05 aug Gebakken camembert op de bbq – Barbecuerecept met kaas
Wil je weten hoe je één van de allerlekkerste, maar ook simpelste recepten maakt op de barbecue? Met dit barbecuerecept maak je ook de echte kaasliefhebbers ontzettend blij en het recept is vegetarisch. Welk recept? Een gebakken camembert op de bbq bereiden of op de barbecue. Je kunt zowel grillen op een kamado als op een Campingaz barbecue, wanneer de kaas maar heerlijk smelt en rokerig wordt. Het is ongelooflijk lekker. Eigenlijk maak je heel eenvoudig een zeer smakelijke kaasfondue op de barbecue. En ik kan je zeggen dat gaat smullen worden. Je hebt voor dit recept natuurlijk een geweldig kaasje nodig en een aantal ingrediënten. Dus het is tijd om de barbecue goed op temperatuur te brengen en het is tijd voor het smelten van de kaas!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten gebakken camembert op de bbq
Ingrediënten voor de gebakken camembert
- Een rauwmelkse camembert van de kaasboer
- 1 eetlepel honing
- 1 knoflookteentje
- takjes tijm
Kaasfondueplank ingrediënten tips
- handje worteltjes
- blaadjes witlof
- gesneden pistoletje
- handje cherry tomaatjes
- handje frambozen of ander rood fruit
Tips voor de bereiding van de gegrilde camembert op de barbecue
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Barbecue, bakpapier, 2 satéprikkers, snijplank, mesje, houten snijplank, vork
Recept gebakken camembert op de barbecue
Het kaasje op de barbecue bereiden
Dit kaasrecept voor op de barbecue is eigenlijk zo simpel, maar zo ontzettend lekker. Dat je het straks iedere keer wilt maken. Verwarm de barbecue voor op 150 graden. Plaats de camembert op het midden van het bakpapier. Snijd de camembert in met 8 sneetjes maar niet helemaal door. Kneus een teentje knoflook en snijd deze vervolgens in 8 plakjes. Steek de knoflook tussen de openingen in de kaas. Steek de takjes tijm tussen de camembert en druppel de honing op de camembert. Pak het bakpapier samen, zodat de camembert overal is ingepakt, want deze gaat toch een beetje druipen. Steek bakpapier dicht met de satéprikkers. Plaats het kaasje voor 15 minuten op de barbecue.
Maak de kaasplank klaar voor de kaasfondue
Verdeel vervolgens de ingrediënten op een kaasplank en bewaar voldoende ruimte op de plank voor het uitpakken de camembert. Knip na vijftien de camembert zo dicht mogelijk bij het kaasje open en val aan! Dippen en smullen. Eet smakelijk!
Meer barbecuerecepten van Foodblog Foodinista?
Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:
- Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
- Niks boven de echte klassieker een shaslick.
- Geen diner zonder dessert, maak deze gevulde bananen op de barbecue.
Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's