![Stoofpeertjes recept bereid in Port - Foodblog Foodinista](https://www.foodinista.nl/wp-content/uploads/2020/12/IMG_3095-e1608323448334.jpg)
15 dec Stoofpeertjes recept bereid in Port
Stoofpeertjes bereiden is een klassiek recept in de herfst en winter. Een echte klassieker is stoofpeertjes bereiden in Port. Hoe je dit doet? Stoofpeertjes kun je combineren met zoete recepten en hartige recepten. Stoofpeertjes met een kaasplankje of stoofpeertjes in een tiramisu zijn beiden een mooi idee voor het verwerken van stoofpeertjes in een gerecht. Dus een voorraadje stoofpeertjes in de koelkast hebben staan is dan ook altijd en goed idee. .Op klassieke wijze koken we de stoofpeertjes rode wijn of de stoofportjes met Port, zoals in dit recept en wat we nu gaan doen. Wil je eens anders variëren? Bekijk dan mijn recept voor stoofpeertjes in witte wijn en amaretto.
Stoofpeertjes recepten met Port of rode wijn maken?
Stoofpeertjes zijn zoete aanraders en een aanvulling bij diverse gerechten. Vol en rijk van smaak. Rode stoofpeertjes bereid in Port. En dan denk je misschien hoe wijken stoofpeertjes in rode wijn af van de stoofpeertjes in Port? Waarom zou je het anders doen? Rode wijn is meestal droog en deze kruiden geven een specifieke smaak af aan de wijn. Vergeet niet dat dit heerlijk is, maar Port heeft ook een eigen karakter. Port kan droog zijn en zoet daarbij is Port een sterk wijn, meer geconcentreerd en dit proef je en zie je ook terug in de stoofpeertjes. De kruiden en concentratie is sterker. Wij kiezen ook voor een zoete Port. Natuurlijk zijn de zoete tonen dan ook terug te proeven bij de stoofpeertjes en daar komen nog een aantal andere smaakmakers bij. Het stoofpeertjes recept blijft even makkelijk.
Zoete glanzende stoofpeertjes maken
Het stoofpeertjes recept bereid in rode Port blijft ook gewoon een recept met geduld. Het duurt altijd even voordat de stoofpeertjes zacht zijn en een mooie rode glans krijgen. Uiteindelijk draait het om geduld en de smaak. De stoofpeertjes in Port maken? Volg dan nu het stoofpeertjes recept.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
![Stoofpeertjes recept bereid in Port - Foodblog Foodinista](https://www.foodinista.nl/wp-content/uploads/2020/12/IMG_3100-768x1024.jpg)
Tijdens de feestdagen een cadeautje geven aan een echte foodie? Bekijk dan hier mijn cadeautjes tips voor foodies.
![Stoofpeertjes recept bereid in Port - Foodblog Foodinista](https://www.foodinista.nl/wp-content/uploads/2020/12/IMG_3087-768x1024.jpg)
Ingrediënten voor het stoofpeertjes recept met Port – Ongeveer 1 kilo
- 1 kilo stoofpeertjes
- 0,5 fles Ruby port
- 100 ml water
- 1 eetlepel bruine suiker
- zest van kwart sinaasappel
- snufje kardemom
- 1 kaneelstokje
- 1 anijsster, zoals deze
Tips voor de bereiding van de stoofpeertjes in Port en kruiden
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten voorbereiding en 4 uur laten stoven
Benodigdheden voor stoofpeertjes bereiden
- snijplank
- dunschiller
- mesje
- ruime pan
- maatbeker
![Stoofpeertjes recept bereid in Port - Foodblog Foodinista](https://www.foodinista.nl/wp-content/uploads/2020/12/IMG_3090-768x1024.jpg)
Stoofpeertjes recept bereid in Port
Voorbereiden Stoofperen
- Schil alle stoofperen met de dunschiller en verdeel de stoofperen partjes, zodat het klokhuis goed is verwijderd. Wil je stoofperen heel houden dan kan dit ook. Mooi in een cake, bij een kaasplankje of bij een dessert. Het laatste doe ik meestal.
Stoofpeertjes koken in Port
- Alle stoofpeertjes mogen in de pan. Het kaneelstokje, de steranijs, kardemom en de bruine suiker mag erbij. Giet vervolgens de Port en het beetje water erbij. Rasp van de sinaasappel de zest van de schil. Is alles goed vochtig? Anders mag er nog een beetje water en Port bij.
- Zet de pan op de kleinste pit en laat de stoofperen op laag vuur stoven dit duurt circa 4 uur, zodat ze langzaam een mooie smaak en kleur krijgen. Koken de stoofpeertjes toch een beetje droog dan mag er in verhouding water en Port bij. Wanneer de stoofpeertjes klaar zijn, mooi zacht, zoet en glanzend rood, dan mag het fornuis uit. Bewaar de stoofperen altijd in een eigen vocht en gekoeld. In een weckpot in de koelkast blijven de stoofperen zeker wel twee maanden of langer houdbaar. In een afsluitbaar bakje ongeveer 3 weken.
Kerstrecepten en meer stoofperen maken?
Op zoek naar mooie kerstrecepten? Bekijk dan hier mijn 50 kerstrecepten tips. Nog meer stoofpeertjes maken? Bekijk dan ook eens mijn stoofpeertjes in rode wijn en stoofpeertjes in amaretto in witte wijn. Ook staat er een stoofpeertjes recept op de blog zonder alcohol wat je hier kunt bekijken.
Direct de nieuwste blogs en meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's