Plaattaart recept brie courgette appel spek walnoten Foodblog Foodinista

Plaattaart met brie, courgette en appel

Deel deze post

Wil ik snel iets heel lekkers op tafel zetten voor de lunch of het diner dan maak ik een hartige taart. Ideaal voor als we niet alleen eten, maar ook als er onverwacht familie of vrienden mee eten of borrelen. Ik heb altijd een pizzabodem in de koelkast liggen of bladerdeeg. Zo grijp je nooit mis en kun je altijd een hartige taart of plaattaart maken. Een favoriet is bijvoorbeeld de hartige taart met mozzarella, tomaat en pancetta. Binnen vijftien minuten schuif je een plaattaart in de oven en heb je een heerlijke warm gerecht op tafel staan voor diverse gelegenheden. De plaattaart met mozzarella, tomaat en pancetta is het hele jaar natuurlijk heerlijk, maar wel een beetje zomers. Daarom heb ik deze keer een echte herfst variant gemaakt. Een plaattaart met brie, courgette, appel en spek. De plaattaart maakte ik af met knapperige walnoten die mogen natuurlijk niet ontbreken in de herfst. Ook de plaattaart in de oven schuiven. Dat doe je zo.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Recept plaattaart met brie appel spek en courgette foodblog Foodinista

Ingrediënten plaattaart met brie, appel, courgette en walnoten

 • 6 vellen bladerdeeg
 • 1 ei
 • puntje brie
 • 1 appel
 • halve courgette
 • 5 stroken spek
 • 1 rode ui
 • handje walnoten
 • 4 takjes rozemarijn
 • paar takjes verse bieslook
 • 1 eetlepel olijfolie
 • snufje peper en zout

Benodigdheden voor de plaattaart met brie, courgette, spek en walnoten

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 15 minuten + 25 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, bakpapier, pakplaat, eetlepel, vork, schaaltje, bakbonen

Bak ook eens een zoete plaatcake met kersen en appel

Recept plaattaart met brie appel spek en courgette foodblog Foodinista

Recept hartige taart met courgette, brie, spek, appel en walnoten

Verwarm de oven voor 210 graden en laat de walnoten wellen in een bakje water.

Hartige taartbodem voorbereiden

Verdeel de velen bladerdeeg op het bakpapier op de ovenplaat. Zorg dat het bladerdeeg aan elkaar plaat, zodat het één grote plaattaart bordem wordt. Prik met een vork kleine gaatjes in de bodem, zodat de bodem lucht door kan laten. Kluts het ei in een schaaltje. En smeer de randen het bladerdeeg in met ei. Knip het bakpapier in de juiste vorm en zorg dat de randen niet onder het bakpapier komen, maar bedek de rest van het bladerdeeg en strooi de bakbonen of iets anders verzwarends op het bakpapier. Plaat de plaattaart bodem nu voor tien minuten in de oven op 210 graden, zodat de taartbodem alvast kan voorgaren.

Ingrediënten plaattaart voorbereiden

Laat de oven afkoelen naar 180 graden.

Ondertussen kun je de ingrediënten voor de plaattaart voorbereiden. Snipper de rode ui. Snijd de brie in stroken. Snijde courgette in stroken. De appel mag in partjes worden gesneden. De bieslook mag fijn worden gesneden. Scheur de spek in smallere stroken.

www.wijny.nl

Verdeel dit alles op de taartbodem als deze uit de oven komt. Ook de rozemarijn takjes mogen erbij. Verdeel de walnoten vervolgens over de plaattaart. Strooi een beetje peper en zout over de taart voor eventueel extra smaak en maak af met een scheutje olijfolie. Druppel de olijfolie over de plaattaart. Plaats de plaattaart in de oven voor vijftien minuten op 180 graden. Haal vervolgens de plaattaart met brie en courgette uit de oven. Snijd deze in stukken en eet smakelijk!

Recept plaattaart met brie appel spek en courgette foodblog Foodinista

Hartige taart en quiche recepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten voor hartige taarten en quiches ? Wat dacht je van de volgende recepten:
– Een favoriet op de blog de hartige taart met tonijn een lekker budget recept.
– Maak ook een uienkaastaart met spekjes.
– Of maak de hartige taart voor kaasliefhebbers!

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie