Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes - Koken met de nieuwe pannenset van INSENVI en Soenil Bahadoer

Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes – Koken met de nieuwe pannenset van ISENVI en Soenil Bahadoer

Deel deze post

Wanneer er veel wordt gekookt dan heb je kwalitatieve pannen nodig. Daar kan ik over meepraten. Goede pannen vinden is nog niet zo makkelijk. Onlangs is ISENVI met twee Michelin sterren chef Soenil Bahadoer van Restaurant De Lindehof de samenwerking aan gegaan. Zij hebben samen een nieuwe RVS pannenlijn ontworpen. Als twee Michelin sterren Chef weet Soenil perfect waar deze aan moet doen. Bij een 2* restaurant denk je wellicht snel aan luxe en wordt je nerveus wanneer je aan het prijskaartje denkt, maar koken moet juist toegankelijk zijn voor iedereen. Bij deze pannenset van ISENVI en Soenil zie je dat ook terug. De uitstraling van de pannenset is zeker luxe, de kwaliteit hoog, maar ook betaalbaar. Eigenlijk precies wat je zoekt. Mijn nieuwe pannenset nodigde mij uit om weer eens een recept vanuit de basis te koken. Een typische zonder pakjes en zakjes. Ik ging voor de kip tandoori zonder pakjes en zakjes. Dit recept ga ik met je delen en ondertussen deel ik ook mijn ervaringen over de pannen met natuurlijk meer details. Daarbij mag ik ook nog een kortingscode met je delen. Dus ben je op zoek naar nieuwe pannen voor nog aangenamer koken! Lees dan verder.

Met de code foodinista-15 bestel je met 15% op de gehele collectie bij ISENVI t/m 31 januari 2022.

En de webshop is natuurlijk wel gewoon open ondanks de lockdown!

Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes - Koken met de nieuwe pannenset van INSENVI en Soenil Bahadoer
Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes - Koken met de nieuwe pannenset van INSENVI en Soenil Bahadoer

Ingrediënten Kip Tandoori met Saffraanrijst voor 4 personen

Ingrediënten Kip Tandoori

600 gram kippendijen
1/4 theelepel cayennepeper
1 eetlepel zoete gerookte paprikapoeder
1 eetlepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel kurkuma
2 cm gember
1 eetlepel tomatenpuree
3 knoflookteentjes
theelepel neutrale olie
200 ml Griekse yoghurt
3 paprika’s
1rode ui

Ingrediënten Saffraanrijst

200 gram basmatirijst
500 ml kippenbouillon
snufje Saffraandraadjes
1 theelepel kurkuma

Komkommer in yoghurt

1 komkommer
100 gram Griekse yoghurt
handje verse koriander

Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes - Koken met de nieuwe pannenset van INSENVI en Soenil Bahadoer

Tips voor de bereiding van de kip tandoori zonder pakjes en zakjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten en 4 uurtjes marineren
Benodigdheden: snijplank, mes, voorraadschaal, wok, pan, rasp knoflookpers, theelepel, 2 spatels, maatbeker

Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes - Koken met de nieuwe pannenset van INSENVI en Soenil Bahadoer

Recept Kip tandoori met saffraanrijst

Start met het marineren van de kip. De kip marineer je minimaal 4 uur vooraf, zodat de kruiden in de kip trekken. Ideaal gezien doe je dit de avond, voordat je de kip tandoori gaat maken.

Kip tandoori marineren

Snijd de kip in grove stukken. De kip kan in de bewaarschaal. Schenk een theelepel neutrale olie bij de kip. Ik gebruik, weinig olie. De pannen van ISENVI hebben een keramische anti aanbaklaag met sterke hitteverdeling, waardoor er weinig olie of boter nodig is. Gezond dus. Breng de kip verder op smaak met de cayennepeper, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en kurkuma. Knijp de knoflookteentjes uit en rasp de gember. Meng alles door elkaar. Sluit de bak af en plaats de gekruide kip in de koelkast.

Wanneer je de kip tandoori met saffraanrijst gaat bereiden.

Saffraanrijst koken

Kook in een kookpan de kippenbouillon met saffraan en kurkuma. Deze zorgen voor extra diepe smaak en mooie gouden kleur aan de rijst. Wanneer de bouillon kookt dan kan de rijst erbij. Kook deze volgens de verpakking. Giet af en laat de rijst nog even stomen. Dankzij de keramische bodem gaat ook dit heel goed, want de rijst plakt bijvoorbeeld niet in de pan.

Terwijl de saffraanrijst kookt.

Kip Tandoori wokken

Snijd de rode ui fijn en snijd de rode paprika in blokjes. Verdeel de kip in de wok. Wok de rode ui direct mee. Wok de kip voor tien minuten. Wok de paprika mee voor tien minuten. Blus alles af met de Griekse yoghurt. Wok nog vijf minuten.

Tijdens het wokken en rijst koken.

Frisse komkommer salade

Snijd de kontjes van de komkommer. Snijd de kommmer in twee lange lengtes. Haal met en lepel de zaadlijsten uit de komkommer. Snijd de kommer in halve maantjes. Meng de komkommer met Griekse yoghurt. Snijd de koriander fijn. Meng dit door elkaar. Deze salade maakt het geheel fris.

Kip tandoori, saffraanrijst met komkommersalade

Dien de saffraanrijst op met kip tandoor en komkommersalade en eet smakelijk, vers en gezond!

Ook koken met de nieuwe pannen van ISENVI en Soenil? Kijk dan hier en maak het nog leuker met mijn kortingscode: foodinista-15.

Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes - Koken met de nieuwe pannenset van INSENVI en Soenil Bahadoer

Meer recepten van Foodinista?

Ook leuk om zelf te maken:

Als eerste de nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie