Frans geïnspireerd weekmenu - Week 9 - Weekmenu van Foodblog Foodinista

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 9 – Frans geïnspireerd weekmenu

Deel deze post

Deze week ga ik naar Frankrijk, daar heb ik heel veel zin in! Skiën in de lente of eigenlijk alles rondom wintersport ontdekken in de lente, want op wintersport is er zo veel meer dan alleen skiën. Je hebt hier al eerder kunnen lezen, naar aanleiding van mijn eerdere wintersportervaring in Frankrijk dat ik geen geweldige skiër ben, maar iedere skiles maakt mij natuurlijk steeds iets beter of dat hoop ik in ieder geval. Waar ik sowieso steeds meer kennis over heb gekregen of van heb mogen proeven dat is de Franse keuken, want zowel in de lente, zomer als in de winter tijdens de wintersport kun je heerlijk culinair genieten van alles wat Frankrijk te bieden heeft. Dit bracht mij dan ook op het idee voor een Frans geïnspireerd weekmenu.

Leuk een weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Weekmenu week 9 – Frans geïnspireerd weekmenu

Maandag – Makkelijke maandag – Salade Nicoise met makreel

Kookboek winnen Hemsley en Hemsley recept voor salade nicoise met makreel Foodblog Foodinista

We beginnen de maandag lekker makkelijk, klassiek en gezond. We starten de week met een salade nicoise. De salade kun je lauw warm eten, waardoor deze op een frissere dag ook nog steeds heel erg lekker is. Het is wel een nicoise salade met een twist, namelijk met makreel. Wil je toch tonijn? Gewoon lekker doen, maar het recept voor salade nicoise ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Plaattaart met brie, appeltjes, spek en walnoten

Recept plaattaart met brie appel spek en courgette foodblog Foodinista

Frans met een twist. De plaattaart komt eigenlijk meer uit de Nederlandse keuken natuurlijk. En deze combinatie kunnen we zeker niet Frans noemen al maken ze het zeker als aperitief hapje bij een glaasje wijn. Wij maken het alleen met een frisse salade, bijvoorbeeld, als avond maaltijd. Wil je er een echte goede Franse kaas voor kiezen? Ga dan voor een pittigere brie de meaux 60+. Lekker pittig! Het recept voor de plaattaart ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Salade met warme appeltjes en morbier

Herfstsalade recept met warme appel en blauwaderkaas Foodblog Foodinista

Ben je geen salade liefhebber? Dan ben je het nu wel! Want deze salade met warme kaneelappeltjes, walnoten en morbier is om van te smullen. Het recept ga je hier vinden en een de salade is een heerlijk breek de week recept.

Donderdag – Gezonderdag – Yoghurtbowl met warme kaneel ananas

Yoghurt Bowl warme kaneel ananas recept Lindwoods Breakfast Boost van Foodblog Foodinista

Oké ontbijten met een croissantje en chocoladebroodjes is verrukkelijk! Maar in Frankrijk hebben ze de gezonde levensstijl ook wel uitgevonden. Yoghurtjes, ontbijtgranen en fruit kennen ze ook wel. Alle ingrediënten dus om een heerlijke yoghurtbowl mee te maken zoals deze! Een heerlijk recept om de gezonderdag mee te beginnen. De yoghurtbowl ga je hier vinden.

Vrijdag – Borrelvrijdag – Gebakken camembert op de bbq

Gebakken camembert van de bbq recept van Foodblog Foodinista

Vrijdag is de borreldag, want we vieren het weekend! Slinger alleen voor deze borreldag de barbecue maar aan. We smelten namelijk de kaas op de bbq en in een ramp tempo staat er een mini kaasfondue op tafel. Geen zin in de barbecue, je mist wel de rokerige smaak, maar dit kaasje kan natuurlijk ook de oven in. Het recept voor dit heerlijke smulplankje met gesmolten camembert ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Bavette met gorgonzolaboter

Bavette recept met gorgonzolaboter Foodblog Foodinista

Op de familiedag zetten we lekker de barbecue even aan, want de barbecue gaat tegenwoordig toch het hele jaar door aan? Ik schreef er hier al over met een heel lekker winterrecept! Deze keer eten we de heerlijke bavette, een soort steak, waar ik je in dit artikel meer over vertel en natuurlijk het recept voor de bavette met gorgonzolaboter met je deel. Vergeet ook de frietjes niet.

Zondag – Verwendag – Klassieke steak tartaar

Recept Klassieke Steak Startare van Foodblog Foodinista

Een echte Franse klassieker, die natuurlijk in dit weekmenu moet en oké alleen lekker is voor de liefhebber, is de klassieker steak tartare. Maar voor de liefhebber is het genieten! Het recept voor mijn steak tartare ga je hier vinden. Als tip hier ga je ook nog een vegetarische steak tartare met groente vinden.

Franse inspiratie op Foodinista?

Culinaire reis tips in Frankrijk? Lees dan ook mijn culinaire wintersport ervaring in Frankrijk. of lees verder over ervaringen in de Ardèche en lees meer over mijn kookworkshop in de Ardeche en mijn Michelin ervaring in de Ardèche, waarvoor je geen honderden Euro’s kwijt bent, maar wel ervaringen rijker. Alles over de Ardeche lees je hier, want de hele reis heb ik samengevat in 15 hele fijne reistips!

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie