Kookboek winnen Hemsley en Hemsley Salade nicoise recept met makreel Foodblog Foodinista

Salade nicoise met makreel van Hemsley Hemsley + kookboek winnen

Deel deze post

Wie jarig is trakteert! En dat ben ik ben vandaag! Al weer 33 lentes jong. Waar ga ik op trakteren? Op een salade nicoise met makreel? Opzich wel, want dit lekkere en gezonde saladerecept deel ik vandaag met je op de blog. Maar wat echt mooi is? Dit saladerecept komt uit het kookboek van de zussen Hemsley en Hemsley. Met dit blog geef ik je een klein voorproefje, maar je kunt het kookboek van Hemsley en Hemsley ook winnen! Dat is leuk. Het kookboek staat vol met inspirerende, gezonde en snelle recepten van de Hemsley zusters. Wat ik ga vandaag ga doen? Ik denk iets meer dan alleen een salade nicoise wegwerken. Het is mijn verjaardag en ik ben ondertussen 38 weken zwanger dus ik geniet nog even van een taartje, lekker lunchen wellicht en natuurlijk een (alcohol vrij) drankje. Cheers! En succes bij de wedstrijd!

Kookboek winnen Hemsley en Hemsley recept voor salade nicoise met makreel Foodblog Foodinista

Ingrediënten Nicoise salade met makreel voor 2 personen

  • 250 gram sperziebonen
  • 3 eetlepels water
  • 3 eieren
  • 1 handvol tomaatjes naar keuze
  • 1/2 rode ui
  • 1 handvol zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 200 gram gerookte makreel (vers of uit blik)
  • 1 kleine krop sla, maar je kunt ook variëren met witlof, rucola, ijsbergsla of slamix

Voor de nicoise dressing

  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels limoen of citroensap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout naar smaak

Tips voor de bereiding van de salade nicoise met makreel

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, 2 pannen, schaal, lepel, schaaltje

Maak ook eens de witlofsalade met makreel en zwarte olijven

Kookboek winnen Hemsley en Hemsley recept voor salade nicoise met makreel Foodblog Foodinista

Recept Salade nicoise met makreel van Hemsley en Hemsley

Kook de sperzieboontjes gedopt beetgaar. Kook ook de eieren op een bereiding naar smaak. In mijn salade zijn ze hard. Dit is gezonder tijdens een zwangerschap, maar ik zou zelf aanraden om voor halfhard te gaan. In dit blog vertel ik meer over het perfect koken van eieren. Laat beiden afkoelen.

Klop de nicoise dressing. Dat is simpel meng alle ingrediënten door elkaar.

Snijd de uien in ringen, snijd de tomaatjes door de helft of in plakjes, de olijven in ringen. Meng deze groente met de kappertjes door elkaar in een schaal. Giet de helft van de dressing over de salade.

Verdeel deze basis over de borden. Halveer de eieren, maak de sla schoon en snijd in kleinere stukken en snijd de makreel in stukken. Verdeel deze ingrediënten over de borden. Meng eerst de sla met de andere groente en garneer vervolgens met de eieren en de makreel. Maak de salade compleet door de nicoise dressing over de salade te druppelen.

Kookboek Hemsley en Hemsley winnen foodblog Foodinista

Kookboek winnen! Het Hemsley en Hemsley kookboek

Geïnspireerd door dit gezonde en lekkere recept van de Hemsley zusters? Dan heb ik goed nieuws je kunt dit kookboek namelijk winnen! Het kookboek van de zusters staat vol met snelle, gezonde en lekkere recepten en zorgt voor diverse inspiratie voor iedereen. Vlees, vis, vegetarisch en vegan. Een echte musthave voor in de keuken.

Kookboek winnen! Wat moet je doen

Hoe zorg je ervoor dat jij het kookboek van Hemsley en Hemsley gaat winnen?

  1. Natuurlijk ben je Facebookvriend van Foodinista, ben je ingeschreven voor de nieuwsbrief of volg je Foodinista op Instagram. Dit klinkt misschien raar, maar meer volgers, maken ook meer van deze leuke acties mogelijk en je blijft geïnformeerd over alle leuke acties. Mooi meegenomen.
  2. Laat mij onderstaand in een reactie weten, wat jouw lievelingssalade is. Daar ben ik heel nieuwsgierig naar.
  3. Vergeet niet sharing is caring! Deel dit bericht dus op Facebook, Twitter of andere social media kanalen. Een winactie is pas een winactie, wanneer anderen ook mee kunnen doen. Niet verplicht, maar wel heel erg leuk!

De winactie loopt tot 28 juni 2018. Na 28 juni ontvangt de winnaar bericht.

Deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft ondertussen bericht ontvangen.

Meer blogs en leuke winacties ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

38 Reactie's
  • Anita te Gussinklo
    Geplaatst op 09:52h, 19 juni

    Mmm, lijkt me lekker.
    Echt een favoriete salade heb ik niet maar wissel veel af met de volgende ingredienten:
    avocado, eieren,geitenkaas,komkommer,mangopijnboompitjes,en tomaat

  • admin
    Geplaatst op 12:59h, 19 juni

    Dat zijn ook erg lekkere ingrediënten voor een salade!

  • Anita Diepeveen
    Geplaatst op 12:40h, 21 juni

    Kip-cashewnoten salade met ham en prei

  • lottie
    Geplaatst op 13:14h, 21 juni

    Salade met avocado, pijnboompitten, rucola, komkommer en huttenkase!

  • van erum maria louisa
    Geplaatst op 14:47h, 21 juni

    ik ben namelijk dol op kookboeken

  • m chen
    Geplaatst op 16:10h, 21 juni

    Ik doe mee, mijn lievelingssalade is een pasta salade met tonijn, olijven, tomaatjes, gemengde sla, yoghurt dressing en croutons! Geshared en geliket maar onder ander mailadres.

  • admin
    Geplaatst op 23:28h, 21 juni

    Klinkt erg goed! En als een goedgevulde maaltijdsalade!

  • jacqueline
    Geplaatst op 07:41h, 22 juni

    Staan weer heerlijk recepten in ga er gauw mee aan de slag samen met mijn dochter !

  • Yvonne Drenth
    Geplaatst op 15:05h, 22 juni

    Wanneer er in een salade rucola, roomkaas/ricotta en komkommer zit, ben ik al helemaal blij! :D

  • Jolijn
    Geplaatst op 16:14h, 22 juni

    Ik maak graag kans, salade caprese heeft altijd mijn voorkeur (:

  • marij brand
    Geplaatst op 18:21h, 22 juni

    De caesar salade is mn favoriet! heerlijk die ansjovis saus… jammie

  • Marja ten Pas
    Geplaatst op 15:19h, 23 juni

    Ik ben fan van de wat pittigere salades, en vooral experimenteren met nieuwe variaties

  • admin
    Geplaatst op 18:58h, 23 juni

    Die kun je ook vinden in het kookboek en anders inderdaad voldoende inspiratie voor recepten en er je eigen gerecht van maken! Dat maakt het allemaal ook zo leuk.

  • admin
    Geplaatst op 18:58h, 23 juni

    Ja heel erg lekker! Lekker ziltig.

  • admin
    Geplaatst op 18:59h, 23 juni

    Die vind ik ook altijd erg lekker! Er staan ook nog leuke caprese variaties op de blog, zoals een lauw warme caprese salade. Het is maar een tip ;-).

  • admin
    Geplaatst op 19:00h, 23 juni

    Dat is al een hele lekkere basis! Pittig met dan die romige ricotta.

  • Tamara Vermeulen
    Geplaatst op 23:41h, 23 juni

    Een lauwwarme salade van paddestoelen en geitenkaas met deze ingrediënten :

    250-300 gr gemengde paddenstoelen (champignons, wit of kastanje, anijs- of akkerchampignon, oesterzwammen, shii-takes, cantharellen)
    1 avocado
    1 citroensap
    1-2 el olijfolie
    50 gr veldsla of rucola
    100 gr zachte geitenkaas
    2 el gehakte gepelde walnoten
    Voor de vinaigrette:
    rasp en sap van ½ citroen
    3 el olijfolie extra vierge
    ½ el fijngeknipt bieslook
    zout en peper

  • admin
    Geplaatst op 00:00h, 24 juni

    Lekker een goed gevulde geitenkaassalade!

  • Lonneke Palmen
    Geplaatst op 11:39h, 24 juni

    Cous­cous­sa­la­de met avo­ca­do en to­maat, heerlijk fris en vol vitamines

  • Anita H.
    Geplaatst op 13:35h, 24 juni

    Ik heb eigenlijk niet echt een favoriet. Teveel smakelijke mogelijkheden.

  • Sabrina Zijlstra
    Geplaatst op 15:46h, 24 juni

    ohhhh ik ben gek op salades!!!! Vooral als het heerlijk weer is buiten. Dan geniet ik er nog meer van!!

  • Berna
    Geplaatst op 15:58h, 24 juni

    Mijn favoriete salade is waarschijnlijk… een fruitsalade! Hoewel ik groenten ook heerlijk vind, krijg ik vooral een echt zomers gevoel bij een salade met blauwe bessen, kiwi, vijgen, druiven en mango. Puur genieten :)

  • Anna
    Geplaatst op 17:19h, 24 juni

    Couscoussalade met avocado en spek is mijn lievelingssalade. Zo lekker! Benieuwd naar de recepten in het boek.

  • Sandra Benedick Elzinga
    Geplaatst op 19:19h, 24 juni

    Een salade met zalm, tonijn of makreel yummie !

  • Danielle
    Geplaatst op 19:24h, 24 juni

    Ik ben heel benieuwd naar de gerechten in dit kookboek. Mijn lievelingssalade is met feta, komkommer, tomaat, sla en de olie van de olijfjes. heerlijk.

  • admin
    Geplaatst op 20:38h, 24 juni

    Lekker fris!

  • admin
    Geplaatst op 20:38h, 24 juni

    Ja avocado en spek gaan zo goed samen!

  • admin
    Geplaatst op 20:38h, 24 juni

    Heerlijk een lekkere vissalade!

  • admin
    Geplaatst op 20:39h, 24 juni

    Ja het is heel divers, niet alleen salades hoor. Maar inderdaad een beetje een Griekse salade is heerlijk!

  • Anneliese de Waal
    Geplaatst op 20:47h, 24 juni

    Ik doe graag mee, heel erg leuke winactie :)
    Ik hou van salade met walnoten en stukjes appel erin.
    Lekkere frisse smaak.

  • admin
    Geplaatst op 21:02h, 24 juni

    Lekker Annelies!

  • CJM de Kok
    Geplaatst op 13:12h, 27 juni

    Favoriete salade is een Ceasar salade, maar een koude pasta salade met verse groene pesto is ook erg lekker vooral bij een BBQ.

  • Marjo de Kers
    Geplaatst op 16:11h, 27 juni

    Omdat ik dol ben op brie en op aardbeien, maak ik hier mijn favoriete salade van.

  • Bea Krielen
    Geplaatst op 16:43h, 27 juni

    Ik vind salades met tonijn erin heerlijk. Ik wissel af met de ingrediënten.

  • Jeanne van der Heijden
    Geplaatst op 16:59h, 27 juni

    Een salade met kip, appel, komkommer en cashewnoten.

  • Renee Kers
    Geplaatst op 17:12h, 27 juni

    Witlofsalade met appel en mayo is mijn favoriet van kinds af aan.

  • Margo Dekkers
    Geplaatst op 17:27h, 27 juni

    Een salade met mozzarella, kerstomaatjes… en sla natuurlijk.

  • maria
    Geplaatst op 12:19h, 28 juni

    Op zo’n zonnige dag als vandaag (soms is het gewoon te warm om echt te koken), dan is de lekkerste salade;

    een enorme saladeschaal (bowlschaal) met veel gemengde sla (en ook gemengd qua soort; dus ijsberg en zachtere slasoorten door elkaar). stukjes friszoete appel (bijv elstar en even besprenkelen met citroensap tegen verkleuren), stukjes ananas en rozijnen. Rasp tenslotte nog 1 (of 2) komkommers en meng de rasp erdoor. Maak een lichte dressing van mayonaise, witte azijn, peper, zout, dille en evt kruiden naar wens en roer deze erdoor.
    Serveer en geef eters de keus of ze nog parmezaan / noten of zongedroogde tomaatjes erbij doen. eet smakelijk vanavond

Geef een reactie