Herfstsalade met warme appel en blauwaderkaas recept van Foodblog Foodinista

Salade met warme appel, walnoten en morbier

Deel deze post

Heb je in de lente en zomer ook altijd meer trek in een frisse salade dan in de herfst en winter? Ik in ieder geval wel. Je bent toch altijd op zoek naar iets warms of meer pittige smaken. Maar voor de saladeliefhebber of wanneer je in de herfst en winter ook van salades wilt blijven genieten heb ik een aantal heerlijke herfst saladerecepten voor je op de blog staan! Ik deelde onlangs al het recept met je voor quinoa salade met rode bietjes en geitenkaas met je, maar ook de pastasalade met rucola, peer en walnoten is een aanrader! Deze keer heb ik weer een herfst saladerecept voor je, wat dacht je van een salade met warme appel, walnoten en morbier? De smaken van de herfst in een lauw warme salade.

Herfstsalade recept met warme appel en blauwaderkaas Foodblog Foodinista

Ingrediënten salade met warme appel, walnoten en morbier voor 2 personen

150 gram sla melange rode biet
Halve komkommer
2 appels
1 rode ui
grote hand walnoten
100 gram Morbier
100 gram cherrytomaatjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
theelepel vadouvan kruidenmix
snufje kaneel
snufje peper en zout
halve limoen
snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de salade met warme appel, morbier en walnoten

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, schilmesje, wok, lepel, spatel, salade schaal.

Salade met warme appel en blauwaderkaas van Foodblog Foodinista

Herfstsalade met warme appel, morbier en walnoten

Schil de appels, hak de noten en snipper de rode ui. Verhit één eetlepel olijfolie in de wok. Wok vervolgens de rode ui, noten en de appels in de wok. Schep de balsamicoazijn, vadouvan en de kaneel erbij. Wok dit alles, totdat de appels glanzen en zet de verhitting uit.

Verdeel de salade over de saladeschaal. Snijd de tomaatjes door de helft en meng deze door de salade. Snijd de komkommer in plakjes. Meng de komkommer ook door de salade. Laat de walnoten, appels en de ui een beetje afkoelen. Snijd ondertussen de kaas in plakjes. Maak met één eetlepel olijfolie, sap van een halve limoen en een snufje peper en zout een frisse dressing voor de salade en giet deze over de salade. Verdeel vervolgens de appels, walnoten en ui over de salade. Maak de salade vervolgens af met de kaas. Eet smakelijk!

Herfstrecepten van Foodblog Foodinista

De smaak van de herfst op je bord? Maak dan eens één van deze herfstrecepten van Foodblog Foodinista.
– Wat dacht je van deze Oosterse pompoensoep met spinazie en kikkererwten.
– Schuif deze pompoen ovenschotel zo de oven in.
– Maak eens een andere aardappel gratin met zoete aardappel.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



2 Reactie's
  • Marijke van Straten
    Geplaatst op 16:13h, 04 november

    Lekkere salade. Maar de kaas is naar mijn smaak niet pittig genoeg. Groet

  • admin
    Geplaatst op 11:59h, 05 november

    Dank je, maar natuurlijk ben je vrij om de recepten naar eigen smaak aan te passen! Eet smakelijk.

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: