Kippensoep met asperges en tuinkruiden - Foodblog Foodinista

Kippensoep met asperges en tuinkruiden

Deel deze post

Een nieuw kippensoep recept of is het een aspergesoep recept? Eigenlijk ga ik twee klassiekers met je delen. Aspergesoep en kippensoep. Heel eerlijk? Het is een aanrader deze kippensoep met asperges en tuinkruiden. Heb je dit aspergeseizoen nog geen asperges gegeten? Dan is het nu tijd! Deze kippensoep met asperges en tuinkruiden is perfect voor het kwakkelende weer waar we deze lente van mogen genieten.

Een makkelijk, maar vooral lekker recept voor zelf aspergesoep maken of is het kippensoep? Het is een combinatie van beiden, maar sowieso heel erg gezond en romige van smaak. En in de kippensoep komt een stofje vrij wat heel goed schijnt te zijn tegen verkoudheid en dat willen we natuurlijk. Dus maken dit soeprecept.

Wil je nog een beetje variëren met kippensoep? Probeer dan ook eens mijn kerrie kippensoep, Mexicaanse kippensoep of de klassieke romige kippensoep. Zo maak je helemaal zelf de meest lekkere en gevarieerde kippensoep recepten. Maar zal ik beginnen met het delen van deze kippensoep met asperges en tuinkruiden.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Psssst nog een tip voor een lekker aspergesoep recept, bekijk ook eens de aspergesoep met gravad lax.

Kippensoep met asperges en tuinkruiden - Foodblog Foodinista
Kippensoep met asperges en tuinkruiden - Foodblog Foodinista

Ingrediënten aspergesoep met kip en tuinkruiden personen

  • 1 kilo witte asperges geschild (voor aspergesoep haal ik bij de aspergeboer meestal puntjes – c keuze) je gaat toch pureren en ook daar zijn kopjes bij. Het scheelt flink in de portemonnee en het gaat voedselverspilling tegen.
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 300 gram kipfilet
  • handje verse bieslook
  • handje verse platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml water
  • snufje en zout

Tips voor de bereiding van kippensoep met asperges en tuinkruiden

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 1 uur
Benodigdheden: snijplank, mes, knoflookpers, soeppan of grote pan en kleine pan, spatel, aspergeschiller, steelpan

Kippensoep met asperges en tuinkruiden - Foodblog Foodinista

Met liefde delen wij onze recepten op Foodblog Foodinista gratis en voor niks. Geniet je daar ook zo van?
Wil je ons daarvoor bedanken en een klein bedankje geven? In de vorm van:
Een kopje koffie?
Een ondersteuning in de boodschappen?
Een kleine bijdragen aan het online houden van de website?
Dan vinden wij het geweldig! Dankjewel!

Recept kippensoep met asperges

Kip bereiden voor kippensoep

Kook in een pan 500 ml water. Laat vervolgens de kip hierin zakken en gaar de kip. De verhitting mag uit. De kip zal garen in het warme water. (Ondertussen kun je de groente snijden, leesdaarvoor hier onder verder). Het water trekt ondertussen als kippenbouillon. Controleer na 20 minuten of de kip gaar is. Snijd de kip even open. Zo niet kook dan het water met de kip erin voor 5 minuten dan is de kip wel gaar. Zorg niet dat alles kookt, maar wel dat het warmer wordt. Haal vervolgens met 2 vorken en eventueel een mes de kip uit elkaar (ga plukken). Bewaar de ‘bouillon’ in de pan en de kip even apart.

Asperges koken

Schil de asperges en snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 tot 4 centimer. Verdeel de asperges in een grote pan en de aspergekopjes kunnen direct in een steelpan. Kook de asperges met een snufje zout en kook vervolgens de asperges voor ongeveer vijf minuten beetgaar. Zowel in de grotere pan als in de steelpan. Giet de asperges af.

Kippensoep met asperges maken

Maak de kippensoep met de 500 ml kippenbouillon waar je de kip in hebt bereid. Schenk de bouillon bij de afgegoten asperges. Laat deze even goed verhitten. Pureer de asperges (zonder de kopjes) tot een gladde soep. Maak de soep romig met de light roomkaas. Breng de soep op smaak met een snufje peper en zout. Snijd de peterselie en bieslook fijn. Meng de helft van de tuinkruiden door de kippensoep met asperges. De aspergekopjes en de kip kunnen nu ook in de soep. De soep is direct rijkelijk gevuld en klaar! Serveer de soep in diepe borden en garneer met de laatste verse kruiden. Eet smakelijk.

Meer recepten met asperges van Foodblog Foodinista?

Maak dan ook eens de aspergesoep met ham en eifrittata met groene aspergeswitte aspergeragout of de lasagne met asperges.

Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie