Feesthapjes snel op tafel met spareribs van Kippie

Lekker makkelijk: Feesthapjes snel op tafel met spareribs van Kippie

Deel deze post

We kennen allemaal de drukte wel rond carnaval, verjaardagen, oudejaarsavond en andere feestjes, waarbij je lekkere hapjes op tafel wilt zetten. Dan wil je lekker eten. Misschien ben je al bekend met de Kippiepan en de borrelpannen van Kippie met snacks en lekkere hapjes, zoals gehaktballetjes, drumsticks en meestal op een basis van kip. Ook ik schreef er al eerder over. Ik deelde bijvoorbeeld leuke tips voor de feestdagen met Kippiepan en bijgerechten voor bij de Kippiepan. Er is nog meer. Deze keer bestelden wij bij Kippiepan een keer iets anders voor tijdens Carnaval. Wij bestelden de Kippiepan met spareribs. Een Kippien met leuke en snelle carnavals gerechten, waarmee je binnen twintig minuten kunt eten. Deze bestaat inderdaad uit varkensvlees, want het assortiment van Kippie is uitgebreider dan alleen kipgerechten en snackrecepten. Op drukke dagen, zoals bijvoorbeeld carnaval dan is het ook heel fijn om een maaltijdpan thuis klaar te hebben staan van Kippie dan staan er snel lekkere carnavals gerechten en carnavals hapjes op tafel. Met het oog op de carnaval testten wij de zoet gemarineerde sparerib-pan van Kippie en stelde ik een makkelijke maaltijd samen met simpele en lekkere bijgerechten voor bij de Kippiepan, waarbij de spareribs de hoofdrol spelen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Feesthapjes snel op tafel met spareribs van Kippie

Kippie pan tijdens carnaval – Een goed, simpel en snel idee!

In het weekmenu van deze week deelde ik al een aantal tips voor het eten tijdens carnaval en het bouwen van een stevige maaltijd. Het is herkenbaar om buiten de deur te eten. Wat ook kan is het inbouwen van even een rustpunt tussendoor. Wij doen dit zelf meestal wel. Zin in uitgebreid koken heb je dan niet, eten bestellen of eten bezorgen is dan ideaal. Daarbij eten er dan ook nog regelmatig gasten mee. Een Kippiepan in huis hebben is dan ideaal! Een Kippiepan met kleine hapjes is natuurlijk lekker. Maar spareribs zijn voor een maaltijd meer vullend en daarbij zijn ze sowieso een aanrader, want ik kan je vertellen dat de spareribs van Kippie ontzettend mals zijn en bijna van het bot afvallen. Daarbij kun je er voor kiezen om frietjes te bakken, maar het kan ook op mijn manier, want simpel en snel zet je een eenvoudig buffetje met bijgerechtjes voor bij de Kippiepan op tafel en sla je voor één keer de friet over.

Feesthapjes snel op tafel met spareribs van Kippie

Feesthapjes snel op tafel met spareribs van Kippie

Spareribs in kippiepan van Kippie getest door Foodinista

Buffetje maken met Kippie sparerib-pan zoet

Het belangrijkste is natuurlijk de sparerib-pan zoet, die je ook in een pittige variant kunt bestellen, maar zoet vind ik zelf toegankelijker voor iedereen. De sparerib-pan zoet is geschikt voor ongeveer 6 personen.

Serveren bij de spareribs

  • Stokbrood
  • Aardappelsalade
  • Smeerseltjes voor op brood:
  • kruidenboter
  • tapenade
  • roomkaas
  • roomkaas met rode peppadew
  • Eventueel extra: frietjes, sausjes

Het buffetje creëren

Eigenlijk is dit heel simpel. Plaats de schaal met spareribs in de Kippiepan. De stekker kan in het stopcontact en laat de pan de spareribs verwarmen. Dit duurt ongeveer een half uur. Ondertussen kun je brood afbakken, snijden en de smeerseltjes en salade op tafel zetten. Vervolgens is het tijd om te eten!

Spareribs in kippiepan van Kippie getest door Foodinista

Meer tips voor een leuk buffetje met de pannen van Kippie kun je hier vinden.

— Dit blog met carnavals hapjes is in samenwerking met Kippie —

Meer recepten ideeën ontvangen van Foodblog Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie