Foodblog Foodinista weekmenu - Week 1 - 2020 - van zuurkool tot springrolls

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 1 – 2020

Deel deze post

Ja het weekmenu is terug! In 2018 ben ik er mee begonnen, maar toen heb ik heb ik het helaas niet volgehouden. Sorry! Want het weekmenu werd goed gelezen en goed ontvangen. Maar ook ik had een goede reden om er mee te stoppen en even te zeggen voor nu stop ik er even mee. Ik had een aantal weekmenu’s voor jullie uitgewerkt om jullie wekelijks met leuke recepten te verrassen en om iedere week nieuwe recepten, verrassende recepten van andere bloggers te delen en in ieder geval iedere week online te komen, maar mijn zwangerschap werd te zwaar en ook daarna was het even niet allemaal zo gemakkelijk. Ik heb door wat dingen een streep heen gezet, maar nu ben ik weer in een fittere versie terug en vooral met heel veel plannen ideeën. Ik heb goed naar de blog gekeken en naar jullie reacties en het Foodblog Foodinista weekmenu hoort er gewoon bij voor leuke recepteninspiratie! Dus we starten met het eerste weekmenu!

Leuk een weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden.

Foodblog Foodinista weekmenu – Week 1

Maandag – Makkelijke maandag – Italiaanse courgettesoep met mascarpone

Italiaanse courgette roomsoep met mascarpone recept van Foodblog Foodinista

We beginnen de week rustig en licht. Na het weekend vind ik dat altijd een goed idee en wanneer de maandag druk is kun je dit courgettesoep recept eventueel ook al op de zondag maken. Het recept voor de courgettesoep kun je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Zuurkoolstamppot met chorizo en gegrilde tomaatjes en paprika

Zuurkoolstamppot met chorizo en geroosterde tomaatjes en paprika recept van Foodblog Foodinista

Stampen maar! Een stevige Nederlandse maaltijd met een twist. Dat is de zuurkoolstamppot met chorizo en geroosterde tomaatjes en paprika. Het zuurkoolstamppot recept kun je hier vinden.

Woensdag – Breek de week recept – Pizza’s met veel groente

Pizza met salami Lekker pizza topping ideeën van Foodblog Foodinista Recepten met verspil-met-nietjes pastabasis saus

Op woensdag breken we de week met lekkere verwennerij. Daarbij is de woensdag vaak een drukke dag met sportclubs en andere activiteiten. We gaan deze keer voor pizza! Makkelijk, snel en echte verwennerij! Bij deze pizza’s eet je wel heel vee groente. Dat is dus mooi meegenomen. Waardoor dat komt? Dan moet je hier naar het pizza recept.

Donderdag – Gezonderdag recept – Garnalen kerrie met noedels

Garnalen kerrie met noodles recept van Foodblog Foodinista

Een lichte en gezonde maaltijd voor de donderdag. Zelf kerriesaus maken met garnalen. Ben je daar niet zo dol op dan kan het natuurlijk ook met kip. Het recept voor de garnalenkerrie met noodles kun je hier vinden.

Vrijdag – Borrelvrijdag – Springrolls met tartaar, champignons en wortel

Springrolls recept Tartaar, champignons, wortel, ijsbergsla, verse kruiden recept Foodblog Foodinista

De eerste week van het jaar. Misschien hebben we wel even voldoende geborreld? Daarom ook springrolls als vrijdagavond recept. Een combinatie tussen een lichte fingerfood maaltijd en borrelen. Het springrolls recept met tartaar, champignons en wortel kun je hier vinden.

Zaterdag – Familiezaterdag – Vistaco met garnalen en avocado

PowerSlim Vis taco recept van Foodblog Foodinista

Lekker snacken op de zaterdag en toch een beetje verantwoord? Dan zijn Mexicaanse vis taco’s met garnalen heel erg lekker! Waarschijnlijk heb je nog wel garnalen in huis liggen van de kerrie met garnalen van donderdag. Dit recept voor vis taco’s kun je hier vinden.

Zondag – Genieten op zondag – Vanillecake met appel en kersen

Vanille plaatcake met appel en kersen recept Foodblog Foodinista

Tijd voor verwennerij en om te gaan bakken! Het is zondag bakdag. Ga de de keuken in voor de heerlijke vanille plaatcake met kersen en appel. Vervolgens wordt het smullen maar! Het vanilleplaatcake bakrecept kun je hier vinden.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

4 Reactie's
 • Georgina Lifestyle
  Geplaatst op 19:35h, 08 januari

  Leuk zo’n weekmenu :-). Eerlijk gezegd is niet alles mijn smaak, maar er zitten zeker inspirerende recepten tussen. Dank hiervoor!

 • admin
  Geplaatst op 19:44h, 08 januari

  Dank je! En dat begrijp ik.

 • Melanie Hoogvliet
  Geplaatst op 12:58h, 11 januari

  Wat een super leuk Weekmenu die springrolls zijn zo kleurrijk en mooi om te zien alleen al.

 • admin
  Geplaatst op 21:06h, 11 januari

  Wat leuk om te lezen!

Geef een reactie