla je voor één keer de friet over.

Feesthapjes snel op tafel met spareribs van Kippie

Feesthapjes snel op tafel met spareribs van Kippie

Spareribs in kippiepan van Kippie getest door Foodinista

Buffetje maken met Kippie sparerib-pan zoet

Het belangrijkste is natuurlijk de sparerib-pan zoet, die je ook in een pittige variant kunt bestellen, maar zoet vind ik zelf toegankelijker voor iedereen. De sparerib-pan zoet is geschikt voor ongeveer 6 personen.

Serveren bij de spareribs

Stokbrood
Aardappelsalade
Smeerseltjes voor op brood: kruidenboter, tapenade, roomkaas met rode peppadew
Eventueel extra: frietjes, sausjes

Het buffetje creëren

Eigenlijk is dit heel simpel. Plaats de schaal met spareribs in de Kippiepan. De stekker kan in het stopcontact en laat de pan de spareribs verwarmen. Dit duurt ongeveer een half uur. Ondertussen kun je brood afbakken, snijden en de smeerseltjes en salade op tafel zetten. Vervolgens is het tijd om te eten!

Spareribs in kippiepan van Kippie getest door Foodinista

Meer tips voor een leuk buffetje met de pannen van Kippie kun je hier vinden.

— Dit blog is in samenwerking met Kippie —

Meer recepten ideeën ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie