TexMex Nacho ovenschotel met kip recept van Foodblog Foodinista

Nacho ovenschotel met kip, avocado en smeuïge kaas

Deel deze post

Snack tijd! Wat zou ik nu graag op het terras willen zitten met een wijntje of biertje in het zonnetje. Nee dan is het nog niet klaar, want daar moeten natuurlijk borrelhapjes bij. Een kaasplankje is altijd een goed idee, een bitterbal is geweldig! Maar nacho’s, nacho’s zijn echt ultiem! Oké ik ben wel een beetje kritisch als we het over nacho’s hebben. Een paar chipjes met een beetje dipsaus en misschien wat gesmolten kaas is voor mij niet voldoende. Het moet wel de nacho compleet zijn. Daarom vind ik het ook tof om ze zelf te maken. Ook weer ideaal met kinderen, want dan zijn groente opeens weer wel lekker natuurlijk, want ja die chipjes willen ze natuurlijk wel. Kortom hier komt het recept voor een heerlijke weekendmaaltijd de nacho ovenschotel met kip, avocado en smeuïge kaas. In de begin dagen van de blog heb ik ook ooit een recept met nacho’s met kip op de blog gezet, ga maar even lachen hier, ook best lekker hoor, maar we gaan nu voor een iets betere en lekkerdere versie.

Nacho ovenschotel met kip, avocado en smeuïge kaas recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten nacho ovenschotel met kip, avocado en smeuïge kaas voor 4 personen

2 zakken nacho naturel of nacho cheese chips
200 gram kipfilet
half blikje tomatenblokjes
1 avocado
blikje crispy mais
1 rode ui
teentje knoflook
1 theelepel gerookte paprikapoeder zoet
100 ml eetlepels creme fraiche
100 gram geraspte cheddar kaas
1 bosuitje
handje verse koriander
snuf peper
eetlepel olijfolie

Nacho ovenschotel recept met kip, avocado en kaas van Foodinista

Tips voor de bereiding van de nacho ovenschotel

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten + 20 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, knoflookpers, een hakmolen is ook makkelijk, ovenschaal, lepel, koekenpan

Ovenschotel met nacho's, kip, avocado en smeuïge kaas recept van Foodblog Foodinista

Recept Nacho’s met kip, avocado en gesmolten kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Nacho topping maken

Snijd de kip in kleine stukjes. Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak de kip om en om bruin in de koekenpan. Snipper ondertussen de ui en de knoflook. Dit is ook makkelijk in een hakmolen. De tomatenblokjes kunnen in een steelpan. Breng de tomatenblokjes op smaak met peper en paprikapoeder. Laat ook de ui en knoflook meekoken. Giet de mais af en laat de mais even meekoken. Als de kip gaar is en de tomatensaus verhit en op smaak mag de verhitting uit. Snijd de avocado in blokjes.

Nacho ovenschotel met kip klaar voor de oven

Veerdeel de eerste zak nacho’s in de oven. Verdeel een laagje tomatensaus en kip in de ovenschotel, top af met de helft van de creme fraiche en avocado. De tweede zak nacho’s mag er boven op. Verdeel wederom de tomatensaus en kip verspreid over de nacho’s. Maak de ovenschotel af met de avocado, creme fraiche en de cheddar kaas. De nacho ovenschotel met kip kan de oven in voor 15 minuten. Laat de ovenschotel vervolgens nog 3 minuten grillen voor een mooie kleur. Snijd de koriander fijn en de bosui fijn en strooi deze over de ovenschotel. Geef bij de nacho’s wel kleine bordjes en een vorkje, want het is genieten, maar kan lastig eten zijn!

Lekkere TexMex recepten van Foodinista?

De TexMex smaak te pakken? Laat je dan ook eens inspireren door deze lekkere recepten met een TexMex en nacho twist!

Meer ovenschotel recepten van Foodinista?

Laat je dan ook inspireren door één van de volgende recepten.

  • Ook heel smakelijk is de andijviestamppot ovenschotel met appel en brie, waarvoor je het recept hier kunt vinden
  • Iets anders, maar heel lekker! Maak dan ook eens deze ovenschotel met kabeljauw en asperges
  • Een echte favoriet met vis? Dat is de ovenschotel voor gevulde courgettes met tonijn, waarvoor je het recept hier gaat vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Kimberly
    Geplaatst op 18:22h, 17 april

    Yessss! I am so exited!
    Haha ik ga dit sowieso een keer maken. Ik maak regelmatig volledige Nacho’s maar een keer een ander recept is altijd leuk .

Geef een reactie