Dineren en lunchen in de Ardeche bij Michelin restaurant Brioude tips van Foodblog Foodinista

Lunchen in de Ardeche bij Restaurant Brioude

Deel deze post

Een reis naar de Ardeche is een traktatie op zich. Een regio in Frankrijk vol schoonheid, een rijke eetcultuur, prachtige natuur en cultuur waar je eigenlijk alleen maar van kunt genieten. Maar wanneer je jezelf extra wilt verwennen met een culinaire ervaring in de Ardeche en een mooie Michelin ervaring mee naar huis wilt nemen en dan heb ik een geweldige restaurant tip voor je en ga lunchen in de Ardeche bij Restaurant Brioude van chef Claude Brioude. Het restaurant heeft nog niet lang een Michelin ster, maar is al voor langere tijd een familie restaurant in de Ardeche, wel van een jongere, voor Michelin begrippen, Michelin chef, maar een chef die in Frankrijk en ook over de grens niet onbekend is. Naast het restaurant en het hotel Du Levant, waar je kunt overnachten, zijn er ook eenvoudige Franse recepten van de chef Claude Brioude gebundeld in diverse kookboeken.

Waarom een Michelin restaurant bezoeken in de Ardeche

Wellicht klinkt het decadent om op reis een Michelin restaurant te bezoeken of om überhaupt bij een Michelin restaurant te gaan eten. Zo mocht ik eerder in Frankrijk al lunchen bij restaurant De Chabichou een prachtige ervaring in een skigebied. Een winterse lunch, tussen de besneeuwde bergen en met lokale producten. Deze ervaring lees je hier. En juist die lokale producten, de internationale ervaring, de locatie waar je eet dat maakt een Michelin ervaring op reis bijzonder. In Nederland kan het al bijzonder zijn om een restaurant te bezoeken in een andere regio, omdat juist deze Michelin restaurants gebruik maken van lokale producten, maar ook verse seizoensproducten en de chefs de producten met de allergrootste liefde bereiden. Dat maakt voor mij de ervaring zo bijzonder. Maar is het dan niet ontzettend duur? Bij de eerdere ervaring in Frankrijk was ik verbaasd over de aangename prijs en de geweldige ervaring die we daar voor terug kregen. Bij deze lunch was dit het zelfde geval. Maar je wilt natuurlijk weten, waarom je Restaurant Brioude zou moeten bezoeken voor lunchen in de Ardeche.

Lunchen bij Restaurant Brioude in de Ardeche

Lunchen met het gehele gezin bij Restaurant Brioude

Aangezien wij met de kinderen onze reis in de Ardeche hebben ervaren gingen Florian en Philou ook mee naar Restaurant Brioude. Dit vond ik echt wel even spannend, want eerlijk gezegd zou ik er in Nederland niet aan denken om kinderen mee te nemen naar Michelin ster restaurant. Ik heb in ieder geval in Nederland nog geen restaurant ontdekt waar dit als oké aanvoelt. Bij dit restaurant bezoek twijfelde ik ook en hebben wij ook zelf gevraagd of het oké was. Maar er werd bevestigd dat het geen probleem was. Bij aankomst bleek dit al snel. Er stond een kinderstoel klaar en er was ook speelgoed aanwezig. Het restaurant handelde snel en er werd een kindermenu samengesteld. Top service. Daarbij zaten we voorin in het restaurant. Ook brachten wij natuurlijk een i-pad mee. Je kunt niet meer zonder en voor Philou een extra flesje. Maar zij liet zich het menu ook goed smaken. De pureetjes, aardappeltjes, smullen maar. Wij zaten voorin het restaurant en dat was prima. De kinderen waren rustig en tja hoe klein ook ze genieten van uit eten gaan. Al kan een Michelin lunch of diner natuurlijk lang duren. Maar het was netjes en dat vonden wij zelf ook met mooie gerechten. En Florian vond het ook prachtig, want het uitzicht over de vallei is ook nog eens adembenemend. Dit verwacht je niet bij aankomst.

