09 aug Kipkerriekersenquiche terug naar de studententijd
Zo dat is toch echt even een mond vol, een tongtwister of probeer het maar tien keer achter elkaar te zeggen: kipkerriekersenquiche. Op zijn minst te schrijven. Dit recept neemt mij eigenlijk even mee terug naar de studententijd toen maakte ik deze hartige taart veel, eigenlijk een echt budget recept, ook wel kip in de hoed genoemd. Eigenlijk gaan er best wel veel simpele ingrediënten in, waarvan je denkt die matchen nooit, maar is de smaak vervolgens best wel goed te noemen. Een ideaal studentenrecepten dus of verrassend gezinsrecept. Tijd om het weer eens te maken voor een beetje variatie op tafel. Het verschil? Deze keer gebruik ik geen zakjes. Toen pakte ik een zakje kerriesaus enzo. Niet nodig. Nu gewoon kerrie. Geen quiche bindmiddel, we doen het gewoon even anders. Hoe wel dat lees je in het recept voor de kipkerriekersentaart. Ook lekker met ananas natuurlijk als de kersen iets te gewaagd zijn.
Ingrediënten kipkerriekersenquiche voor 4 personen
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 prei
- 1 potje kersen van 350 gram
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 200 gram creme fraiche
- 2 eieren
- 1 kipfilet
- 3 champignons
- 1 knoflookteen
- snufje peper en zout
- 100 gram geraspte kaas
- 1 eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de kipkerriekersentaart
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 25 minuten en oven 40 minuten
Benodigdheden: Taartvorm 36×13, snijplank, mes, mengschaal, garde, lepel, koekenpan, bakpapier, Bakbonen
Bak ook eens de hartige taart met tonijn
Kipkerriekersenquiche recept
Verwarm de oven voor op 210 graden. Smeer de taartvorm in met olijfolie, zodat het bladerdeeg niet te veel gaat plakken. Verdeel het bladerdeeg over de taartvorm, zodat de hele taartvorm is bedekt. Prik met een vorm een aantal gaatje in het bladerdeeg, zodat het niet te veel gaat rijzen. Bedek het bladerdeeg met bakpapier en met een aantal bakbonen. Plaats het bladerdeeg in de oven voor tien minuten, zodat het mooi bruin kan worden.
Snijd ondertussen de kipfilet in kleine stukjes. Verhit een theelepel olijfolie in de koekenpan en gaar de kipstukjes rondom, totdat ze rondom bruin zijn en niet meer rauw. Laat de kip afkoelen.
Haal het bladerdeeg uit de oven. Haal de bakbonen van het bladerdeeg en het bakpapier. Plaats de bodem nog drie minuten in de oven voor een extra knapperig laagje.
Kluts ondertussen de eieren met de creme fraiche. Doe de kerriepoeder erbij en een snufje peper en zout. Knijp de knoflook uit en snijd de prei en de champignons fijn. Meng deze door het kerriemengsel. Giet de kersen af en doe deze door het mengsel. Ook de kip mag erbij. Haal de taartbodem uit de oven. Laat de oven afkoelen naar 190 graden. Giet de taartvulling in de taartbodem. Plaats de taart voor tien minuten in de oven op 190 graden. Haal de taart eruit. Gratineer de quiche en plaats de quiche terug voor vijftien minuten. Eet de quiche met een frisse salade.
Quicherecepten van Foodblog Foodinista
Meer recepten voor quiches? Wat dacht je van de volgende recepten:
– Maak een hartige taart met tonijn.
– Maak ook een uienkaastaart met spekjes.
– Of ga voor de preitaart!
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Aleide Reynders
Geplaatst op 21:03h, 03 juliWelke kersen gebruik je hiervoor? Zijn dat kersen op sap uit een glazen bokaal of….?
admin
Geplaatst op 09:14h, 08 juliZe mogen uit blik of uit een pot komen. Wel het sap even afgieten.