Ovenschotel met kabeljauw en gegrilde worteltjes foodblog Foodinista

Ovenschotel met kabeljauw en gegrilde worteltjes

Deel deze post

Worteltjes en vis gaan al zo lang ik weet heel goed samen! Tijd om het recept voor kabeljauw met worteltjes meer glans te geven. En dat durf ik wel letterlijk te zeggen. Voor dit recept glaceer en grill ik de worteltjes namelijk met diverse kruiden om vervolgens een krokante kabeljauw mee te laten grillen. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar is gewoon heel simpel. En sowieso heb je weinig afwas, want uiteindelijk gaat alles in de zelfde ovenschotel. Ideaal vond ik. Hoe maak je het recept voor de ovenschotel met kabeljauw en gegrilde worteltjes? Dat ga ik nu met je delen en natuurlijk de ingrediënten die je voor deze ovenschotel nodig hebt.

Variëren? Maak dan ook eens de ovenschotel met gegratineerde zalm en gemengde groente

Ovenschotel met kabeljauw en gegrilde worteltjes foodblog Foodinista

Ingrediënten voor ovenschotel met kabeljauw en gegrilde worteltjes voor 4 personen

1 kilo regenboogwortelen en anders normale worteltjes
2 eetlepels olijfolie
klontje boter
1 teen knoflook
1 rode ui
handje verse peterselie
3 eetlepels paneermeel
1 eetlepel bloem
snufje peper en zout
1 ei
4 kabeljauwmoten van 200 gram

TIP: Extra lekker met gebakken krieltjes als bijgerecht of aardappelpuree.

Tips voor de bereiding van de ovenschotel met kabeljauw en worteltjes

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Inclusief oventijd 60 minuten
Benodigdheden: snijplank, dunschiller, 2 kleine schaaltjes of bordjes, ovenschaal, mes, lepel, knoflookpers of hakmolen.

Meer variatie? Maak dan ook eens de ovenschotel met kabeljauw en asperges

Kabeljauw ovenschotel met gegrilde worteltjes foodblog Foodinista

Recept voor ovenschotel met kabeljauw en gegrilde worteltjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil ondertussen de worteltjes en laat het groene stuk er voor de sier aan. Verdeel de regenboogwortels over de ovenschaal. Snijd de rode ui en de knoflook fijn of doe dit met een hakmolen, dat vind ik zelf echt ideaal. Bewaar deze in een bakje. Giet de olijfolie over de ui en de knoflook en snijd de boter in kleine dobbelsteentjes. Voeg aan de olie een snufje zout en peper toe. Giet dit geheel over de wortels en laat plaats de wortels voor 15 minuten in de oven om te grillen.

Bereid ondertussen de kabeljauw voor. Kluts een ei en bewaar deze apart op een bordje of laag schaaltje. Meng het paneermeel met fijngesneden peterselie en een snufje peper en zout. Verdeel ook de bloem op een bordje. Haal de kabeljauw door het ei, vervolgens de bloem en uiteindelijk het paneermeel. Herhaal het gratineren van de kabeljauw en bewaar de kabeljauw op een bord.

Haal de worteltjes uit de oven en laat de temperatuur zakken naar 180 graden. Plaats de kabeljauw op de worteltjes en laat deze nog 20 minuten verhitten en grillen. Zelf kies ik voor 17 minuten in de heteluchtoven en 3 minuten onder de grill voor een mooi korstje.

Ondertussen kun je de aardappeltjes bakken en het diner afronden. Als de vis klaar is dan kan deze uit de oven en genieten van het diner!

Meer inspiratie voor ovenschotels met kabeljauw? Maak dan ook eens deze ovenschotel met kabeljauw en asperges of een zachte risotto met kabeljauw en rucola.

Recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie