Gevarieerd en makkelijk weekmenu week 19 Recepten van Foodblog Foodinista

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 19

Deel deze post

Een nieuw weekmenu staat voor je klaar! Helaas heeft het prachtige weer Nederland weer even verlaten en dan ben ik ook niet meer zo’n fan van de echte zomerse maaltijden. Snel, makkelijk, licht en fris. Maar de blog staat vol met lekkere recepten en ook daar is weer een mooi gevarieerd en makkelijk weekmenu mee samengesteld om een druilerige week door te komen. Zo gaan we een hele kip bereiden, maken we een fris pittige Surinaamse eiersalade en blijven we genieten van asperges met de pasta met groene asperges in geitenkaassaus. En meer inspiratie? Bekijk dan het hele weekmenu voor week 19. Verder kan ik ook wel zeggen dat ik heel veel zin heb in de aankomend week, want wij gaan van donderdag tot zondag genieten van een lang weekend in Zeeland. Dus als je tips hebt, laat het mij weten!

Gevarieerd en makkelijk weekmenu – week 19

Maandag – Bloemkoolsoep met truffel

Bloemkooltruffelsoep recept van Foodblog Foodinista

Zoals iedere week starten we ook deze week met een mooi soepje. We maken bloemkoolsoep met truffel. Luxe toch voor de maandag? Maar oh zo simpel. Bloemkool is een echte lente en zomergroente, die je wel het hele jaar door kunt krijgen, maar de afkomst is dan wisselend. Maak direct een grote pan dan heb je in de loop van de week ook nog een soepje met veel groente klaar staan op een drukke dag.

Dinsdag – Ragout met garnalen en groente

Garnalenragout recept van Foodblog Foodinista

Een ragout maak je snel, simpel en is heel lekker. Daarom past het recept voor ragout met garnalen en groente perfect binnen het gevarieerd en makkelijk weekmenu. Combineer de ragout met een bladerdeegbakje, maar ook heel lekker met rijst.

Woensdag – Pasta met groene asperges en geitenkaas

Pasta met asperges in geitenkaassaus recept van Foodblog Foodinista

Asperges eten we volop in de lente zowel witte als groene. Deze keer een snel woensdagrecept met groene asperges in geitenkaassaus. Deze asperges combineer je natuurlijk het lekkerst met pasta.

Donderdag – Surinaamse eiersalade

Surinaamse eiersalade recept van Foodblog Foodinista

Bijna weekend! En dan kunnen we wel extra powerfood of verwennerij gebruiken. Maak de Surinaamse eiersalade voor bij de borrel met een welverdiend glaasje wijn of neem de eiersalade mee naar je werk voor op een cracker of tussen een boterham.

Vrijdag – Gevulde bierkip uit de oven of op de barbecue

Gevulde bierkip uit de oven met appel recept van Foodblog Foodinista

Laten we hopen dat de zon doorkomt en dat we aan het einde van de week de barbecue aan kunnen zetten en deze heerlijke bierkip kunnen maken met appeltjes. Mocht de barbecue niet lukken dan kan deze bierkip ook makkelijk in de oven.

Zaterdag – Zoete aardappelhumus

Zoete aardappelhummus recept van Foodblog Foodinista

Zaterdag relaxdag! Wellicht heb je nog iets over van de afgelopen week en kun je een simpele kliekjesmaaltijd maken. Maar geniet je op zaterdag even van een drankje maak daar dan deze lekkere en gezonde dip bij. Een zoete aardappelhummus maak je heel simpel en is vol vitamines. En heb je over? Lekker dan kan de hummus in de aankomende week mee naar het werk als snack met bijvoorbeeld komkommer.

Zondag – Kipkerriekersenquiche

Recept voor hartige taart met kip, kersen en kerrie van foodblog Foodinista

We sluiten de week af met een goed gevulde quiche met aparte smaken die heel goed samen gaan! Een quiche met kersen, kip en kerrie die perfect bij de lente past en met een simpele salade een volledige maaltijd maakt of relaxed snacken bij je favoriete Netflix serie.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie