Recept Italiaans gehaktbrood van Foodinista Foodblog

Italiaans gehaktbrood – Gehaktbrood met pancetta, mozzarella en Italiaanse kruiden

Deel deze post

Een Hemels Italiaans gehaktbrood. Ja, hier heb je een recept voor Italiaans gehaktbrood om je vingers bij af te likken! Je brengt het Italiaans gehaktbrood op smaak met lekkere ingrediënten en in de oven wordt het extra smeuïg. Dit Italiaans gehaktbrood maak je met pancetta, mozzarella en basilicum bijvoorbeeld. De smaken uit Italië. Ik kan je vertellen het is echt heerlijk en verrassend. Wij gaan zeker nog wel variëren op de blog met diverse smaken, wanneer dit gehaktbrood in de smaakt valt. Wist je trouwens dat ze een Italiaans gehaktbrood in Italië ook wel Polpettone noemen? Ik noem het gewoon Italiaans gehaktbrood, ook omdat ik geen standaard recept heb aangehouden, maar gewoon een gehaktbrood heb gemaakt met de lekkerste Italiaanse smaakmakers. Dan krijg je vervolgens dit hemels Italiaans gehaktbrood. Hoe je het gehaktbrood met Italiaanse smaken zelf maakt? Lees snel verder.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Gehaktbrood met pancetta, mozzarella en Italiaanse kruiden

Extra tip: Bewaren gehaktbrood

Het gehaktbrood is groot en krijgt de grootte van een kleine cake. Het gehaktbrood kun je zowel warm eten bij de avondmaaltijd, maar is tot 3 dagen na bereiding nog heel lekker. Eet het nog een keer bij de avondmaaltijd of als lunch op een broodje.

Recept Italiaans gehaktbrood met pancetta, mozzarella en Italiaanse kruiden van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Italiaans gehaktbrood voor 12 porties

  • 750 gram half-om-half gehakt
  • 1 bol mozzarella
  • 1 theelepel zoete gerookte paprikapoeder
  • hand verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 160 gram pancetta plakjes
  • 1 ei
  • 250 gram passata
  • eetlepel paneermeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui

Tips voor de bereiding van het Italiaanse gehaktbrood

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en oven tijd 60 minuten plus een keer kantelen

Benodigdheden in de keuken voor het bereiden van het Italiaans gehaktbrood

Waar eet je gehaktbrood bij?

Eet tips: Eet het Italiaanse gehaktbrood bij een vegetarische risotto, zoals deze tomatenrisotto. Ook lekker met aardappelpuree en geroosterde tomaatjes.

Recept Italiaans gehaktbrood Foodblog Foodinista

Recept Italiaans gehaktbrood met pancetta, mozzarella en Italiaanse kruiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vulling maken voor Italiaans gehaktbrood

We starten met het maken van de vulling voor het gehaktbrood. Snipper de rode ui en de knoflook. Meng deze in een schaal met de paneermeel, oregano en paprikapoeder. Breek het ei en meng de tomaten passata door de vulling van het gehaktbrood. Rasp de parmezaan door de de gehaktvulling. Breek de bol mozzarella in kleine stukjes. Meng deze door de mix. Nu is het tijd om het gehakt er door heen te kneden. Zorg dat de vulling goed verspreid is door het hele gehakt. Ze het gehakt even apart.

Italiaans gehaktbrood in het bakblik

Lange repen pancetta zijn het makkelijkst, maar deze kun je niet altijd krijgen. Heb je ronde plakjes trek deze dan in lange stroken. Bekleed het bakblik en zorg dat er pancetta over het blik heen hangt, zodat je het gehaktbrood dicht kunt vouwen. Invetten is niet nodig, want de pancetta is vet genoeg. Druk de het gehakt in het bakblik. Bekleed het gehaktbrood met de pancetta. Plaats het gehaktbrood in de oven voor 45 minuten op 180 graden.

Italiaans gehaktbrood kantelen

Het gehaktbrood is nu grotendeels in de oven gebraden. De bovenkant van de pancetta is ook heerlijk knapperig, maar in het bakblik gebeurt dit niet. Haal het bakblik met het Italiaanse gehaktbrood uit de oven. Keer het gehaktbrood voorzichtig om op een kunststof snijplank. Uit het bakblik komt veel vet dit kun je alvast even afdeppen. Verplaats het gehaktbrood zonder dat het breekt met behulp van de spatels naar de bakplaat met bakpapier. Laat het in de oven nog even verder grillen voor 15 minuten op 180 graden, zodat het gehaktbrood rondom mooi knapperig gegrild is.

Meer Italiaanse recepten van Foodblog Foodinista?

Maak bijvoorbeeld de Risotto met Italiaanse ragu het recept ga je hier vinden of duik de keuken in voor het recept voor ossobuco wat je hier kunt vinden.

Meer recepten  ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

4 Reactie's
  • IBT
    Geplaatst op 12:49h, 25 september

    Wat gebeurt er met de pijnboompitten en de basilicum? Ik mis dat in de bereiding…

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 09:07h, 01 oktober

    Hoi,

    Wat leuk dat je met het recept bezig bent! Onder het kopje hartige cake bakken staat: pijnboompitjes door het beslag mengen.

    Succes! Of ik hoop dat het gelukt is!

    Groetjes,

    Daphne

  • rianne
    Geplaatst op 14:11h, 06 december

    Kan ik het ook in een bakblik bakken?

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 10:45h, 10 februari

    Zeker!

Geef een reactie