Stoofpeertjes recept bereid in witte wijn en amaretto - Foodblog Foodinista

Stoofpeertjes recept bereid in witte wijn en amaretto

Deel deze post

Echte stoofpeertjes maken is een klassiek recept in de winter en ik maak ze altijd. Het doet mij denken aan mijn kindertijd. Thuis kreeg ik stoofpeertjes te eten, bij mijn oma, bij mijn tante en ook in restaurants kwamen heerlijke zoete stoofpeertjes op tafel. Op klassieke wijze koken we de stoofpeertjes rode wijn. Vol en rijk van smaak. Deze keer wilde ik eens afstappen van deze klassieker. We gaan het anders doen met het recept voor stoofpeertjes bereid in witte wijn en amaretto. Heerlijk zoet. Het lijken wel van die zoete perenijsjes die je in de zomer eet. Ook perenijsjes met een tikje alcohol. Het stoofpeertjes recept blijft even makkelijk. Wij wijzigen wel de smaakmakers natuurlijk. Het stoofpeetjes recept bereid in witte en amaretto blijft ook gewoon een recept met geduld, maar het is de moeite waard. Het duurt altijd even voordat de stoofpeertjes goed sappig zijn en een mooie glans krijgen. Deze keer helaas ook geen mooie rode kleur, maar wel een mooie gele glans, dankzij de amaretto en de toegevoegde kruiden. Uitendelijk draait het om geduld en de smaak. Maken? Volg dan nu het recept.

Stoofpeertjes recept bereid in witte wijn en amaretto - Foodblog Foodinista

Tijdens de feestdagen een cadeautje geven aan een echte foodie? Bekijk dan hier mijn cadeautjes tips voor foodies of liever een kookboek? Bekijk dan mijn top 10 kookboeken van 2020!

Stoofpeertjes recept bereid in witte wijn en amaretto - Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor het stoofpeertjes recept met witte wijn en amaretto – Ongeveer 1 kilo

1 kilo stoofperen
1 kaneelstokje
350 ml witte wijn
kwart limoen
kwart mandarijn
1 eetlepel bruine suiker
50 ml amaretto, zoals deze, p.s. rond de feestdagen is Amaretto vaak extra leuk geprijsd!
50 ml water (zodat alle peertjes vochtig zijn voor verhitting)

Stoofpeertjes recept bereid in witte wijn en amaretto - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de stoofpeertjes in witte wijn en Amaretto

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten voorbereiding en 2 uur laten stoven
Benodigdheden: snijplank, dunschiller, mesje, ruime pan, maatbeker

Stoofpeertjes recept bereid in witte wijn en amaretto - Foodblog Foodinista

Stoofpeertjes recept bereid in witte wijn en amaretto

Voorbereiden Stoofperen

  • Schil alle stoofperen met de dunschiller en verdeel ze in partjes, zodat het klokhuis goed is verwijderd. Wil je stoofperen heel houden dan kan dit ook natuurlijk! Mooi in een cake, bij een kaasplankje of bij een dessert. Het laatste doe ik meestal.
FF lekker uitpakken met cadeauFF lekker uitpakken met cadeauss

Stoofpeertjes koken in witte wijn en amaretto

  • Alle stoofpeertjes mogen in de pan. Het kaneelstokje en de bruine suiker mag erbij. Giet vervolgens de witte wijn en de amaretto erbij. Rasp van de limoen en de mandarijn de zest van de schil. Is alles goed vochtig? Anders mag er nog een beetje water bij.
  • Zet de pan op de kleinste pit en laat de stoofperen op laag vuur stoven dit duurt circa 4 uur, zodat ze langzaam een mooie smaak en kleur krijgen. Koken ze toch een beetje droog dan mag er in verhouding water, wijn en amaretto bij. Als ze klaar zijn, mooi zacht, zoet en glanzend geel, dan mag het fornuis uit. Bewaar de stoofperen altijd in een eigen vocht en gekoeld. In een weckpot in de koelkast blijven de stoofperen zeker wel twee maanden of langer goed.

Kerstrecepten en stoofperen recepten?

Op zoek naar mooie kerstrecepten? Bekijk dan hier mijn 50 kerstrecepten tips. Nog meer stoofpeertjes maken? Bekijk dan ook eens mijn stoofpeertjes in rode wijn. Ook staat er een stoofpeertjes recept op de blog zonder alcohol wat je hier kunt bekijken.

Direct de nieuwste blogs en meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie