Spicy zalm poke bowl met gemengde groente - Sushi bowl recept - Foodblog Foodinista

Spicy zalm poke bowl met gemengde groente – Sushi bowl recept

Deel deze post

Sushi is één van mijn favorieten, maar helaas, het is niet iedere dag feest. Sushi bestellen is een feest, maar ik kan het ook zelf maken. Alleen sushi zelf maken is toch echt wel veel werk. Het beste waar daar op volgt? Een poke bowl! Een poke bowl vind ik doordeweeks verwennerij. Daarbij is het een gezonde maaltijd en valt het onder de noemer ‘verantwoorde maaltijden’. Oké je moet niet te enthousiast worden met de sausjes, maar ook hierbij heb je heel veel keuzes. Een aantal smaakmakers heb je wel nodig, maar het gaat om de keuzes. Zo gaat het ook bij sushi eten. Sushi is heel verantwoord en gezond, totdat je natuurlijk voor de rollen kiest met roomkaas, mayonaise en gefrituurde hap dan gaat het mis. Maar hoe zit het dan met een poke bowl? Kies voor veel veel groente, fruit, een beetje rijst en ga voor rauwe vis, zoals bij deze spicy zalm poke bowl met gemengde groente, zoals sojaboontjes, komkommer en zeewiersalade. Het recept voor de poke bowl is gebaseerd op één van mijn favoriete sushirolle de spicy salmon roll alleen dan heel simpel zelf gemaakt in een bowl met veel lekker veel gevarieerde groente voor een gevarieerde en gezondere maaltijd. Eet smakelijk!

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Spicy zalm poke bowl met gemengde groente - Sushi bowl recept - Foodblog Foodinista

Je sushi bowl ook in een mooi diep bord serveren? Dit servies ga je hier vinden.

Ingrediënten voor Spicy salmon poke bowl voor 2 bowls

 • 80 gram rijst, bij voorkeur sushirijst, zoals deze
 • 200 gram rauwe zalm, bij voorkeur vers van de visboer
 • 200 gram sojabonen, zoals deze of haal ze uit het vriesvak gaat ook prima die moet je wel even koken, zoals deze
 • kwart komkommer
 • 1 avocado
 • 2 bosuitjes
 • Bakje zeewiersalade, zoals deze
 • 2 eetlepels sesamzaad
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 1 theelepel wasabi pasta
 • 3 eetlepels sojasaus
 • 1 eetlepel sesamolie
 • 2 eetlepels mirin, zoals deze
 • 1 theelepel suiker
 • 1 eetlepel siracha saus, zoals deze
 • handje verse koriander naar smaak
Spicy zalm poke bowl met gemengde groente - Sushi bowl recept
Spicy zalm poke bowl met gemengde groente - Sushi bowl recept - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de sushibowl met spicy zalm, avocado, sojaboontjes en pittige marinades

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, 2 snijplanken, 2 messen, diep bord of schaaltje, maatbeker, zeef met steel, lepel, theelepel

Recept spicy zalm poke bowl met gemengde groente en pittige dressing

Sushi rijst koken voor de poke bowl

Een poke bowl kun je snel op tafel zetten. Start met het koken van de sushirijst. Je mag eventueel ook andere rijst gebruiken. Kook met de rijst een klein beetje suiker en 1 eetlepel mirin mee. Kook de rijst beetgaar, giet de rijst vervolgens af en laat deze nog even met een theedoek vervolgens stomen in de zeef. P.s. Het heerlijke van de sushibowl is juist de combinatie thuis lauwwarm en koud dus het is niet nodig dat de rijst helemaal is afgekoeld. Moet je de sojaboontjes ook even koken? Doe dit dan ook direct in een ander pannetje met een snufje zout.

Zalm pittig marineren voor de poke bowl

Bereid als eerste de marinade voor de zalm. Meng in een schaaltje de sojasaus, siracha, sesamolie, 1 eetlepel sesamzaad en 1 eetlepel mirin. Snijd de zalm in dobbelstenen van ongeveer 2 cm bij 2 cm. Meng de zalm door de marinade en laat deze even rustig marineren. Snijd ondertussen de groente.

Groente bereiden voor de poke bowl

Schil de komkommer en snijd de komkommer in kleine partjes. Snijd de avocado door de helft. Breek de avocado open. Haal de pit eruit. Kerf vierkantjes in de avocado en druk deze vervolgens door op de schil te drukken uit de avocado. Snijd het bosuitje fijn. Vind je koriander ook heel lekker snijd dan ook alvast de koriander fijn.

Wasabi mayonaise maken

Klop in een klein maatbekertje de wasabi met de mayonaise. Zo simpel is het. Het maatbekertje is makkelijk en leuk voor het verdelen van de wasabimayonaise over de poke bowl. Heb je deze niet, geen probleem. Dan serveer je het er gewoon bij. Verdun de wasabimayonaise met één theelepel water. Blijf kloppen, totdat het weer één geheel is.

Spicy zalm poke bowl met gemengde groente - Sushi bowl recept - Foodblog Foodinista

Indelen van de poke bowl met zalm

Verdeel de rijst over je bowls. Deel de pokebowl vervolgens rijkelijk in met groente voor 75% van de bowl. Een gedeelte sojaboontjes, komkommer, avocado en zeewiersalade. Maak vervolgens een een rechte lijn de pokebowl af met de zalm. Je hebt nog marinade over. Deze gooien we niet weg, maar verdeel de marinade nog over de zalm. Schenk kriskros de saus over de poke bowl. Wil je meer saus dan is mayonaise kris kros over de poke bowl heerlijk, minder gezond, maar het kan wel. Maak de poke bowl vervolgens af met de laatste sesamzaadjes, bosuitjes en koriander. Eet smakelijk en eet eventueel met stokjes.

Meer pokebowl recepten van Foodblog Foodinista?

Meer pokebowl inspiratie? Kijk dan ook eens bij één van de volgende pokebowl recepten op de blog. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pokebowl met hoisin eend? Dat is ook weer eens iets anders of een heerlijke klassieke pokebowl met zalm, avocado en mango! Daarbij is een poke bowl niet altijd Aziatisch. Je kunt ook een Griekse poke bowl maken. Kijk dan eens hier.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie