Gevulde bierkip uit de oven met appel recept van Foodblog Foodinista

Gevulde bierkip uit de oven met appel en wit bier

Deel deze post

Kip, patat en appelmoes dat is een geliefde maaltijd bij ons thuis. Alleen willen wij wel eens variëren met de kipbereiding. En dat kan gaan van kip in witte wijnsaus naar een hele kip van de barbecue of kipnuggets. Ik moet toegeven dat vooral de peuter er erg enthousiast van wordt, maar dat wij deze maaltijd graag mee eten, want wie is er niet dol op deze klassieker? Het was om af te wisselen weer tijd voor een hele kip. Lekker sappig en mals! Al eerder heb ik een bierkip gemaakt op de barbecue, maar in de oven heb je iets meer keuzes met vullingen en dat wilde ik dan ook proberen. Het probeersel was een succes en het recept voor de gevulde bierkip uit de oven staat voor je klaar! Met een beetje handigheid zet je ook gelijk ovenfrietjes in de oven en dat scheelt weer veel opruimwerk.

Gevulde bierkip uit de oven met appel recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de gevulde bierkip uit de oven

hele kip van ongeveer 1,5 kilo
1 appel
1 rode ui
handje rozijnen
5 takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook
1 flesje wit bier
2 eetlepels olijfolie
klontje roomboter
snufje peper
2 eetlepels mosterd

Kip is het allerlekkerst met verse frites en appelmoes die je natuurlijk beiden zelf maakt. 

Tips voor de bereiding van de bierkip uit de oven

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: voorbereiding 30 minuten en 60 minuten in de oven de kip kan ook op de barbecue! Houd dan rekening met 2 uur grillen in een afgesloten barbecue en regelmatig bedruppelen.
Benodigdheden: snijplank, mes, lepel, schaaltje, maatbeker, bakkwast, knoflookpers, vork, braadslede met rekje

Gevulde bierkip uit de oven met appel recept van Foodblog Foodinista
Dry rubs kopen

Recept voor gevulde bierkip uit de oven

Verwarm de oven voor op 175 graden. Dit is de hetelucht temperatuur.

Maak ondertussen de vulling en de marinade voor de kip.

Vul de kip met één teentje knoflook, de rozemarijn, appel in blokjes gesneden, gesnipperde rode ui, handje rozijnen en een klontje boter. Meng dit alles eerst door elkaar, zodat de smaken verspreid zijn en vul dan de kip op.

Maak vervolgens de marinade. Meng in een schaal of maatbeker het bier, de mosterd, olijfolie, snufje peper en een teentje geperste knoflook.

Plaat de kip op het braadrek in de braadslede. Het braadrek is echt een toevoeging, want we gieten de marinade over de kip heen. Deze zal ook gedeeltelijk in de braadslede komen.

Plaats de kip in de oven voor 60 minuten op 175 graden. Een gedeelte van de marinade is in de braadslede gekomen, deze zal zich gaan mengen met de just ui de kip. Zorg dat je voor een echte malse en gevulde bierkip de kip ongeveer drie keer extra marineert met dit vocht. Haal de kip even uit de oven, doe ondertussen de oven dicht, en giet met een lepel de marinade over de kip. Wellicht moet dan de complete grilltijd op 75 minuten worden gezet.

Eet de kip met frietjes en appelmoes, want dat is toch wel heel erg lekker!

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie