19 apr Mexicaanse kippensoep met frisse groente
Kippensoep komt in vele variaties bij ons op tafel, zoals een Mexicaanse kippensoep met frisse groente, zoals tomaat en avocado. Een kippensoep in TexMex stijl. We moeten het ook leuk en lekker houden, vooral wanneer er kinderen mee eten. Maar sowieso; kip, daar zijn de kinderen dol op. De groente? Iets minder, maar wanneer er soep op tafel komt dan gaat het al snel beter. Combineer dit kippensoep recept Mexicaanse stijl met een lekkere schaal nacho’s.
Kippensoep recepten
Dus Kip kerriesoep, romige kippensoep.. het komt allemaal voorbij. Zelf gemaakte kippensoep dat wel! Wanneer de soep rijk is aan extra vulling, soms romige kippensoep en dan weer iets lekkers erbij zoals deze keer nacho’s met kaas, maar het kan ook uitgebreider, zoals nacho’s met kip dan heb je een uitgebreide en heerlijke TexMex maaltijd op tafel staan. Soep is bij ons tenslotte ook echt de maaltijd, een broodje erbij en klaar.
Zelf kippensoep maken is heel simpel
Denk je nu kippensoep zelf maken is echt veel werk. Nou het valt wel mee. De kip garen, veel groente erbij en met verse kruiden en specerijen op smaak brengen. Met een iets meer Mexicaanse twist in plaats van onze Nederlandse groente, zoals bij de room kippensoep en eigenlijk ben je al klaar, nou ja het recept volgen natuurlijk. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor Aziatische kippensoep met gemengde paddenstoelen. Geen room, iets meer skinny, wat deze Mexicaanse kippensoep ook is, en het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Heb je echt een boost nodig dan heb ik in ieder geval voldoende recepten om mee te variëren. Maar welke kippensoep maak jij heb liefst? Het recept voor de Mexicaanse tomatensoep met frisse groente ga ik nu met je delen. Hier komt het!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Mexicaanse kippensoep met frisse groente voor 4 personen
- 300 gram kipfilet
- 500 ml water
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- blik tomatenblokjes
- 2 verse tomaten (voor een extra beet)
- 20 gram rijst
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- snufje geroosterde zoete paprikapoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/4 theelepel cayenne peper
- snufje en zout
- 1 limoen
- handje verse koriander
- handje verse peterselie
- 1 avocado
Extra voor erbij!
- 1 zak nacho chips
- 1 tomaat
- 1 eetlepel barbecuesaus
- geraspte extra belegen kaas
Zet de schaal met nacho’s in de oven. Maar eerst verdeel de barbecuesaus tussen de nacho’s, snijd de tomaat in blokjes en verdeel deze over de nacho’s, en maak de nacho’s af met de kaas. Zet de nacho’s tien minuten onder de grill. Wil je meer? Bekijk dan de nacho’s met chorizo of kip.
Tips voor de bereiding van de Mexicaanse kippensoep met frisse groente, zoals tomaat, paprika en avocado
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 1 uur
Benodigdheden: snijplank, mes, knoflookpers, soeppan of grote pan en kleine pan, spatel
Recept Mexicaanse kippensoep met tomaat, paprika en avocado
Kip bereiden voor kippensoep
Kook in een pan 500 ml water. Laat vervolgens de kip hierin zakken en gaar de kip. De verhitting mag uit. De kip zal garen in het warme water. (Ondertussen kun je de groente snijden, leesdaarvoor hier onder verder). Het water trekt ondertussen als kippenbouillon. Controleer na 20 minuten of de kip gaar is. Snijd de kip even open. Zo niet kook dan het water met de kip erin voor 5 minuten dan is de kip wel gaar. Zorg niet dat alles kookt, maar wel dat het warmer wordt. Haal vervolgens met 2 vorken en eventueel een mes de kip uit elkaar (ga plukken). Bewaar de ‘bouillon’ in de pan en de kip even apart.
Groente snijden voor de Mexicaanse kippensoep
Snijd de ui in dunnen ringen. Snijd de paprika’s in blokjes. Doe het zelfde met de verse tomaten. Verhit in de soeppan de olijfolie. Knijp knoflook fijn en roerbak de knoflook en de ui voor ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met de komijn, cayenne peper, korianderpoeder, paprikapoeder en zout. Roerbak nu ook de paprika’s mee voor nog drie minuten. Blus af met de tomatenblokjes en meng alles goed door elkaar. Blus vervolgens af met het vocht waarin de kip bereid is, je eigen kippenbouillon. Laat de groente voor 15 minuten zacht koken in je eigen kippenbouillon met tomaat. Schep ook de rijst mee, zodat deze zacht kan worden.
Mexicaanse kippensoep bereiden en opdienen met snelle nacho’s
De kip mag in de pan. Roer deze door de soep. Knijp de limoen uit in de soep voor een frisse smaak. Snijd de koriander en peterselie fijn. De helft mag in de soep. Snijd de avocado alvast in kleine blokjes. Verdeel de soep over de kommen of de borden. Garneer de Mexicaanse kippensoep met koriander, peterselie en avocado. Vergeet niet om de nacho’s in de oven te schuiven! Eet smakelijk!
Meer recepten met avocado van Foodblog Foodinista
Meer recepten met avocado van Foodblog Foodinista, zoals deze soep? Avocado’s zijn een heerlijk lunch recept en een lekkere manier van koolhydraat arm eten. Laat je dan ook inspireren door de volgende recepten.
- Vul je avocado’s met gemengde kaas en noten.
- Dol op sushi? Dan zijn deze avocado’s een heerlijke en snelle lunch! Maak gevulde avocado met spicy tuna salade.
- Een poke bowl is natuurlijk ook niet compleet zonder avocado! Maak bijvoorbeeld de spicy zalm poke bowl.
Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's