Spaans borrelbrood met chorizo - Foodblog Foodinista

Spaans borrelbrood met chorizo

Deel deze post

Lekker borrelen en barbecueën gaan heel goed samen! Al gaat dit borrelbrood natuurlijk ook prima in de oven, maar op de barbecue komt er ook nog een heerlijk rokerig smaak je bij en dat maakt het af. Aan jou de keuze. Dan gaat het over de bereiding van het Spaans borrelbrood met chorizo, manchego en gorgonzola en lekkere kruiden. Eigenlijk is het allemaal niet zo heel ingewikkeld. Het brood insnijden, lekker vullen, laten smelten en plukken maar. Nou ja oké ik ga het recept voor dit Spaans borrelbrood met chorizo natuurlijk wel precies met je delen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Borrelbrood met chorizo, manchego, gorgonzola en tomaat van de barbecue

Borrelbrood met chorizo, manchego, gorgonzola en tomaat van de barbecue

1 Luxe wit brood ongesneden
150 gram Manchego kaas
150 gram gorgonzola
50 gram roomboter
1 chorizo worst
handje verse peterselie en bieslook
1 tomaat
1 rode paprika
snufje chili peper

Tips voor de bereiding van het borrelbrood

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en grillen op de barbecue 25 minuten
Benodigdheden: steelpan met schenktuitje, snijplank, klein mesje, broodmes, aluminiumfolie, houten plank, barbecue

Spaans Borrelbrood met chorizo, manchego, gorgonzola en tomaat van de barbecue van Foodblog Foodinista

Recept voor het Spaanse borrelbrood

Verwarm de barbecue alvast voor.

Snijd het brood in

Snijd het brood kruislinks en diep in, maar houd een centimeter over. Het brood mag niet breken. Herhaal dit, zodat je allemaal vierkantjes hebt.

Vulling maken voor het borrelbrood

Schaaf met de kaasschaaf diverse dunne plakjes manchego kaas. Snijd de chorizo in blokjes. Smelt in een pannetje de 30 gram roomboter. Houd nog even 20 gram roomboter apart. Als de boter gesmolten is breng je de boter op smaak met een snuf chilipeper. Snijd de peterselie en bieslook fijn meng de helft van de kruiden door de boter en bewaar de helft voor de garnering. Snijd de paprika in kleine blokjes en doe hetzelfde met de tomaat.

Borrelbrood vullen

Het borrelbrood heb je ingesneden. Plaats het brood op folie en zorg dat je het brood aan de bovenkant sluit. Steek vervolgens de manchegokaas, chorizo, stukjes gorgonzola, paprika en tomaat afwisselend tussen het brood. Vul het brood goed op. Steek ook wat klontjes boter tussen het brood. Als laatste giet je de gesmolten boter met de verse kruiden over het borrelbrood.

Borrelbrood klaar maken voor het grillen

Vouw de folie naar boven toe dicht en dek het borrelbrood aan de bovenkant nog een keer af met een nieuw stuk folie. Plaats het borrelbrood voor 3 minuten op het rooster bij de directe verhitting, zodat het een geroosterde smaak krijgt en vervolgens voor 15 minuten op de indirecte verhitting, op het hoge rooster. De barbecue mag dicht, zodat het goed warm blijft in de barbecue. Haal na een kwartier het borrelboord van de barbecue af. Plaats het borrelbrood op een mooie borrelplank. Vouw het folie open en haal het zo goed mogelijk weg. Strooi over het borrelbrood nog extra verse kruiden en smullen maar!

Barbecue recepten van Foodblog Foodinista

Kijk dan ook eens hier voor meer winter barbecue recepten of kijk hier verder voor de barbecue recepten van Foodblog Foodinista.

Meer barbecuerecepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie