
10 dec Stoofpeertjes recept bereid in witte wijn en amaretto
Echte stoofpeertjes maken is een klassiek recept in de winter en ik maak ze altijd. Variëren met smaken blijft leuk. Stoofpeertjes bereiden in witte wijn en Amaretto is weer eens iets anders. Je krijgt er mooie geel goude stoofpeertjes mee en de smaak is zoet en met een beetje amandelsmaak. De stoofpeetjes zijn zo heerlijk. Het stoofpeertjes recept bereid in witte wijn en amaretto wil jij ook proeven.
Op klassieke wijze koken we de stoofpeertjes in rode wijn. Vol en rijk van smaak en stoofpeertjes met een diep rode kleur. Deze keer wilde ik eens afstappen van deze klassieker. We gaan het anders doen met het recept voor stoofpeertjes bereid in witte wijn en amaretto. Heerlijk zoet. Het lijken wel van die zoete perenijsjes die je in de zomer eet. Oké perenijsjes met een tikje alcohol. Het stoofpeertjes recept blijft even makkelijk. Wij wijzigen wel de smaakmakers natuurlijk. Het stoofpeertjes recept bereid in witte en amaretto blijft ook gewoon een recept met geduld, maar het is de moeite waard. Het duurt altijd even voordat de stoofpeertjes goed sappig zijn en een mooie glans krijgen. Maken? Volg dan nu het recept.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

De stoofpeertjes combineren? Deze stoofpeertjes met amaretto en witte wijn combineren mooi met een kaasplankje.

Ingrediënten voor het stoofpeertjes recept met witte wijn en amaretto – Ongeveer 1 kilo
- 1 kilo stoofperen
- 1 kaneelstokje
- 350 ml witte wijn
- kwart limoen
- kwart mandarijn
- 1 eetlepel bruine suiker
- snufje kardemom
- 50 ml amaretto, zoals deze, p.s. rond de feestdagen is Amaretto vaak extra leuk geprijsd!
- 50 ml water (zodat alle peertjes vochtig zijn voor verhitting)

Tips voor de bereiding van de stoofpeertjes in witte wijn en Amaretto
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten voorbereiding en 2 uur laten stoven
Benodigdheden: snijplank, dunschiller, mesje, ruime pan, maatbeker

Stoofpeertjes recept bereid in witte wijn en amaretto
Voorbereiden Stoofperen
- Schil alle stoofperen met de dunschiller en verdeel ze in partjes, zodat het klokhuis goed is verwijderd. Wil je stoofperen heel houden dan kan dit ook natuurlijk! Mooi in een cake, bij een kaasplankje of bij een dessert. Het laatste doe ik meestal.

Stoofpeertjes koken in witte wijn en amaretto
- Alle stoofpeertjes mogen in de pan. Het kaneelstokje, kardemom en de bruine suiker mag erbij. Giet vervolgens de witte wijn en de amaretto erbij. Rasp van de limoen en de mandarijn de zest van de schil. Is alles goed vochtig? Anders mag er nog een beetje water bij.
- Zet de pan op de kleinste pit en laat de stoofperen op laag vuur stoven dit duurt circa 4 uur, zodat ze langzaam een mooie smaak en kleur krijgen. Koken ze toch een beetje droog dan mag er in verhouding water, wijn en amaretto bij. Als ze klaar zijn, mooi zacht, zoet en glanzend geel, dan mag het fornuis uit. Bewaar de stoofperen altijd in een eigen vocht en gekoeld. In een weckpot in de koelkast blijven de stoofperen zeker wel twee maanden of langer goed.
Kerstrecepten en stoofperen recepten?
Op zoek naar mooie kerstrecepten? Bekijk dan hier mijn 50 kerstrecepten tips. Nog meer stoofpeertjes maken? Bekijk dan ook eens mijn stoofpeertjes in rode wijn. Ook staat er een stoofpeertjes recept op de blog zonder alcohol wat je hier kunt bekijken.
Direct de nieuwste blogs en meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's