Carpaccio salade met groene asperges en pestodressing - Recept van Foodblog Foodinista

Carpaccio salade met groene asperges en pestodressing

Deel deze post

Salades kunnen zo ontzettend lekker zijn! In de zomer krijg ik sowieso altijd meer trek in een salade. Fris en toch heel goed vullend, want ook bij warm weer moet je goed blijven eten. Maar eerlijk is eerlijk deze salade zou ook niet misstaan tijdens de feestdagen en bij bijvoorbeeld het kerstdiner. Misschien niet als carpaccio maaltijdsalade, maar een halve portie als voorgerecht. Bij de carpaccio eten we gegrilde groene asperges, knoflookcroutons, pecorinokaas en een pestodressing. Natuurlijk komt er ook een gemengde salade bij. Hoe je de hele Carpaccio salade met groene asperges en pestodressing maakt, waar velen van jullie net als ik, dol op zijn ga ik nu met je delen.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Carpaccio salade met groene asperges en pestodressing - Recept van Foodblog Foodinista
Carpaccio salade met groene asperges en pestodressing - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Carpaccio salade met groene asperges en pestodressing voor 2 personen

  • 2x 120 gram carpaccio
  • 90 gram gemengde salade, zoals Rucola mix en veldsla
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • kwart komkommer
  • 100 gram groene asperge tips
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 oude witte boterham, restjes stokbrood etc.
  • teentje knoflook
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 50 ml groene pesto
  • 1 eetlepel water
  • snufje zout

Tips voor de bereiding van de salade carpaccio met groene asperges, croutons en pestodressing

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: schaal, snijplank, mes, ovenplaat, bakpapier, knoflookpers, lepel, handrasp zoals deze, schaaltje, theelepel

Recept voor Maaltijdsalade met carpaccio - Foodblog Foodinista

Recept Carpaccio salade met groene asperges en pestodressing

Verwarm de oven voor op 190 graden. Het bakpapier kan op de bakplaat.

Asperges, croutons en pijnboompitjes bereiden

Snijd de kontjes van de asperges af en spoel de asperges schoon onder de kraan. Verdeel de groene asperges over de bakplaat. Besprenkel de groene asperges met olijfolie. Snijd het brood in dobbelsteentjes. Druppel olijfolie over het brood. Knijp knoflook uit over brood en strooi zout over brood. Bak croutons van het brood. Je kunt er altijd extra maken, want de croutons blijven in een weckpot een dag of 10 goed. Voor bij deze salade heb je er een stuk of 12 nodig. Strooi ook de pijnboompitjes op de bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven voor 6 minuten op 190 graden. Na 6 minuten Schud je de bakplaat even heen en weer en gaat de bakplaat weer 6 minuten in de oven op 190 graden.

Carpaccio salade maken

Start met het maken van de dressing. Meng de mayonaise met de pesto en een klein beetje water. Schep in een schaal de helft van de pestodressing. Snijd de komkommer in halfjes en de tomaatjes door de helft. Meng de helft van de gemengde salade en de helft van de tomaatjes en komkommer met de pestodressing in de schaal. Meng vervolgens de tweede helft salade door de salade met nog één eetlepel dressing. Zo is de dressing goed verdeeld. Schep ook de helft van de pecorino door de salade. Ondertussen zijn de asperges, croutons en pijnboompitjes uit de oven. Meng de helft van de pijnboompitjes door de salade.

Salade met Carpaccio maken - Carapaccio recept van Foodblog Foodinista

Borden met carpaccio salade opmaken

Verdeel de helft van de salade over de borden. Doe dit ook door de asperges en carpaccio en rijkelijk overheen te verdelen. Het tweede deel van de salade kan er overheen. Maak de salade af door wederom rijkelijk de carpaccio en de asperges te verdelen, maar ook de komkommer, tomaatjes, pijnboompitjes, geraspte Pecorino en de laatste pesto dressing. Maak de salade af met de croutons. Eet smakelijk!

Salade met Carpaccio maken - Carapaccio recept van Foodblog Foodinista

Psssssst Wordt jij ook zo blij van onze recepten die wij kostenloos met jou delen. Scheelt toch weer een kookboek of e-book. Dit doen wij met liefde. Wil jij ons een keer trakteren op koffie, een croissantje of bijdragen in de boodschappen dan vinden we dit erg leuk! Blijven wij al die leuke tips verzamelen.

Meer saladerecepten van Foodblog Foodinista

Maak dan ook eens de salade met zalm en aardappeltjessalade met ham en meloensalade nicoise met makreel of probeer de aardappelsalade met tonijn eens. Zo kun je met klassiekers op diverse manieren blijven variëren en weer eens een ander saladerecept op tafel zetten.

Ook een leuke tip! Lees hier de blog met 5 Frisse lente salade recepten.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie