TexMex Tortilla Lasagne recept - Foodblog Foodinista

TexMex Tortilla Lasagne

Deel deze post

Zo simpel heb je nog nooit lasagne gemaakt. Oké het is geen klassieke lasagne, maar wel een lasagne waar je punten mee scoort. Dat deed ik in ieder geval wel thuis, want ook de kinderen waren direct fan van deze TexMex tortilla lasagne. Daarbij is het voor jezelf ook nog een aanrader, want wat is dit recept simpel om te maken. Even een basissaus maken, laagjes bouwen voor de lasagne en de TexMex lasagne met tortilla’s kan de oven in. Zo simpel is het gewoon. Ik wist al heel lang dat nacho’s bij ons thuis populair, maar ook deze TexMex ovenschotel mag er zijn. En hoe maak jij deze TexMex tortilla lasagne? Nou als volgt.

TexMex Tortilla Lasagne recept - Foodblog Foodinista

Ingrediënten TexMex Tortilla Lasagne voor 4 personen

Tips voor de bereiding van de texmex lasagne met tortilla’s

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en 25 minuten in de oven
Benodigdheden: hapjespan, ovenschaal, spatel, snijplank, mes, lepel, bakkwast

TexMex Tortilla Lasagne recept - Foodblog Foodinista

Recept tortilla lasagne met Mexicaanse vulling

Maak de Mexicaanse lasagnesaus

Verhit olijfolie in de pan. Snipper de ui en de knoflook. Rul het gehakt met de ui en knoflook. Breng op smaak met de paprikapoeder en komijnpoeder. Snijd de paprika klein en bak mee. Blus af met de tacosaus en de tomatenblokjes. Verhit de bonen mee. Laat de saus 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Verhit de oven voor op 180 graden.

Mexicaanse lasagne maken

Verdeel één lepel saus over de bodem van de ovenschaal. Spuit de tortilla’s in met bakspray of smeer dun in met olijfolie, zodat de tortilla krokanter opbakken in de oven. Verdeel rijkelijk lasagnesaus over de tortilla’s. Herhaal de tortilla’s met saus om-en-om. Eindig met tortilla’s. De laatste tortilla’s besmeer je met creme fraiche. Over de creme faiche strooi je gerapste kaas. Snijd een avocado in vier delen en verdeel deze over de bovenste laag van de lasagne. Plaats de tortilla lasagne in de oven voor 25 minuten op 180 graden. Plaats de TexMex lasagne de laatste 5 minuten onder grill voor een krokante bovenste laag. Eet smakelijk!

Lasagne recepten van Foodblog Foodinista

Nog een lasagne recept van Foodinista? Maak dan ook eens de lasagne met truffel en spinazie of een klassieke Italiaanse lasagne, zoals de Italiaanse drie kleuren lasagne.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie