Wat eten we deze week? – Herfst Weekmenu Week 43 2022 Foodinista

Wat eten we deze week? – Herfst Weekmenu Week 43 2022 Foodinista

Deel deze post

Het is vandaag 5 December! Het heerlijk avondje is gekomen voor wanneer je vandaag het Sinterklaasfeest viert en misschien ben je er wel helemaal klaar mee na het weekend. We beginnen de week toch met een Sinterklaas (leftover) recept, want een beetje gezelligheid maakt alles toch leuker en dan kun je direct het snoepgoed opmaken. Daarbij delen we natuurlijk in dit herfst weekmenu inspiratie voor een leuke en lekkere herfstweek voor de koude dagen die eraan komen. Het gaat langzaamaan winter worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hartige zuurkooltaart, warme chocolademelk met Licor43 en stoofpotje met rundvlees en Barley wine? Eet smakelijk met het weekmenu week 43 2022.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij de weekmenu’s van 2020 en de weekmenu inspiratie van 2021. Bekijk hier het weekmenu week 41 en het weekmenu week 42 van 2022.

P.s. Dit is het laatste weekmenu in 2022! We gaan nu heerlijke feestdagen tips delen en delen graag weer wekelijkse inspiratie in 2023! Dan is het weekmenu iedere week weer terug. Heb je leuke tips of ideeën voor het weekmenu laat het dan weten.

Wat eten we deze week? – Weekmenu Week 43 2022

Maandag – Sinterklaas broodpudding met speculaas, kruidnootjes en chocolade

Sinterklaas speculaas broodpudding met kruidnootjes en chocoladeletter - Foodblog Foodinista

Een fijn left-over recept voor het Sinterklaas snoepgoed of gewoon omdat het lekker is bij de koffie, als toetje of als Sinterklaasontbijt. De Sinterklaasbroodpudding met speculaas, kruidnootjes en chocoladeletter.

Last Minute Sinterklaascadeautjes? Hier ga je lekkere Sinterklaascadeautjes vinden. Dus heb je nog een beetje inspiratie voor Sinterklaas kijk dan hier.

Bereidings Tijd: 20 minuten + 45 minuten in de oven
Recept: Sinterklaas broodpudding

Dinsdag – Stamppot kapsalon met spruitjes

Stamppot kapsalon met spruitjes en kip shoarma - Foodblog Foodinista

Het wordt deze week heel erg koud! Dus stamppotweer. Doe eens iets anders en maak een stamppot variant gebasseerd op de Kapsalon zoals deze spruitjes stamppot kapsalon.

Bereidings Tijd: 30 minuten + 15 minuten in de oven
Recept: Kapsalon stamppot met spruitjes

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Woensdag – TexMex Tortilla lasagne

Een makkelijke ovenschotel op woensdag. Lasagne recept met Mexicaanse ingrediënten. Met tortilla’s maak je ook makkelijk een lasagne, zoals deze TexMex tortilla lasagne.

Bereidings Tijd: 25 minuten + 20 minuten in de oven
Recept: Tortilla lasagne TexMex stijl

Donderdag – Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes

Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes - Koken met de nieuwe pannenset van INSENVI en Soenil Bahadoer

Het lijkt wel een weekje wereldkeuken, maar ook deze Kip Tandoori varrieert weer lekker. Eet er saffraanrijst en frisse komkommer salade bij en het gerecht is klaar.

Bereidings Tijd: 45 minuten
Recept: Kip tandoori met saffraanrijst en komkommersalade

Vrijdag – Hartige zuurkooltaart met gehakt en rozijnen

Makkelijk op vrijdag. Een lichte maaltijd of juist een hapje bij een glaasje. Het kan allemaal en toch lekker winters. Dat is deze hartige zuurkooltaart met gehakt en rozijnen.

Bereidings Tijd: 20 minuten + 45 minuten in de oven
Recept: Zuurkooltaart met gehakt en rozijnen

Zaterdag – Stoofpotje met rundvlees en barley wine

Stoofpot recept met rundvlees en barley wine - Foodblog Foodinista

Weekend! Tijd voor een lekker stoofpotje en sudderen. Ook heerlijk in de winter. Zoals dit stoofpotje met rundvlees, uitjes en barley wine. Lekker met frietjes en appel-perenmoes.

Bereidings Tijd: 40 minuten + 6 uur stoven
Recept: Rundvlees stoofpot recept met Barley wine

Zondag – Warme witte chocolademelk met Licor43

Warme witte chocolademelk met Licor43 - Foodblog Foodinista

Opwarmen op zondag? Dan is dit het verwenrecept voor het weekend. Warme witte chocolademelk met een scheutje Licor43. De Spaanse likeur Licor43 geeft een heerlijke kruidige caramel smaak aan je warme chocolademelk.

Bereidings Tijd: 15 minuten
Recept: Warme witte chocolademelk met Licor43

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie