TexMex BBQ Nacho's (De TexMex Smaak!) - Foodblog Foodinista

TexMex BBQ Nacho’s (De TexMex Smaak!)

Deel deze post

Snack tijd! TexMex stijl! Mijn Nacho ovenschotel met kip is mega populair op de blog en op mijn pinterest gaat deze echt continue rond, leuk! Er is één nadeel.. wat? De Nacho’s met kip zijn natuurlijk niet vegetarisch. Oké er staat een ovenschotel met nacho’s met bonen online, maar deze is wel weer erg gezond, moet je zin in hebben wanneer je gaat snacken. We gaan dan nu ook voor een tussen variant. Vegetarische nachos, echt snackproof en echte TexMex recepten. TexMex BBQ Nacho’s. Of je deze nacho’s nu in de oven plaatst of op de barbecue lekker worden ze sowieso! Hoe en wat? Nou hier komen ze! De TexMex BBQ nacho’s. Lekker in TexMex stijl snacken.

TexMex BBQ Nacho's (De TexMex Smaak!) - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

TexMex BBQ Nacho's (De TexMex Smaak!) - Foodblog Foodinista

Ingrediënten nacho ovenschotel BBQ TexMEX met cheddar en tomaat voor 4 personen

  • 2 zakken nacho cheese chips
  • 4 eetlepels barbecuesaus
  • blikje crispy mais 140 gram
  • 150 gram kleine tomaatjes
  • 1 rode ui
  • teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder zoet
  • 100 ml eetlepels creme fraiche
  • 100 gram versgeraspte cheddarkaas
  • 1 bosuitje
  • handje verse koriander
  • olijfolie

Tips voor de bereiding van de nacho ovenschotel

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten + 20 minuten in de oven

Benodigdheden in de keuken

  • snijplank
  • mes
  • knoflookpers
  • een hakmolen is makkelijk
  • ovenschaal
  • lepel
  • koekenpan

Recept Nacho’s ovenschotel TexMex BBQ stijl

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Nacho topping maken

Verwarm in een koekenpan de olijfolie. Snipper de ui en de knoflook. Dit is ook makkelijk in een hakmolen. Bak de ui en knoflook alvast lichtjes voor twee minuten en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Giet de mais af en bak deze ook even mee. Bak de tomaatjes ook nog twee minuten mee. De tomaatjes mogen niet zacht worden. Zet de topping apart.

Nacho ovenschotel klaar voor de oven

Verdeel de eerste zak nacho’s in de ovenschaal. Verdeel een laagje tomaten, mais met ui en knoflook over de nachos en de helft van de barbecuesaus. De tweede zak nacho’s mag er boven op. Verdeel wederom de tomaat met ui en tomaat over de nacho’s. Maak de ovenschotel af met de creme fraiche en de cheddar kaas. De nacho ovenschotel kan de oven in voor 15 minuten. Laat de ovenschotel vervolgens nog 3 minuten grillen voor een mooie kleur. Snijd de koriander fijn en de bosui fijn en strooi deze over de ovenschotel en maak de ovenschotel af met de overige barbecuesaus. Geef bij de nacho’s wel kleine bordjes en een vorkje, want het is genieten, maar kan lastig eten zijn!

Lekkere TexMex recepten van Foodinista?

De TexMex smaak te pakken? Laat je dan ook eens inspireren door meer lekkere TexMex recepten met een TexMex en nacho twist!

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie