Fris torentje met bietjes en morbier - Foodblog Foodinista

Fris torentje met bietjes en morbier

Deel deze post

Een fris torentje met bietjes en morbier kaas maken. Het is leuk om te variëren met de torentjes en daarbij zien deze voorgerechtjes er altijd mooi uit. Een salade met kaas serveren is natuurlijk heel erg leuk en lekker. Vooral voor de kaasliefhebber, maar een torentje maken doe je ook in een handomdraai. Al deelde ik mijn torentje met bietjes en gravad lax met je. Het kan natuurlijk zomaar zijn dat je een recept zoekt voor iemand die niet zo dol is op vis of voor een vegetariër die wel kaas eet. Dan is dit torentje met morbier of eventueel een andere kaas een leuk idee, want met harde geitenkaas bijvoorbeeld kan het ook, en Morbier is wel rauwmelks (daar moet je dus even rekening mee houden). Ben je niet zo bekend met de morbier kaas dan zal ik de smaak nog even toelichten. Want schrik niet door de ‘blauwe lijn’ in het Franse kaasje. Morbier is geen blauwschimmel kaas. De morbier heeft ook geen sterke smaak. Morbier is zelfs wel toegankelijk en zacht. Het is alleen een geaste kaas. Waardoor je wel een mooie structuur krijgt. Geïnteresseerd of geïnspireerd? Het torentje met Morbier en bietjes, wat een lichte start is voor een diner maak je als volgt.

Fris torentje met bietjes en morbier - Foodblog Foodinista

Vind je Morbier ook heerlijk? Bekijk dan hier het recept voor salade met gekarameliseerde appeltjes, walnoten en Morbier.

Fris torentje met bietjes en morbier - Recept met kaas en bietjes - Foodblog Foodinista

Op zoek naar leuke borden voor een voorgerecht? Deze bordjes zijn eigenlijk ontbijtbordjes, maar ze zijn ook prima om een voorgerecht op te serveren. Je gaat ze hier vinden.

Torentje met bietjes en morbier - Foodblog Foodinista
44% korting op de perfecte kerstwijn

Ingrediënten torentje met bietjes en Morbier voor 4 voorgerechten

1 puntje Morbier van ongeveer 300 gram, het kaasje ga je hier vinden
4 eetlepels frisse dillemosterdcreme, zoals bij het recept van gravad lax
paar takjes verse dille
pak stokbroodtoast voor wie wilt, zoals deze
4 voorgekookte bietjes, zoals deze
snufje peper en zout

Tip: het torentje met bietjes en Morbier is heerlijk als voorgerecht bij een dinertje, maar ook als hoofdgerecht met bijvoorbeeld gegrilde broodjes of echt feestelijk met frietjes of gebakken aardappeltjes! Dit recept is bijvoorbeeld ook een leuke vega vervanger voor steak tartare.

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Koken met bietjes en kaas -Fris torentje met bietjes en morbier - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van het torentje met bietjes en Morbier

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, scherp mes, schaal, lepel, garneerringen, vork

Recept met Morbier -Koken met bietjes en kaas -Fris torentje met bietjes en morbier - Foodblog Foodinista

Recept Voorgerecht met rode bietjes, Morbier en dillemosterdcreme

Omdat het recept bestaat uit een aantal diverse onderdelen ben je eigenlijk zo klaar. We gebruiken voor dit recept het sausje van het zalm recept gravad lax. Lekker fris en de honing mosterd matched goed met de kaas en bietjes.

Bietjes tartaar maken

Maak van de bietjes een tartaar. Deze mag in een schaal. Breng de bietjestartaar op smaak met de dillemosterdcreme en een snufje peper en zout. Snijd de dille fijn en meng deze door de bietjes. Zet de bietjes even apart.

Morbier snijden

Snijd als eerste van de Morbier 4 plakjes die je straks op het bord naast de torentjes kunst serveren. Lekker op een stukjes brood of gewoon voor erbij met de honingmosterd creme. Snijd vervolgens de Morbier zonder de korst in kleine stukjes net zoals de bietjes en schep deze door de bietjes.

Bieten Morbier torentje maken

Vul de garneerring met de bietjesmix met de Morbier. Druk deze aan met een lepel. Niet te hard, want dan komt de bietensap onder de garneerring vandaan en de vlekken zijn niet mooi. Haal de garneerring om hoog. Herhaal dit per bord, zo vaak als nodig. Maak met een kwast of lepel nog een veeg van de dillemosterdcreme op de borden. De kaas mag op de borden en de toast. Eet smakelijk!

Leuk aperitief recept

Bak dan bijvoorbeeld eens deze hartige cake met vijgen, walnoten en geitenkaas.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie