Gevulde bierkip uit de oven met appel recept van Foodblog Foodinista

Gevulde bierkip uit de oven met appel en wit bier

Deel deze post

Variëren met de kipbereiding. Het kiprecept gevulde bierkip uit de oven met appel en bier is een leuk recept waarbij je de hele kip gaat grillen in de oven. Lekker met frietjes en zelfgemaakte appelmoes. Al trek in dit weekend recept met kip? Lees dan mee hoe je deze kip gegrilde kip in de oven maakt. Variëren met kip is heerlijk en dit kan van kip in witte wijnsaus naar een hele kip van de barbecue of kipnuggets. Ik moet toegeven dat wij dit regelmatig doen. Ook een moussaka ovenschotel met kipgehakt is een comfort food voorbeeld. Al eerder maakten we een bierkip op de barbecue, maar in de oven heb je iets meer keuzes met vullingen en dat wilde ik dan ook proberen. Het recept is een mals succes en het recept voor de gevulde bierkip uit de oven staat voor je klaar!

Volg Foodinista op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Gevulde bierkip uit de oven met appel recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de gevulde bierkip uit de oven

  • hele kip van ongeveer 1,5 kilo
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • handje rozijnen
  • 5 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flesje wit bier
  • 2 eetlepels olijfolie
  • klontje roomboter
  • snufje peper
  • 2 eetlepels mosterd

Kip is het allerlekkerst met verse frites en appelmoes die je natuurlijk beiden zelf maakt. 

Tips voor de bereiding van de bierkip uit de oven

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: voorbereiding 30 minuten en 60 minuten in de oven de kip kan ook op de barbecue! Houd dan rekening met 2 uur grillen in een afgesloten barbecue en regelmatig bedruppelen.

Benodigdheden bierkip bereiden in de oven

Gevulde bierkip uit de oven met appel recept van Foodblog Foodinista

Recept voor gevulde bierkip uit de oven

Verwarm de oven voor op 175 graden. Dit is de hetelucht temperatuur.

Vulling en marinade voor de bierkip

Maak ondertussen de vulling en de marinade voor de kip. Vul de kip met één teentje knoflook, de rozemarijn, appel in blokjes gesneden, gesnipperde rode ui, handje rozijnen en een klontje boter. Meng de vulling alles eerst door elkaar, zodat de smaken verspreid zijn en vul dan de kip op. Maak de marinade. Meng in een schaal of maatbeker het bier, de mosterd, olijfolie, snufje peper en een teentje geperste knoflook.

Kip grillen in de oven

Plaats de kip op het braadrek in de braadslede. Het braadrek is echt een toevoeging, want we gieten de marinade over de kip heen. Deze zal ook gedeeltelijk in de braadslede komen. Plaats de kip in de oven voor 60 minuten op 175 graden. Een gedeelte van de marinade is in de braadslede gekomen, deze zal zich gaan mengen met de just ui de kip. Zorg dat je voor een echte malse en gevulde bierkip de kip ongeveer drie keer extra marineert met dit vocht. Haal de kip even uit de oven, doe ondertussen de oven dicht, en giet met een lepel de marinade over de kip. Wellicht moet dan de complete grilltijd op 75 minuten worden gezet.

Eet de kip met frietjes en appelmoes, want dat is toch wel heel erg lekker!

Meer recepten ontvangen van Foodinista: 
Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie