Spinaziestamppot met zalm en dillemosterd recept van Foodblog Foodinista

Spinaziestamppot met zalm en dillemosterd

Deel deze post

Tijd om te stampen! Ook met stamppot kun je heerlijk variëren. Spinazie en zalm zijn een heerlijke combinatie. Gewoon zo op je bord of in een pasta. Terwijl wij beiden regelmatig eten, zowel zalm als spinazie, kom ik er achter dat ik nog nooit een recept met deze combinatie heb gepubliceerd. Bijzonder en opvallend. Vooral omdat het lekker is en ook heel populair. Je kunt eindeloos combineren met zalm en spinazie. Dat bracht met op een frisse spinaziestamppot met zalm en dillemosterd! Stamppot eten we eigenlijk vooral in de winter, maar zelf vind ik dat je deze spinaziestamppot eigenlijk het hele jaar daar wel als makkelijke aardappelmaaltijd kunt eten. Want een zomerstamppot dat kan natuurlijk ook. Een ander voorbeeld voor een zomerstamppot kun je hier vinden. Daarbij vind ik dat je ook dit stamppotje echt wel in de winter kunt eten. Maar nu is het gewoon tijd voor deze favoriet; spinazie en zalm in een stamppot! Hier komt het stamppotrecept.

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.

Spinaziestamppot met zalm en dillemosterd recept van Foodblog Foodinista

Recept spinaziestamppot met zalm en dillemosterd voor 4 personen

  • 12 middelgrote aardappelen of 8 grote
  • 800 gram verse spinazie
  • 2 rode uien
  • handje verse dille
  • handje verse bieslook
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 potje Heksnkaas Mosterd dille
  • klontje roomboter
  • 50 ml melk
  • snuf peper en zout
  • 1 theelepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de Spinaziestamppot met gerookte zalm en Heksnkaas mosterd dille

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, aardappelstamper, kleine pan, grote stamppotpan, koekenpan, spatel

Spinaziestamppot met zalm en dillemosterd recept van Foodblog Foodinista

Recept spinaziestamppot met zalm en dillemosterd

Kook het water met een snufje zout voor de aardappelen in de kleine pan. Bewaar voor de bereiding en voor de garnering een handje rauwe spinazie en snippers zalm.

Spinaziestamppot maken

Schil de aardappelen en snijd deze een grote stukken. Kook de aardappelen vervolgens, totdat de aardappelen gaar zijn. Laat de aardappelen in de kleine pan nog even drie minuten op laag vuur droog koken. Zet de grote stamppot pan op laag vuur en vul de pan meet de eerste 400 gram spinazie. Daarbij mag de melk en klontje boter. De spinazie gaat ondertussen slinken. Snijd de dille en de bieslook fijn. Deze mag in de pan bij de spinazie. Als de spinazie, niet echt gekookt is, maar wel meer slinkt dan kan de tweede 400 gram erbij. Laat de spinazie rustig iets slinken. Snipper de rode uien. Verhit in de koekenpan een theelepel olijfolie en bak de rode uien. De rode uien mogen bij de spinazie.

Spinaziestamppot met zalm en dillemosterd stampen

Stamp de aardappelen met de spinazie tot een stamppot. Schep de Heksnkaas door de stamppot. Je krijgt direct een lekkere smeuïge stamppot. Breng de stamppot op smaak met een snufje peper en zout. Snijd de zalm in snippers. Bewaar een handje zalmsnippers voor garneren van de stamppot. Meng met een spatel de zalmsnippers door de spinaziestamppot. Schep de stamppot op de borden of in een grote schaal. Maak de stamppot af met een aantal blaadjes spinazie en zalmsnippers.

Stamppotrecepten van Foodinista

Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens de stamppot met rucola en kruidenkaas. Het recept kun je hier vinden. Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden. Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees en daarvoor kun je het recept hier vinden. Dol op witlof? Dan is deze stamppot met witlof en rucola echt iets voor jou!

Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

3 Reactie's
  • Roxane Beekhuizen
    Geplaatst op 12:45h, 05 januari

    Als stamppot heb ik spinazie nog nooit gegeten, erg leuk idee!

  • Riek Muijen
    Geplaatst op 10:51h, 07 januari

    Wij zijn gek op spinazie maar nog niet gegeten met zalm ziet er lekker uit. Ik deel je recept op pinterest.

  • admin
    Geplaatst op 15:05h, 07 januari

    Lekker he spinazie? Wanneer je zalm ook lekker vind dan komt het goed! Bedankt voor het delen! Word heel erg gewaardeerd! Liefs

Geef een reactie