Recept voor huzarensalade met forel foodblog Foodinista

Zelf huzarensalade maken met forel

Deel deze post

Sommige gerechten kun je net zo makkelijk zelf maken als dat je ze kant en klaar in een bakje koopt. Een voorbeeld daar van? Huzarensalade. Voor mijn vriend is het zo’n guilty pleasure die eigenlijk best wel altijd in de koelkast mag staan. In zo’n grote bak uit de supermarkt. Zelf huzarensalade maken is eigenlijk even simpel en het kost heel weinig tijd. Voor de variatie maakte ik de huzarensalade niet met vleeswaren, maar met vis een keer iets anders en wisselde ik af met forel.

Zelf huzarensalade maken recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten voor huzarensalade met forel

10 krieltjes met schil
1 ei
100 gram forel
1 handje diepvriesdoperwten
1 wortel
10 mini augurkjes
1 bosuitjes
1 eetlepel zilveruitjes
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels yoghurt
snuf peper en zout

Zelf huzarensalade maken een aantal tips

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, 2 pannetjes, mengschaal, dunschiller, mes, lepel

wil je een meer originele maken, dan kun je natuurlijke de forel vervangen door hamblokjes of maak een vegetarische variant

Recept voor huzarensalade met forel

Kook het ei hard en laat het afkoelen. Maak de wortel schoon en snijd de wortel in kleine stukjes. Snijd de krieltjes in schijfjes. Kook het water met een snufje zout en kook de worteltjes, aardappeltjes en doperwtjes gaar. Laat ook deze vervolgens afkoelen. Dit kan ook allemaal in de koelkast.

Meng het sausjes in de mengschaal. Mayonaise, mosterd, yoghurt en een snufje peper en zout. Snijd de forel alvast fijn en meng deze door het sausje en doe het zelfde met het bosuitje, de zilveruitjes en de augurkjes. Wanneer de ei is afgekoeld snijd deze in stukjes of met behulp van de eiersnijder. Meng vervolgens de aardappeltjes en de groente door de salade. Zelf huzarensalade maken is zo simpel en veel verser.

Meer salades zelf maken? Wat dacht je van de volgende salade recepten:

* Maak zelf een tonijnsalade met aardappeltjes
* Eiersalade uit een bakje is zonde, wanneer je zelf de lekkerste kunt maken.
* Een zalmsalade met krielaardappeltjes om van te smullen

Meer saladerecepten en andere snelle recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie