11 jan Mexicaans stoofpotje met rundvlees, bonen, mais en heel veel smaak!
De Mexicaanse keuken kun je heel snel op tafel zetten met dit Mexicaans recept. Een snelle taco of maken of een lekkere schaal met nacho’s echt Mexicaans ultiem comfort food en natuurlijk heel erg lekker! Echt waar; ik hou er van! Maar slowcooking past er ook helemaal bij, zoals een Mexicaans of TexMex stoofpotje met rundvlees waar je nacho’s en taco’s ook mee kunt vullen. Maak ook eens zelf een Mexicaans stoofpotje met rundvlees, bonen, mais en heel veel smaak. Want natuurlijk staat de Mexicaanse keuken bekend om de velen smaken, geuren en kleuren. Verse kruiden, maar ook de gedroogde specerijen die de basis zijn van al die heerlijke sausjes en dus ook de basis voor Mexicaans koken en Mexicaans stoofvlees.
Lekker Mexicaans koken
Al eerder maakte ik Mexicaans stoofvlees, maar laten we het voor het gemak maar een ‘magere variant‘ noemen, het was ook zo, want het paste perfect binnen mijn NewFysic eetplan en het is sowieso heerlijk, maar deze keer pakken we iets meer uit. Nog steeds lekker hoor! Het andere recept is iets simpeler dan dit Mexicaanse stoofpotje. Dus de keuze is aan jou. Maar deze keer gaan we even helemaal uitpakken. Een Mexicaans stoofpotje met rundvlees, bonen, mais, chocolade. We gaan er voor. Rijk Mexicaans stoofvlees met een rijke vulling wat een echte Mexicaanse of TexMex Fiesta helemaal compleet maakt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Mexicaans stoofpotje met rundvlees, bonen, mais en heel veel smaak voor 6 personen
- 700 gram runderlappen
- 2 uien
- 2 rode paprika’s
- 1 eetlepel bloem
- 4 teentjes knoflook
- 100 gram pure chocoladedruppels of 1 reep pure chocolade 80%
- 2 eetlepels oregano
- 3 eetlepels gerookte zoete paprikapoeder
- 1 rode peper
- 400 ml gezeefde tomaten
- 2 eetlepels komijnpoeder
- 1 limoen
- 2 laurierblaadjes
- 400 gram zwarte bonen
- 200 gram kidneybonen
- 150 gram mais
- 0,5 liter runderbouillon
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 eetlepel olijfolie
Eventueel voor de garnering de volgende tips en ingrediënten:
- een handje verse koriander
- peterselie
- 1 limoen
- tortilla chips
- creme fraiche
- geraspte cheddar kaas
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Bijgerechten voor bij het Mexicaans stoofvlees
Voor een combinatie. Eet bijvoorbeeld het stoofvlees met simpele nacho’s met tomaat en kaas of combineer het met simpele en frisse gerechten van het TexMex feest voor erbij is het ook leuk en lekker om confetti rijst en witte rijst te serveren.
Tips voor bereiding van de Mexicaanse stoofschotel
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten, maar minimaal 6 uur sudderen
Benodigdheden:
- snijplank
- stoofpan
- 2 messen
- knoflookpers
- spatel
- maatbeker
- lepel
- theelepel
- waterkoker
- handrasp
- pannetje en au bain marie inzet.
TIP! VUL AVOCADO’S MET DIT HEERLIJKE STOOFVLEES! BEKIJK HIER HET RECEPT VOOR DE OVENSCHOTEL MET GEVULDE AVOCADO’S
Recept Mexicaans stoofpotje met rundvlees
Voorbereidingen
Zorg dat de bouillon alvast klaar staat, zodat je kunt afblussen wanneer het nodig is. Smelt eerst de chocolade au bain marie dan kan deze ook in het stoofpotje wanneer mogelijk.
Rundvlees stoven
Snijd de runderlappen in grove stukken. Verhit ondertussen de olijfolie in de pan op een midden hoge temperatuur. Bak het vlees om en om bruin. Snijd vervolgens de uien in grove ringen en fruit deze mee met het vlees. Knijp de knoflookteentjes uit en fruit de knoflook mee met de uien en het stoofvlees. Snijd de rode peper met de zaadlijsten fijn en bak deze ook mee. Bestrooi met de bloem, zo krijg je een dikker just. Meng de losse kruiden voor het Mexicaanse stoofpotje mee met het vlees, de uien en de knoflook. De zoete paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en de oregano. Meng alles met de spatel tijdens het bakken goed door elkaar.
Mexicaans stoofpotje met rundvlees stoven
Blus af met de tomatenblokjes, rundvleesbouillon en pure chocolade en creëer één glad stoofpotje. De laurierblaadjes kunnen nu bij het stoofpotje. Rasp van de limoen voor een zuurtje de schil in het stoofpotje. De verhitting mag omlaag. Plaats de deksel op de pan, maar wel geopend en laat het stoofpotje sudderen. Kijk vervolgens ieder half uur even hoe het gaat, want je wilt natuurlijk niet dat de stoofschotel aanbrandt en droog komt te staan!
Groente toevoegen
Het stoofvlees mag 6 uur rustig sudderen. Ondertussen kun je de paprika in kleine stukjes snijden en de bonen en mais afgieten. Na 6 uur mogen de groente erbij. Laat alles nog 30 minuten mee sudderen tot één geheel. Vergeet de laurierblaadjes niet, want die zijn niet smaakvol natuurlijk! Mocht het Mexicaanse stoofpotje te dun zijn. Kook dan één (bruine) boterham mee. Deze lost op en daar proef je niks van maar deze dikt wel je stoofpotje in. Eet smakelijk! Eet het Mexicaanse stoofpotje met nacho’s, rijst of met tortilla’s.
Meer recepten voor stoofpotjes van Foodinista?
Maak dan ook eens een zoete Marokkaanse stoofschotel met appel of kies voor het echte zuurvlees.
Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's