Japanse sticky kip bakplaat met paksoi en courgette - Foodblog Foodinista

Japanse sticky kip bakplaat met paksoi en courgette

Deel deze post

Ook ik heb regelmatig minder zin om te koken of eigenlijk weinig tijd, maar een excuus is er eigenlijk nooit. Zin in lekker eten hebben natuurlijk sowieso! Een echte favoriet bij ons thuis is kip uit de oven. Dan bedoel ik een volle bakplaat met kip en groente uit de oven. Een ware one-pot-wonder, maar dan op een oven bakplaat. Even schillen, snijden, hakken, marineren, maar vervolgens gaat alles de oven in. Geduld en klaar! Zo tover je altijd een uitgebreide maaltijd op tafel. Smaakvol, uitgebreid en je eet gevarieerd. Met kinderen word ik daar dus ook blij van. Vooral wanneer iedereen zit te genieten en het ook nog gevarieerd is en geen vlugge afhaalmaaltijd. Daar kom ik dus direct op terug. Ik haal heel graag sushi. Gelukkig hebben wij in ons eigen dorp een heel goed sushi restaurant en daar komen mensen uit heel Nederland eten, ook BN-ers. Ja Kaatsheuvel is The-place-to-be. Maar de horeca is nog even gesloten en zij gaan ook geen terras openen. Het is gewoon onmogelijk. De koude gerechten afhalen is prima, maar de warme gerechten het is iets minder. Daar moet je toch echt horeca apparatuur voor hebben qua bereiding, bijvoorbeeld direct van de tepanyaki direct op je bord, want kort verwarmd en geflambeer is ook kort. Maar een recept wat je wel zelf kunt maken is de Japanse sticky kip op de bakplaat. Voor een complete maaltijd maak ik er paksoi en courgette bij in de oven. Je kunt er voor kiezen om er bijvoorbeeld nog witte rijst bij te koken. Echt waar iedereen kan het, voor met dit Japanse sticky kip bakplaat met paksoi en courgette recept! Een maaltijd bereid op een bakplaat is zo simpel om te maken. Alles gaat op de bakplaat. Marineren in twee stappen. Je overgiet de hele maaltijd en de bakplaat gaat oven in. Vervolgens is alles gaar en de kip valt mals van het bot. Al trek gekregen en wil je weten hoe wij deze heerlijke sticky kip bakplaat op tafel zetten? Ik ga het recept voor de Japanse sticky kip met je delen, waarbij de Japanse marinade voor kip een heel belangrijke rol speelt!

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Japanse sticky kip bakplaat met paksoi en courgette - Foodblog Foodinista

P.s. Meer inspiratie voor een lekker bakplaat recept? Bekijk dan ook mijn recept voor de Tajine bakplaat!

Japanse sticky kip bakplaat met paksoi en courgette - Foodblog Foodinista

Meer inspiratie voor een complete maaltijd uit de oven? Kijk dan ook naar deze bakplaat maaltijd. Kippenpoten, aardappeltjes en worteltjes of de bakplaat maaltijd met zalm.

Japanse sticky kip bakplaat met paksoi en courgette - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Japanse sticky kip bakplaat met paksoi en courgette voor 4 personen

Bereiding van de sticky Japanse kip

 • 4 kippenbouten
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 rode peper
 • 4 eetlepels mirin (rijstwijn)
 • 4 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels sesamzaad
 • 4 eetlepels sake
 • 100 gram suiker
 • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding van courgette en paksoi op de bakplaat

 • 2 stronkjes paksoi
 • 1 eetlepel olijfolie
 • knoflookteentje
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 1 theelepel sesamolie
 • 1 eetlepel sesamzaad

Serveer bij de sticky Japanse kip met paksoi en courgette een schaaltje met rijst of noodles. Nog een aanrader is de frisse salade met mango en kokommer.

Japanse sticky kip bakplaat met paksoi en courgette - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van Japanse sticky kip op de bakplaat

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en in de oven 60 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, schaaltje, lepel, braadslede of bakplaat, bakpapier, maatbeker, vork, bakkwast, wok

Nog een lekkere bakplaat maken met pompoen? Bekijk dan ook de bakplaat met pompoen en chorizo hier.

Japanse sticky kip bakplaat met paksoi en courgette - Foodblog Foodinista

Recept Japanse sticky kip met courgette en paksoi uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Marinade voor de sticky kip en de kip de oven in

Meng de olijfolie, suiker, mirin, sojasaus, sake. Meng alles tot één gladde marinade. Verdeel de kippenpoten op het bakpapier op de bakplaat. Snijd het vel van de kip drie keer, zodat de marinade niet alleen op het vel komt, maar ook in de kip. Smeer de kip in met 1/4 van de marinade. Knijp één teentje knoflook uit over de kip. Plaats de kip in de oven voor 30 minuten op 200 graden.

Sticky Marinade tot een kleverige saus bereiden

Verhit in een wok een beetje olijfolie. Knijp twee knoflooktentjes uit en snijd de rode peper uit. Niet te pittig? Verwijder dan de zaadlijsten. Roerbak de knoflook en de rode peper. Blus vervolgens af met de marinade en laat de marinade in koken. Door de suiker kookte de marinade in. Laat deze 5 minuten sudderen en kleverig inkoken en zet de wok aan de kant.

Courgette en paksoi bereiden voor de bakplaat

Snijd de courgette in schijven. Spoel de paksoi schoon. Meng de marinade voor de groente. Meng de olijfolie, sojasaus en sesamolie.

Sticky kip bakplaat volledig bereiden

Verdeel de courgette en paksoi naast de kippenpoten. Smeer de kippenpoten in met de sticky saus, totdat deze op is. Strooi sesamzaad over de kip. De marinade voor de groente mag over de courgette en de paksoi. Plaats de bakplaat nog 20 minuten in de oven. Kook ondertussen eventueel de rijst of de noodles en eet smakelijk!

Meer makkelijke ovenrecepten?

Je kunt bijvoorbeeld heel makkelijk lekker risotto in de oven maken. Het recept kun je hier vinden. Ook de ovenschotel met kabeljauw en worteltjes uit de oven is een goed en lekker idee! Het recept staat hier. Een ander idee en altijd lekker zijn frittata’s. Een hele lekker en iets meer culinaire is bijvoordeeld deze frittata met zalm en groene asperges welke je hier kunt vinden.

Recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie