Recept voor bierkip van de barbecue foodblog Foodinista

Bierkip van de barbecue

Deel deze post

Het stond al heel lang op mijn lijstje een bierkip van de barbecue. Vorige zomer kwam het er niet van, verhuisd, klussen en eer alles klaar was en huis en wij onze barbecue hadden gekocht was de zomer bijna voorbij. Nu wel één van de allereerste gerechten? Een bierkip van de barbecue en we pakken het professionaal aan, met Sinterklaas hebben we onze set met barbecue accessoires een beetje uitgebreid en kunnen we de hele kip professioneel grillen op de barbecue. Sowieso vind ik altijd alles wat je op de barbecue grilt lekkerder dan gewoon op een pan of in de oven. Ik denk dat dat gewoon komt door het rokerige smaakje van de kolen, maar de kiphouder geeft er nog een extra smaak aan. Door de kiphouder die is gevuld met bier blijft de kip van binnen mals en komen de geurige smaken van het bier in de kip en kan de kip van buiten grillen. Je kunt ook de kip, eventueel, onder de huid van de kip nog extra smaken meegeven met bijvoorbeeld verse kruiden. Maar ik ga je vertellen wat je nodig hebt om deze bierkip te grillen op een hele simpele manier, zoals wij het hebben gedaan.

Ingrediënten voor bierkip van de barbecue

1 hele kip van ongeveer 1 kilo
300 ml bier (wij kozen voor een witte Erdinger)
2 eetlepels honingmosterd

Tip: Een hele kip smaakt natuurlijk heel erg goed met zelfgemaakte verse friet en zelfgemaakte appelmoes.

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 1 uur
Benodigdheden: Barbecue met kolen en anders een gas met houtsnippers voor meer rooksmaak, Barbecue kiphouder

P.s. op de blog geef ik je nog een recept voor een hele lekkere hele kip bereid met wit bier en appel

Recept bierkip van de barbecue

Zorg dat de barbecue goed is voorverwarmd op ongeveer 150 graden.
Giet het bier in het bekertje van de kiphouder en sluit deze af. Plaats de kip stevig over de kiphouder, zodat de kip stevig overeind staat. Smeer vervolgens heel de kip in met twee eetlepels honingmosterd.
Plaats de kip op de barbecue voor 1 uur en sluit de barbecue af, daarvoor is het wel nodig dat je een barbecue hebt die dicht kan, zodat de warme zich verspreid. Wij hebben een Weber Master Touch, het grotere formaat. De kip past er perfect in, wanneer je de barbecue afsluit. Na een uur is de kip goudbruin, mals en gaar. In een open barbecue zal het ook kunnen, maar zal de bereiding langer duren. Of bedek de kip met aluminium folie.

Recept voor bierkip van de barbecue foodblog Foodinista

Meer kip bereiden op de barbecue? Maak ook eens deze kip limoen spiesen.

Meer barbecueën Foodblog Foodinista heeft nog meer barbecuerecepten.

Barbecuerecepten van Foodblog Foodinista

Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:
* Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
* Niks boven de echte klassieker een shaslick.
* Geen diner zonder dessert, maak deze gevulde bananen op de barbecue.

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

5 Reactie's
  • Yvonne
    Geplaatst op 16:25h, 06 juni

    Dit is echt zo’n dingetje inderdaad waar je even tijd voor moet maken, goed dat het er eindelijk van gekomen is en hij ziet er heerlijk uit! Het is er nu het perfecte weer voor om het uit te proberen in ieder geval. :)

  • Rick
    Geplaatst op 10:12h, 22 maart

    Hier moet je inderdaad echt goed de tijd voor nemen. Ik heb het zelf eens geprobeerd alleen bij mij kwam het er helaas niet zo goed uit te zien als op de foto. Desondanks smaakte hij wel uitstekend.

  • Foodinista
    Geplaatst op 14:03h, 22 maart

    Smaak is ook belangrijk!

  • Asena
    Geplaatst op 14:18h, 21 april

    Een oude blogpost, maar wordt zeker gewaardeerd met dit mooie barbecue weer! :)

  • admin
    Geplaatst op 19:42h, 21 april

    Maar smaakt even goed!

Geef een reactie