Kruidige havermout kipnuggets recept foodblog Foodinista kidsfood en gezond snacken

Kruidige havermout kipnuggets

Deel deze post

Bij de Mc Donalds of de Burger King, want ja daar kom ik ook, is het altijd mijn favoriet een kipburger of kipnuggets. Ik ben er wat dat betreft echt wel dol op, maar gezond is het verre van. Ook thuis kan ik er trek in hebben, je kent ze wel die kipschnitzels of kip krokant burgers. Niet meer echt vlees te noemen bij de maaltijd, naar mijn idee. Tijd om ze dus zelf te maken, vooral met een kindje in huis, want mijn zoontje is dol op kipnuggets, kipschnitzels, eigenlijk alles wat kip is met een korstje. Gezonder snacken van deze guilty pleasures, want dat is zeker mogelijk. Ik ben niet de eerste met het recept voor de gezondere kruidige havermout kipnuggets, maar iedereen doet het toch weer een beetje op een eigen manier. In mijn kipnuggets zijn verse kruiden verwerkt en ik bak ze ook nog in de oven. Ideaal voor een heerlijke snack en heel makkelijk en gezond om te maken.

Recept voor havermout kipnuggets uit de oven receptblog Foodinista kidsfood

Ingrediënten Kruidige havermout kipnuggets 15 stuks

  • 250 gram kippendijen vlees (vetter en sappiger dan kipfilet)
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram fijne havervlokken
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel heel fijn gesneden verse peterselie en bieslook
  • snufje geraspte limoenschil
  • snufje peper en zout

Extra voor erbij: bbq saus om te dippen, net als bij je favoriete fastfood restaurant.

Tips voor de bereiding van de havermout kipnuggets

Moeilijkheid 1-5: 2 het is nog al een kliederboel
Tijdsduur: 20 minuten en 25 minuten in de oven
Benodigdheden: Snijplank, 3 bakjes, bakpapier en ovenplaat, 2 messen, garde, rasp

Recept voor Kruidige havermout kipnuggets

Start met het voorverwarmen van de oven op 210 graden.

Verdeel het amandelmeel, de havermout en de geklutste eieren over de drie bakjes.
Snijd de peterselie en de bieslook fijn en rasp de limoen zest. Meng deze door de amandelmeel, samen met de peper en zout.

Snijd de kip in voor zo ver het kan plakjes van ongeveer 4 bij 4 cm. Alleen helemaal perfect worden ze nooit.

Nu ga je kliederen, dus zorg dat de ovenplaat met het bakpapier dichtbij ligt. En je er de kipnuggets direct op kan verdelen.

Haal eerste de kip door de amandelmeel, dan door de eieren en dan door de havermout. Herhaal dit voor de volgende kipstukjes.

Plaats vervolgens de kipnuggets voor 25 minuten in de oven op 210 graden en keer ze bij 12 minuten een keer om.

Tijd om te snacken en te dippen.

Meer recepten van Foodblog Foodinista

Heel lekker! Maak dan ook eens deze kalkoennuggets net zo lekker, maar toch een beetje anders. Wist je dan kalkoen ook heel gezond is? Kalkoen is tenslotte heel ijzerrijk en magerder dan kip. Minder gezond, maar zo lekker! Maak ook eens deze Mexicaanse kipnuggets in Croky Tortilla.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Maris
    Geplaatst op 09:02h, 29 maart

    Lekkere combinatie! En een stuk gezonder dan de standaard kipnuggets ;)

Geef een reactie