Trio van Courgette - Courgette voorgerecht met courgette tartaar, courgettesoep en courgetterolletje met mascarpone van Foodblog Foodinista

Trio van courgette – Vegetarisch voorgerecht

Deel deze post

Groente zijn heerlijk. Ook met groente kun je tijdens de feestdagen een heerlijk gerecht op tafel zetten en daarmee verrassen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld deze trio van courgette. Je zal niet alleen de vegetariërs verrassen met dit voorgerecht, maar eigenlijk gewoon al je gasten. Bij dit gerecht serveer je drie bereidingen van courgette. Je creëert een combinatie van koude en warme courgettegerechten die een mooie start zijn van je diner. Voor dit gerecht maak je een vegetarische groente tartaar met courgette, een Italiaanse courgettesoep met mascarpone (waarvoor je het recept hier kunt vinden) en een romig courgetterolletje. Je zou bij een uitgebreid diner dit courgettegerecht ook als amusetrio kunnen serveren. Zelf hebben wij bij een eerder diner dit trio van courgette als voorgerecht geserveerd en daarbij deze bruschetta met tomaat en kruidencreme geserveerd.

Trio van Courgette - Courgette voorgerecht met courgette tartaar, courgettesoep en courgetterolletje met mascarpone van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor trio van courgette voor 6 personen

Ingrediënten courgettesoep met mascarpone

Het recept voor de courgettesoep kun je hier vinden met de ingrediëntenlijst.

Ingrediënten groente tartaar met courgette en oosterse kruiden

Courgette tartaar ingrediënten

  • 1/2 courgette
  • 1/2 wortel
  • 1 rode ui
  • teentje knoflook
  • 1 appel
  • handje verse koriander
  • handje verse peterselie
  • 1 limoen
  • theelepel komijnzaad
  • theelepel olijfolie
  • 25 gram sesamzaad

Courgette vinaigrette ingrediënten

  • 1 eidooier
  • 1 theelepel sojasaus
  • snufje peper en zout
  • 1 theelepel witte wijn azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
Trio van Courgette met recept voor courgette tartaar van Foodblog Foodinista

Ingrediënten gegrilde courgette rolletjes met mascarpone

  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml mascarpone
  • 50 ml creme fraiche
  • handje verse basilicum
  • handje verse peterselie
  • handje pijnboompitjes
  • 1 teentje knoflook
  • snufje peper en zout

Tips voor de courgette bereidingen

Moeilijkheid 1-5: 3
Tijdsduur: 1,5 uur

Benodigdheden voor het bereiden van de trio van Courgette

Recepten Trio van Courgette: Courgettesoep, courgettetartaar en courgetterolletje

Recept courgettesoep met mascarpone

Het recept voor de courgettesoep met mascarpone kun je hier vinden. Bereid de helt van het soeprecept hier. Voor de trio van courgette is het mooi om de soep te serveren in kleine amuse glaasjes.

Trio van courgettesoep met recept voor courgettesoep met mascarpone van Foodblog Foodinista

Recept groente tartaar met courgette

Groente voor de groente tartaar bereiden

Verwarm de oven voor 180 graden. Maak de wortel schoon en schil de wortel. Snijd de wortel in kleinere stukken. Snijd de courgette in kleine stukken. Schil de appel en snijd deze in kleinere stukken. Schil ook de rode ui en snijd deze ook in grove stukken. Snijd de groente en de appel heel fijn. Hak dit eventueel met pulse in 5x in een hakmolen. Verdeel alles over de braadslede. Bestrooi komijnzaad, zout en peper over de groente en het fruit. Druppel olijfolie en limoendruppels over de groente en het fruit. Plaats de groente en het fruit voor 10 minuten in de oven. Laat alles vervolgens afkoelen. Snijd de koriander en de peterselie fijn. Meng dit door de tartaargroente.

Sausje maken voor de groentetartaar

Klop het eigeel tot een glad sausje. Klopt vervolgens de sojasaus, olijfolie, azijn, zout en peper door het sausje. Knijp een teentje knoflook uit in het sausje. Zet het sausje in de koelkast. Verhit een koekenpan en gril de sesamzaad bewaar het sesamzaad apart.

Recept gegrilde courgetterolletjes met mascarponekruidencreme

Snijd de courgette met een mandoline in plakken. Let op voor je vingers! Zo heb je ongeveer 12 plakken. Verhit de grillpan met olijfolie. Grill de plakken courgette om en om en maak er mooie grillstreepjes op. Laat de courgette vervolgens op een bord afkoelen. Gril de pijnboompitjes nog even kort en bewaar ook deze apart. Klop in een schaal met een garde een zachte room met de creme fraiche en de mascarpone. Klop door de room de olijfolie en een snufje peper en room. Knijp een teentje knoflook uit en snijd de peterselie en basilicum uit. Meng ook de pijnboompitjes door de room. Plaats twee courgetteslierten achter elkaar. Smeer deze in met de room en rol vervolgens op. Prik de het courgetterolletje aan een courgetteprikkeltje.

Opmaken van het bord: Trio van courgette

Plaats alle gerechtjes op één bord. Schenk de courgettesoep in de glaasjes. Schep de groentetartaar met courgette in een garneerring en druk aan met een lepel of stampertje. Druppel de saus over en rondom de tartaar doe dit met een theelepel. Maak de groente tartaar af met het sesamzaad en verse kruiden. Plaats als laatste het courgette rolletje op het bord. Leuk en lekker erbij op tafel is ciabatta brood of juist deze bruschetta met tomaat en kruidencreme.

Feestelijke recepten

Meer recepten voor de feestdagen of voor een gezellig diner? Dan kun je hier nog heel veel recepten vinden voor het organiseren van een leuk diner. Van borrelplank tot dessert zijn er 50 recepten te vinden om een diner samen te stellen.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie