03 jun Wraps met asperges en eiersalade (ook leuk als borrelhapje – lees de tips)
Soms kunnen de meest eenvoudige recepten een heel goed idee zijn. Een voorbeeld daar van zijn een favoriet van de lente. Asperges met eiersalade combineren met een wrap. Dit kan een lekker lunchrecept zijn of als borrelhapje. Op de blog kun je al diverse recepten voor eiersalade vinden en deze kun je dan ook perfect combineren met asperges en wraps. Daarvoor ga ik je ideeën geven voor het maken van een lekker wraprecept met asperges en eiersalade. Een frisse basis eiersalade of een gekruide eiersalade of eiersalade met zalm het kan allemaal en natuurlijk het rollen van de wraps voor de borrel. Dus hier komen de wraps met asperges en eiersalade.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten wraps met asperges en eiersalade voor 4 wraps (20 borrelhapjes)
- 12 asperges
- 4 grote wraps
Zelfgemaakte eiersalade tips:
- Surinaamse eiersalade
- Eiersalade met zalm
- Eiersalade met truffel en ham
- Frisse eiersalade
- Eiersalade met ham en groene asperges
Extra vulling tips voor de wrap met asperges en zalm
- zalm
- ham
- gravad lax
- rucola
- frisse ijsbergsla
Tips voor de bereiding van de gevulde wraps met asperges en eiersalade
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, aspergepan, folie
Recept wraps met asperges en eiersalade
Eiersalade maken
Kies als eerste de eiersalade naar keuze en maak deze als eerste, zodat je de eiersalade klaar hebt staan.
Asperges koken
Kook het water. Schil de asperges en snijd de kontjes van de asperges af. Wanneer het water kookt dan laat je de asperges zakken in het water. Laat de asperges 3 minuten mee koken in het water. Zet de verhitting uit en laat de asperges vervolgens nog 8 minuten garen in het hete water. Vervolgens zijn de asperges beetgaar. Laat de asperges goed uitlekken.
Wraps maken
Leg de wrap op een snijplank. Verdeel de gekozen sla over de wrap en over de linker helft. Herhaal dit met eiersalade in een strook van boven naar beneden. Verdeel vervolgens drie asperges per wrap. Rol de wrap strak dicht. Rol de wrap vervolgens in de folie. Herhaal dit nog drie keer. Bewaar de wraps voor een uurtje in de koelkast. Dan zijn de wraps strak bewaard en kun je ze makkel uitpakken en eten. Het is ook leuk om de wraps in borrelhapjes te snijden. Eet smakelijk!
Meer aspergerecepten van Foodblog Foodinista?
Maak dan ook eens de frittata met groene asperges, witte aspergeragout of de lasagne met asperges.
Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's