Recept voor kipkerriekersenquiche van Foodblog Foodinista

Kipkerriekersenquiche – Zoet en hartig in één quiche

Deel deze post

Kipkerriekersenquiche en zoet, zout en zuur quiche recept. Een quiche met verschillende smaken die zeer goed samen gaan. Hoe je de zelf maakt lees je in het recept. Hoe wel dat lees je in het recept voor de kipkerriekersentaart. Het quiche recept is ook lekker met ananas wanneer de kersen iets te gewaagd zijn. Het quiche recept maak je zelf zo.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Recept voor kipkerriekersenquiche van Foodblog Foodinista

Ingrediënten kipkerriekersenquiche voor 4 personen

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 prei
  • 1 potje kersen van 350 gram
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 200 gram kruidenroomkaas
  • 2 eieren
  • 1 kipfilet
  • 3 champignons
  • 1 knoflookteen
  • snufje peper en zout
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de kipkerriekersentaart

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 25 minuten en oven 40 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • taartvorm 36×13
  • snijplank
  • mes
  • mengschaal
  • garde
  • lepel
  • koekenpan
  • bakpapier
  • bakbonen

Bak ook eens de hartige taart met tonijn

Recept voor hartige taart met kip, kersen en kerrie van foodblog Foodinista

Kipkerriekersenquiche recept

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Quiche taartbodem bakken

Plaats bakpapier in de taartvorm. Plaats het bladerdeeg over de taartvorm, zodat de hele taartvorm is bedekt. Prik met een vorm een aantal gaatje in het bladerdeeg, zodat het niet te veel gaat rijzen. Bedek het bladerdeeg met bakpapier en met een aantal bakbonen. Plaats het bladerdeeg in de oven voor tien minuten, zodat het mooi bruin kan worden.

Kip bakken

Snijd ondertussen de kipfilet in kleine stukjes. Verhit een theelepel olijfolie in de koekenpan en gaar de kipstukjes rondom, totdat ze rondom bruin zijn en niet meer rauw. Laat de kip afkoelen.

Haal het bladerdeeg uit de oven. Haal de bakbonen van het bladerdeeg en het bakpapier. Plaats de bodem nog drie minuten in de oven voor een extra knapperig laagje.

Vulling voor de kipkerriequiche met kersen en quiche afbakken

Kluts ondertussen de eieren met de kruidenroomkaas. Doe de kerriepoeder erbij en een snufje peper en zout. Knijp de knoflook uit en snijd de prei en de champignons fijn. Meng deze door het kerriemengsel. Giet de kersen af en doe deze door het mengsel. Ook de kip mag erbij. Haal de taartbodem uit de oven. Laat de oven afkoelen naar 190 graden. Giet de taartvulling in de taartbodem. Plaats de taart voor tien minuten in de oven op 190 graden. Haal de taart eruit. Gratineer de quiche en plaats de quiche terug voor vijftien minuten. Eet de quiche met een frisse salade.

Quiche recepten van Foodinista

Meer recepten voor quiches.

Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Aleide Reynders
    Geplaatst op 21:03h, 03 juli

    Welke kersen gebruik je hiervoor? Zijn dat kersen op sap uit een glazen bokaal of….?

  • admin
    Geplaatst op 09:14h, 08 juli

    Ze mogen uit blik of uit een pot komen. Wel het sap even afgieten.

Geef een reactie