Mexicaans stoofpotje met rundvlees, bonen, mais en heel veel smaak! - Recept van Foodblog Foodinista

Mexicaans stoofpotje met rundvlees, bonen, mais en heel veel smaak!

Deel deze post

De Mexicaanse keuken kun je heel snel op tafel zetten. Een snelle taco of maken of een lekkere schaal met nacho’s echt ultiem comfort food en natuurlijk heel erg lekker! Echt waar ik hou er van! Maar slowcooking past er ook helemaal bij. Maak ook eens zelf een Mexicaans stoofpotje met rundlvlees, bonen, mais en heel veel smaak. Want natuurlijk staat de Mexicaanse keuken bekend om de velen smaken, geuren en kleuren. Verse kruiden, maar ook de gedroogde specerijen die de basis zijn van al die heerlijke sausjes en dus ook de basis voor de Mexicaanse stoofvlees. Al eerder maakte ik Mexicaans stoofvlees, maar laten we het voor het gemak maar een ‘magere variant‘ noemen, het was ook zo, want het paste perfect binnen mijn NewFysic eetplan en het is sowieso heerlijk, maar deze keer pakken we iets meer uit. Nog steeds lekker hoor! Het andere recept is iets simpeler dan dit Mexicaanse stoofpotje. Dus de keuze is aan jou. Maar deze keer gaan we even helemaal uitpakken. Een Mexicaans stoofpotje met rundvlees, bonen, mais, chocolade. We gaan er voor. Rijk Mexicaans stoofvlees met een rijke vulling wat een echte Mexicaanse of TexMex Fiesta helemaal compleet maakt.

Mexicaans stoofpotje met rundvlees, bonen, mais en heel veel smaak! - Recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Mexicaans stoofpotje met rundvlees, bonen, mais en heel veel smaak voor 6 personen

700 gram runderlappen
2 uien
2 rode paprika’s
1 eetlepel bloem
4 teentjes knoflook
100 gram pure chocoladedruppels 1 reep pure chocolade 80%
2 eetlepels oregano
3 eetlepels gerookte zoete paprikapoeder
1 rode peper
400 gram tomatenblokjes
2 eetlepels komijnpoeder 
1 limoen
2 laurierblaadjes
400 gram zwarte bonen
200 gram kidneybonen
150 gram mais
0,5 liter runderbouillon
1 theelepel korianderpoeder
1 eetlepel olijfolie

Eventueel voor de garnering: een handje verse koriander, peterselie, 1 limoen, tortilla chips, creme fraiche en geraspte cheddar kaas.

Mexicaans stoofpotje met rundvlees, bonen, mais en heel veel smaak! - Recept van Foodblog Foodinista

Bijgerechten voor bij het Mexicaans stoofvlees

Voor een combinatie. Eet bijvoorbeeld het stoofvlees met simpele nacho’s met tomaat en kaas of combineer het met simpele en frisse gerechten van het TexMex feest voor erbij is het ook leuk en lekker om confetti rijst en witte rijst te serveren.

Tips voor bereiding van de Mexicaanse stoofschotel

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten, maar minimaal 6 uur sudderen
Benodigdheden: snijplank, stoofpan, 2 messen, knoflookpers, spatel, maatbeker, lepel, theelepel, waterkoker, handrasp, pannetje en au bain marie inzet.

Recept Mexicaans stoofpotje met rundvlees

Voorbereidingen

Zorg dat de bouillon alvast klaar staat, zodat je kunt afblussen wanneer het nodig is. Smelt eerst de chocolade au bain marie dan kan deze ook in het stoofpotje wanneer mogelijk.

Mexicaans stoofpotje met rundvlees, bonen, mais en heel veel smaak! - Recept van Foodblog Foodinista

Rundvlees stoven

Snijd de runderlappen in grove stukken. Verhit ondertussen de olijfolie in de pan op een midden hoge temperatuur. Bak het vlees om en om bruin. Snijd vervolgens de uien in grove ringen en fruit deze mee met het vlees. Knijp de knoflookteentjes uit en fruit de knoflook mee met de uien en het stoofvlees. Snijd de rode peper met de zaadlijsten fijn en bak deze ook mee. Bestrooi met de bloem, zo krijg je een dikker just. Meng de losse kruiden voor het Mexicaanse stoofpotje mee met het vlees, de uien en de knoflook. De zoete paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en de oregano. Meng alles met de spatel tijdens het bakken goed door elkaar.

Mexicaans stoofpotje met rundvlees stoven

Blus af met de tomatenblokjes, rundvleesbouillon en pure chocolade en creëer één glad stoofpotje. De laurierblaadjes kunnen nu bij het stoofpotje. Rasp van de limoen voor een zuurtje de schil in het stoofpotje. De verhitting mag omlaag. Plaats de deksel op de pan, maar wel geopend en laat het stoofpotje sudderen. Kijk vervolgens ieder half uur even hoe het gaat, want je wilt natuurlijk niet dat de stoofschotel aanbrandt en droog komt te staan!

Groente toevoegen

Het stoofvlees mag 6 uur rustig sudderen. Ondertussen kun je de paprika in kleine stukjes snijden en de bonen en mais afgieten. Na 6 uur mogen de groente erbij. Laat alles nog 30 minuten mee sudderen tot één geheel. Vergeet de laurierblaadjes niet, want die zijn niet smaakvol natuurlijk! Mocht het Mexicaanse stoofpotje te dun zijn. Kook dan één (bruine) boterham mee. Deze lost op en daar proef je niks van maar deze dikt wel je stoofpotje in. Eet smakelijk! Eet het Mexicaanse stoofpotje met nacho’s, rijst of met tortilla’s.

Meer recepten voor stoofpotjes van Foodinista?

Maak dan ook eens een zoete Marokkaanse stoofschotel met appel of kies voor het echte zuurvlees.

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie