Tosti met asperges, kaas en bechamel recept van Foodblog Foodinista

Tosti met asperges, kaas, bechamel en desembrood

Deel deze post

Dat is best een mond vol een tosti met asperges, kaas, bechamel en desembrood. En eerlijk het zijn zelfs twee soorten kaas, maar deze smultosti of croque is wel zo de moeite waard! Het is iets meer werk dan je tosti ham kaas even in de grill schuiven, maar dan heb je ook echt wel wat. Eigenlijk is deze tosti goed genoeg en gevarieerd genoeg voor het diner, maar dat is je eigen keuze. Sowieso al door het desembrood dat toch steviger en vullender is. Het desembrood kreeg ik onlangs opgestuurd door Bestel Desembrood en dat zorgde natuurlijk voor de creativiteit. Wil jij deze smeuïge tosti met groene asperges ook maken? Dan is het tijd voor de ingrediënten en het hele recept.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Tosti met groene asperges, kaas en bechamel recept van Foodblog Foodinista

Vers desembrood thuis bezorgd

Oké nog iets meer over het verse desembrood dat ik mocht ontvangen. Bij bestel Desembrood bestel je vers desembrood dat keurig vacuüm verpakt is en je thuis nog kunt afbakken. Ben je nog niet zo ver en wil je het brood invriezen? Dan kan dat ook.

Ingrediënten voor tosti met asperges, kaas, bechamel en desembrood voor 2 croques

  • Vier sneden desembrood
  • 200 gram groene asperges
  • 2 plakken jonge kaas
  • 150 ml melk
  • 1 klontje roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 75 gram parmezaan snippers
  • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding voor de tosti met groene asperges

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: braadslede, pan, lepel, vork, garde, mes, snijplank

Croque met asperges, kaas en bechamel recept van Foodblog Foodinista

Recept voor tosti met asperges

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Start met het maken van de bechamelsaus. Verhit een blokje boter in een van en wacht, totdat de boter gesmolten is. Schep de bloem erbij en klop deze tot een roux met de garde. Giet beetje bij beetje op middelhoog vuur de melk erbij en blijf kloppen met de garde. Het kloppen van de bechamel duurt ongeveer vijf minuten totdat je een stevigere saus hebt. Voeg aan de bechamel een snufje zout en peper toe en klop vervolgens 50 gram van de parmezaan snippers door de bechamelsaus. Zet de bechamelsaus aan de kant en ga verder met bouwen van de tosti.

Snijd de sneden desembrood en verdeel de eerste twee in de braadslede. Verdeel over het brood de plakken kaas. Maak de asperges schoon en snijd deze door de helft en haal het kontje eraf. Verdeel de asperges over het brood. Verdeel vervolgens de helft van de bechamelsaus over de asperges. Het desembrood kan er bovenop. Schep het tweede deel van de bechamelsaus over het brood en maak af met het restje parmezaan snippers.

Tip: Varieer net zoals bij een croque madame en bak er een eitje bij! 

Plaats de tosti met asperges voor twintig minuten in de oven op 200 graden. Vervolgens is het tijd om aan te vallen!

Meer aspergerecepten maken of meer receptinspiratie? Die vind je bij de seizoenrecepten van foodblog Foodinista. Met zowel recepten voor witte asperges als groene asperges. We zijn er dol op!

Iets voor jou?

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie