Bavette met gorgonzolaboter recept van Foodblog Foodinista

Bavette met gorgonzolaboter

Deel deze post

Al voor langere tijd was ik nieuwsgierig naar bavette. Nu het barbecueseizoen vol in gang is werd het tijd om eens een mooi stuk bavette te bereiden op de barbecue. Het leren bbq schort werd voor gebonden, want bij het grillen van een mooi stuk vlees is een leren barbecue schort een goed idee, de kolen werden opgestookt en de bavette werd gepeperd. We gingen natuurlijk niet alleen bavette eten. Al tijden liep ik rond met een lekker idee voor bij de bavette, namelijk bavette met gorgonzolaboter. In dit blog deel ik natuurlijk het lekker, maar ook eenvoudige recept met je en natuurlijk de bereiding op de barbecue. Ook vertel ik je meer over bavette, want wat is bavette eigenlijk.

Wat is bavette?

Bavette is eigenlijk een mooi stuk biefstuk, maar vlees wat we doorgaans niet zo heel vaak gebruiken. Bavette wordt veelal gezien als restvlees. Het ziet er meestal niet zo netjes uit als een kogelbiefstuk of tournedos en de bavette zit in de vang van de dier. Door al deze redenen maken wij er in Nederland meestal gehakt van. Zonde, naar het schijnt en dat vinden wij nu ook. De bavette was mals en sappig. En wij begrijpen het wel dat de bavette in Frankrijk en Amerika een delicatessen is. In Amerika wordt de bavette ook wel flank steak genoemd.

Bavette recept met gorgonzolaboter Foodblog Foodinista

Ingrediënten bavette met gorgonzolaboter voor 2 personen

1 mooi stuk bavette van 500 gram
snufje peper en zout
50 gram roomboter
50 gram gorgonzola
handje verse peterselie
handje verse bieslook

Tips voor de bereiding van de bavette met gorgonzolaboter

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: mes, vork, snijplank, bakpapier, barbecue, barbecuetang

Barbecuerecept bavette bereiden met gorgonzolaboter Foodblog Foodinista

Recept bavette met gorgonzolaboter

Verwarm de barbecue voor op 150 graden.

Bereiden van de gorgonzolaboter

Haal de boter vooraf uit de koelkast, zodat deze zacht is. Plaats de boter vervolgens op het bakpapier. Prak de boter met de gorgonzola, zodat de gorgonzola en de boter grof en gelijk verdeeld zijn. Snijd de peterselie en de bieslook fijn. Meng deze door de boter met een snufje peper. Rol vervolgens het bakpapier dicht, zodat je een kruidenboterrol krijgt. Draai de kruidenboter aan de zijkanten dicht en leg de gorgonzolaboter in de koelkast. Deze kan vervolgens weer hard worden.

Bavette bereiden op de barbecue

Als de barbecue goed voor ververwarmd is op 150 graden dan bestrooi je de bavette met een snufje peper en zout. Smeer het rooster in met olie. De temperatuur is niet heel heet, maar daardoor kan de bavette aan de buitenkant rustig grillen en blijft de bavette aan de binnenkant mooi rood. We sluiten de barbecue. En laten de bavette 5 minuten grillen. Vervolgens keren we de bavette om en laten deze nogmaals 5 minuten grillen. Haal de bavette van de barbecue af. De bavette is voldoende voor 2 personen. Snijd de gorgonzolaboter in plakjes en eet smakelijk. Dit recept is natuurlijk heel lekker met deze frisse barbecuesalade.

Meer inspiratie voor barbecuerecepten?

Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:
* Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
* Een ander gerecht met zalm? Maak zelf verse zalmburgers op de barbecue.
* Maak ook eens spiesen met zalm en courgette

Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie