
05 aug Bloemkoolsoep met truffel
Bloemkool kun je op heel veel verschillende manieren bereiden en lekker maken. Deze bloemkoolsoep met truffel is een goed voorbeeld. Zo maakte ik ook al de bloemkoolovenschotel en ik vind de bloemkoolpizza ook een succes. Alleen met truffel maak je natuurlijk ook alles eigenlijk wel lekker. Als lunch, diner of als voorgerecht tijdens een etentje.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten bloemkoolsoep met truffel voor 4 personen
- 1 kleine bloemkool
- 1 zomertruffel
- 1 eetlepel truffelolie
- 1 blokje groentebouillon
- 0,75 liter water
- 100 gram roomkaas
- 5 takjes bieslook
- 5 takjes peterselie
- 1 rode ui
- Snufje peper en zout
- 1 eetlepel olijfolie
Tips voor de bereiding van de bloemkoolsoep met truffel
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- mes
- pan
- waterkoker
- maatbeker
- staafmixer
- garde
Tip: Bewaar een klein beetje peterselie, bieslook en bloemkoolsnippers voor de garnering.

Ook lekker, maak eens het recept voor soep met witlof en gorgonzola
Recept bloemkoolsoep met truffel
Bloemkoolsoep maken
Snipper de rode ui, en snijd de bieslook en de peterselie fijn. Verhit de olijfolie op de laag vuur in de pan. Fruit de ui en de kruiden aan in de pan. Kook ondertussen het water in de water en meng deze vervolgens in de maatbeker met de bouillon. Snijd de bloemkool stukken en fruit deze ook even kort mee aan. Blus af met de bouillon en laat alles vijftien minuten koken.
Bloemkoolsoep serveren en garneren met truffel en kruiden
Zet het vuur laag. Doe de zomertruffel erbij. Pureer de soep. Een snufje peper, zout en de roomkaas mogen er bij. Klop de soep met de garde tot een gladde romige soep. Verdeel de bloemkoolsoep over de borden. Maak de soep af met een aantal druppeltjes truffelolie en de garnering van bloemkoolsnippers, bieslook en peterselie.
Soep recepten inspiratie op Foodinista
Kijk voor meer recepten:
- Maak een goed gevulde Italiaanse tomatensoep met cannellonibonen
- Een ideale soep om te maken met restjes en heel lekker een echte Italiaanse aardappelsoep
- Of een simpele en snelle zomerse erwtensoep met munt.
De nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's