09 apr Nacho ovenschotel met kip, avocado en smeuïge kaas
Snack tijd met nacho’s! Wat zou ik nu graag op het terras willen zitten met een wijntje of biertje en nacho’s in het zonnetje. Nee dan is het nog niet klaar, want daar moeten natuurlijk borrelhapjes bij. Een kaasplank is altijd een goed idee, een bitterbal is geweldig! Maar nacho’s, nacho’s zijn echt ultiem! Een volle bak smeuïge TexMex nacho’s die je dus heel makkelijk zelf maakt met dit nacho ovenschotel recept. Oké ik ben wel een beetje kritisch als we het over nacho’s hebben. Een paar chipjes met een beetje dipsaus en misschien wat gesmolten kaas is voor mij niet voldoende. Het kan beter. Het moet wel de nacho compleet zijn. Begrijp je wat ik bedoel? Daarom vind ik het ook tof om nacho’s gerechten zelf te maken.
Nacho’s voor een weekendmaaltijd
Nacho’s als weekend maaltijd zijn ook ideaal met kinderen, want dan zijn groente opeens wel lekker, want ja die chipjes willen ze natuurlijk wel. Kortom hier komt het recept voor een heerlijke weekendmaaltijd de nacho ovenschotel met kip, avocado en smeuïge kaas. In de begin dagen van de blog heb ik ook ooit een recept met nacho’s met kip op de blog gezet, ga maar even lachen hier, ook best lekker hoor, maar we gaan nu voor een iets betere en lekkerdere versie.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten nacho ovenschotel met kip, avocado en smeuïge kaas voor 4 personen
- 2 zakken nacho naturel of nacho cheese chips
- 200 gram kipfilet
- 100 ml tomatenblokjes
- 1 avocado
- blikje crispy mais
- 1 rode ui
- teentje knoflook
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder zoet
- 100 ml eetlepels creme fraiche
- versgeraspte cheddarkaas
- 1 bosuitje
- handje verse koriander
- snuf peper
- eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de nacho ovenschotel
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten + 20 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, knoflookpers, een hakmolen is ook makkelijk, ovenschaal, lepel, koekenpan
Recept Nacho’s met kip, avocado en gesmolten kaas
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Nacho topping maken
Snijd de kip in kleine stukjes. Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak de kip om en om bruin in de koekenpan. Snipper ondertussen de ui en de knoflook. Dit is ook makkelijk in een hakmolen. De tomatenblokjes kunnen in een steelpan. Breng de tomatenblokjes op smaak met peper en paprikapoeder. Laat ook de ui en knoflook meekoken. Giet de mais af en laat de mais even meekoken. Als de kip gaar is en de tomatensaus verhit en op smaak mag de verhitting uit. Snijd de avocado in blokjes.
Nacho ovenschotel met kip klaar voor de oven
Veerdeel de eerste zak nacho’s in de oven. Verdeel een laagje tomatensaus en kip in de ovenschotel, top af met de helft van de creme fraiche en avocado. De tweede zak nacho’s mag er boven op. Verdeel wederom de tomatensaus en kip verspreid over de nacho’s. Maak de ovenschotel af met de avocado, creme fraiche en de cheddar kaas. De nacho ovenschotel met kip kan de oven in voor 15 minuten. Laat de ovenschotel vervolgens nog 3 minuten grillen voor een mooie kleur. Snijd de koriander fijn en de bosui fijn en strooi deze over de ovenschotel. Geef bij de nacho’s wel kleine bordjes en een vorkje, want het is genieten, maar kan lastig eten zijn!
Geniet je van de ‘gratis’ recepten van Foodinista en wil je mij een keer trakteren? Dit kan! Het wordt bijzonder gewaardeerd.
Lekkere TexMex recepten van Foodinista?
De TexMex smaak te pakken? Laat je dan ook eens inspireren door deze lekkere recepten met een TexMex en nacho twist!
Meer ovenschotel recepten van Foodinista?
Laat je dan ook inspireren door één van de volgende recepten.
- Ook heel smakelijk is de andijviestamppot ovenschotel met appel en brie, waarvoor je het recept hier kunt vinden
- Iets anders, maar heel lekker! Maak dan ook eens deze ovenschotel met kabeljauw en asperges
- Een echte favoriet met vis? Dat is de ovenschotel voor gevulde courgettes met tonijn, waarvoor je het recept hier gaat vinden.
Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Kimberly
Geplaatst op 18:22h, 17 aprilYessss! I am so exited!
Haha ik ga dit sowieso een keer maken. Ik maak regelmatig volledige Nacho’s maar een keer een ander recept is altijd leuk .
Anneke Gerritse
Geplaatst op 16:28h, 13 augustusHallo, ik wilde dit recept maken maar verbaasde over het feit dat de avocado er bovenop gaat en dan in de oven gaat verbaasde me, de avocado wordt dan toch bruin en warm en dat lijkt me qua uiterlijk en smaak echt niet lekker!
admin
Geplaatst op 11:57h, 20 augustusDe Avocado is bij dit recept gewoon de oven in gegaan en dit doe ik regelmatig. Geen ervaring met bruine avocado uit de oven.. dan gaat er denk ik iets mis. Maar wanener je dit echt niet wilt sprenkel er een beetje limoen overheen dit oud de kleur goed. Toch mag avocado echt niet bruin kleuren in de oven, overrijpe avocado denk ik dan, terug naar de winkel. Overigens smaakt ‘bruine’ bruine avocado niet anders. Het is vaak even mengen en het groen is weer terug. Toch jammer.
Jeanine Vangramberen
Geplaatst op 16:30h, 18 juniwelke groenten kan je anders nog gebruiken ipv avocado ? is echt niet mn ding
Daphne van Aken
Geplaatst op 11:40h, 19 juniPaprika of gegrilde kleine tomaatjes boven op. Creme fraiche met knoflook (geen groente) maar mixt ook lekker met de kaas en wel smeuïg.