
10 jul Klassieke steak tartare van Foodinista
Een klassieke steak tartare, je kunt mij er voor wakker waken. Het is echt één van mijn lievelingsgerechten. Een Franse klassieker die je met kwaliteitvlees, zoals biefstuk of ossenhaas makkelijk zelf kunt maken. Hoe je steak tartare zelf maakt. Lees mee het met klassieke steak tartare recept van Foodinista.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Klassieke steak tartare voor 2 personen
- 200 gram ossenhaas vers van de slager
- 2 eieren
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- handje verse peterselie
- sjalotje
- 1 theelepel balsamico azijn
- 4 kleine augurken
- paar druppeltjes tobasco
- 1 theelepel kappertjes
- snufje peper en zout
Bij de steak tartare eten we natuurlijk frietjes. Het recept voor de frietjes kun je hier vinden. Dit zijn verse frieten uit de airfryer.
Tips voor de bereiding van de steak tartare
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden in de keuken
- snijplank
- scherp koksmes
- 2 mengschalen
- garde
- kleine koekenpan
- lepel
- garneerringen
Recept klassieke steak tartare
Start met het snijden van het vlees. Snijd de ossenhaas als eerste in plakjes van 1 cm dik en snijd de ossenhaas vervolgens fijner in dobbelsteentjes. Bewaar de ossenhaas in een schaal in de koelkaas, zodat de ossenhaas voor de steak tartare goed gekoeld blijft.

Frietjes bereiden bij de steak tartare
Wanneer je de frietjes maakt bij de steak tartare maakt dan adviseer ik om deze nu te maken. Als deze éénmaal in de airfryer frituren ga dan verder met het bereiden van de klassieke steak tartare.
Steak tartare bereiden
Scheid het eigeel van van het eiwit. We hebben voor de steak tartare alleen de eidooiers nodig. Het eiwit mag je weggooien of bewaren voor een ander recept, zoals bijvoorbeeld deze heerlijke lange vingers. Eten weggooien is tenslotte zonde. Klop de eierdooiers los met de olijfolie, peper en zout. Klop vervolgens de mosterd en balsamico azijn door het eimengsel en een aantal druppeltjes tobasco. Ja aan de klassieke steak tartare van Foodinista is een lekkere twist! De Worcester saus is vervangen door balsamico azijn. Lekker, maar ook iets wat we meestal wel in huis hebben. Zet de dressing voor de steak tartare in de koelkast. Snipper vervolgens het sjalotje, de augurkjes en de peterselie.
Garneren van de steak tartare
Meng in een schaal de ossenhaas, het sjalotje, de augurkjes en de peterselie. Meng door de ossenhaas met de ingrediënten twee eetlepels dressing. Pak de borden erbij en vul per bord een garneerring met de klassieke steak tartare. Verhit een kleine koekenpan en verwarm daarin kort de kappertjes, zo komen er meer zouten los. Maak de steak tartare af met de dressing en de kappertjes. Eventueel met extra peterselie en natuurlijk de frietjes. Eet smakelijk!
Meer recepten maken met steak of biefstuk?
Maak dan ook eens één van de volgende recepten:
- Wat dacht je bijvoorbeeld van de Aziatische biefstuksalade?
- Of de biefstuk met ansjovisboter?
- Ook heel lekker zijn de biefstukspiesjes van de barbecue met garnalenboter.
Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's