Kindermenu Restaurant Du Levant in de Ardeche Reistips Foodblog Foodinista
Philou haar eerste Michelin ervaring bij Restaurant Du Levant in de Ardeche Foodblog Foodinista

Ons lunch menu bij Restaurant Brioude

Amuses bij restaurant Du Levant in De Ardeche Frankrijk Reistips Foodblog Foodinista

Start Michelin Diner in de Ardeche

Bij een uitgebreide lunch op Michelin niveau start je met mooie amuses. Eigenlijk vind ik dit al een reden om voor een dergelijke eetervaring te kiezen, want deze kleine hapjes zijn altijd zo mooi en zorgen voor zo’n smaakbeleving. In deze gerechtjes zijn de streekproducten verwerkt en de smaakbeleving is begonnen. De gerechtjes die werden gepresenteerd zijn o.a. courgetteroosjes met sumak en zalm kaviaar, escargot bitterballen, zomergroentesoepje met escargot en fois gras met een kwarteleitje. Bij deze lokale gerechtjes kregen we huisgemaakt brood geserveerd met een fois gras smeersels. Van het laatste heeft Florian ook heerlijk mee gegeten en de crackertjes die daar natuurlijk bij geserveerd werden.

Lunchen in de Ardeche bij Michelin Restaurant Du Levant Reis tips van Foodblog Foodinista
Escargot bitterballen Lokale amuse bij Michelin restaurant Du Levant Ardeche Frankrijk Foodblog Foodinista Reis tips

De smaak was gezet en het eerste gerecht werd geserveerd.

3-gangen lunch met streekproducten uit de Ardeche

Voorgerecht groene groente salade met zomertruffel en bloemen bij Du Levant Ardeche Frankrijk restaurant tips Foodblog Foodinista
autohuur Frankrijk
Aardbeien, rabarber, vlierbloesem dessert Restaurant Du Levant Ardeche lokale producten Frankrijk Foodblog Foodinista

De lunch bestond uit een groene groente salade met lokale producten uit het seizoen. Met als bijzondere ingrediënt truffel en deze was rijkelijk verdeeld. De salade was prachtig versierd en extra smaakvol gemaakt met de diverse bloemen. Als hoofdgerecht de steak, lokaal uit de Ardeche, met drie bereidingen van wortel een Aziatische twist met kimchi en parelgortrisotto. Met als afsluiter een dessert van voorjaarsseizoensproducten aardbeien, rabarber en vlierbloesem. De kinderen kregen een heerlijk ijsje, maar wilden ook mee snoepen van dit dessert. Daarbij was ik nog zo verrast door de geweldig kaaskar met meer dan 40 kazen dat ik tijdens het moeilijke kiezen geen foto’s heb gemaakt.

Afsluiten met koffie en thee

Koffie met friandises bij Restaurant in de Ardeche Du Levant tips van Foodblog Foodinista

Zo’n mooie lunch moet je afsluiten met koffie of thee. Alleen al, omdat je er heerlijke friandises bij komen, zoals de macarons en bonbons. Stuk voor stuk plaatjes en heerlijk. Deze hebben we opgegeten in het zonnetje op het terras.

De sfeer bij Restaurant Brioude en Hotel Du Levant

Over de sfeer heb ik al iets geschreven en wij dachten toen we aan kwamen rijden echt even dat we verkeerd waren. Een ouder hotel en niet bepaald chique, een beetje vergane glorie, maar het was de enige locatie die de navigatie aan gaf, maar dit is restaurant Brioude. Niet wat je in eerste instantie verwacht bij een Michelin restaurant. Wel stonden er auto’s en inderdaad alleen lokale gasten. Een vriendelijke sfeer en geen nieuwe inrichting, maar wat maakt het uit wij gaan culinair lunchen in de Ardeche. Waarvoor je komt is de keuken en het prachtige uitzicht over het dal, wanneer je van je lunch of diner aan het genieten bent, want dineren kan natuurlijk ook. Maar zelf zou ik aanraden, wanneer je minder bekend bent in de Ardeche om de route met daglicht te rijden, tenzij je natuurlijk blijft overnachten wat ook een optie is. Nu is de vraag natuurlijk wat kost lunchen in de Ardeche bij Restaurant Brioude? Voor het volwassen menu staat de prijs op 48 Euro. Dit is een vier gangen menu inclusief de amuses en een kaasplankje. De kosten voor het kindermenu zijn 14 Euro. Een aantrekkelijk prijs waar eventueel een wijnarrangement bij komt en een kaasplankjes (wat ik zeker kan aanbevelen!), maar wij hebben het in verband met de kinderen en het rijden bij één glas gehouden.

Meer culinaire reis tips in Frankrijk? Lees dan ook is mijn culinaire wintersport ervaring in Frankrijk en nog veel meer reis tips in de Ardeche met tips voor overnachten in de Ardeche.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie