Frisse eiersalade recept van veggie very much kookboek foodblog Foodinista

Frisse eiersalade uit Veggie very Much

Deel deze post

Eiersalade is één van mijn favorieten ik denk dat ik iedere maand zelf wel een keer een grote schaal eiersalade maak en regelmatig verschijnt er dan ook een recept van op de blog. Iedere keer vind ik het leuk om dan een beetje met de smaak te spelen. Zo maakte ik al de eiersalade met Vadouvankruiden en een goed gevulde maaltijdeiersalade. Ik denk dat ik nog wel een aantal variaties kan maken. Deze keer las ik het kookboek Veggie very much. Een vegetarisch kookboek van Mirjam Leslie-Pringle. Tja of eiersalade dan helemaal vegetarisch is, maar de Fantastische eiersalade, zoals ze deze zelf noemt moest ik zelf ook maken. Ik vind het zelf een erg frisse eiersalade door de verrassende augurken en verse peterselie. Ook vertel ik nog iets meer over het kookboek Veggie very Much. Vol met vegetarisch inspiratie, net zo fris als deze eiersalade.

Meer variatie? Wat dacht je dan van het recept pittige Surinaamse eiersalade?

Frisse eiersalade recept van veggie very much kookboek foodblog Foodinista

Recept frisse eiersalade met augurkjes

Ingrediënten voor frisse eiersalade 8 porties

  • 8 eieren
  • 2 handjes verse peterselie
  • 1/2 rode ui
  • 20 kleine augurkjes
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • snuf zout en peper

Tips voor de bereiding van de frisse eiersalade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: Pan, snijplank, eiersnijder, mes, mengschaal, lepel

Recept voor de frisse eiersalade

Kook de eieren hard en laat ze in de koelkast of als het snel moet in de vriezer, maximaal tien minuten, zo snel mogelijk afkoelen. Snijd ondertussen de peterselie fijn, snipper de rode ui, snijd de augurkjes in ringetjes en meng deze met de mayonaise, mosterd en peper en zout in de mengschaal. Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en snijd deze met de eiersnijder fijn. Meng de eieren er doorheen. Serveer de eiersalade met brood, crackers of hoe je wilt.

Meer over veggie very much

Kookboek review Veggie very Much foodblog Foodinista

Kookboek: Veggie very Much
Auteur: Mirjam Leslie-Pringle
Pagina’s: 236
Recepten: 96
Meer over Veggie very Much: Naast deze simpelen en heerlijke eiersalade staat het kookboek Veggie very Much vol met heerlijke, simpele recepten vol met vegetarische inspiratie. Wel kan het zijn dat je er zelf net even niet aan dacht. Ik ben zelf niet vegetarisch, maar eet wel bewust minder vlees en dan is het ook leuk om te kunnen variëren. Het kookboek vind ik wel meer gericht op de lente en zomer geen probleem natuurlijk, want dan eten we ook, maar wel fijn om dit te weten. Denk aan een tomatensoep met kurkuma, gevuld omelet met quinoa, Japanse glasnoedel salade, risotto met voorjaarsgroente of een vegetarische paella.

Meer kookboeken bekijken? Kijk dan verder bij de musthaves op de blog.

Meer recepten en kookboeken tips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Maak ook eens deze eiersalade recepten van Foodblog Foodinista

Is eiersalade ook één van jouw favoriete salades? Bekijk dan ook deze recepten voor eiersalade eens:
– Een pittige eiersalade met kruidige vadouvan kruiden
– Voor bij de barbecue of maaltijd een grovere eiersalade maak je er snel bij.
– Maak direct wraps voor de lunch met een eiersalade met spekjes

Geen reactie's

Geef een reactie