20 dec Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes recept
Met de nieuwe pannenlijn van Soenir Bahadoer ging ik de keuken en ik maakte ik een heerlijke recept voor Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes. Het kip tandoori zonder pakjes en zakjes recept deel ik natuurlijk met je en ik deel ook even iets meer over informatie met je over de nieuwe pannenset van de 2* chef, want wanneer er iemand iets weet over koken en pannen dan lijkt mij dat deze chef wel tips en informatie kan geven.
Pannen van Soenil Bahadoer
Wanneer er veel wordt gekookt dan heb je kwalitatieve pannen nodig. Daar kan ik over meepraten. Goede pannen vinden is nog niet zo makkelijk. Onlangs is ISENVI met twee Michelin sterren chef Soenil Bahadoer van Restaurant De Lindehof de samenwerking aan gegaan. Zij hebben samen een nieuwe RVS pannenlijn ontworpen. Als twee Michelin sterren Chef weet Soenil perfect waar deze aan moet doen. Bij een 2* restaurant denk je wellicht snel aan luxe en wordt je nerveus wanneer je aan het prijskaartje denkt, maar koken moet juist toegankelijk zijn voor iedereen. Bij deze pannenset van ISENVI en Soenil zie je dit ook terug. De uitstraling van de pannenset is zeker luxe, de kwaliteit hoog, maar ook betaalbaar. Eigenlijk precies wat je zoekt.
Zelf kip tandoori maken
Mijn nieuwe pannenset nodigde mij uit om weer eens een recept vanuit de basis te koken. Een typische zonder pakjes en zakjes. Ik ging voor de kip tandoori zonder pakjes en zakjes. Dit recept ga ik met je delen en ondertussen deel ik ook mijn ervaringen over de pannen van Insenvi met Soenil Bahadoer met natuurlijk meer details met je. Dus ben je op zoek naar nieuwe pannen voor nog aangenamer koken! Lees dan verder.
Ingrediënten Kip Tandoori met Saffraanrijst voor 4 personen
Ingrediënten Kip Tandoori
- 600 gram kippendijen
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel zoete gerookte paprikapoeder
- 2 cm gember
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 3 knoflookteentjes
- 1 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel tomatensaus
- theelepel neutrale olie
- 200 ml Griekse yoghurt
- 3 paprika’s
- 1rode ui
Ingrediënten Saffraanrijst
- 200 gram basmatirijst
- 500 ml kippenbouillon
- snufje Saffraandraadjes
- 1 theelepel kurkuma
Komkommer in yoghurt
- 1 komkommer
- 100 gram Griekse yoghurt
- handje verse koriander
Tips voor de bereiding van de kip tandoori zonder pakjes en zakjes
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten en 4 uurtjes marineren
Benodigdheden: snijplank, mes, voorraadschaal, wok, pan, rasp knoflookpers, theelepel, 2 spatels, maatbeker
Recept Kip tandoori met saffraanrijst
Start met het marineren van de kip. De kip marineer je minimaal 4 uur vooraf, zodat de kruiden in de kip trekken. Ideaal gezien doe je dit de avond, voordat je de kip tandoori gaat maken.
Kip tandoori marineren
Snijd de kip in grove stukken. De kip kan in de bewaarschaal. Schenk een theelepel neutrale olie bij de kip. Ik gebruik, weinig olie. De pannen van ISENVI hebben een keramische anti-aanbaklaag met sterke hitteverdeling, waardoor er weinig olie of boter nodig is. Gezond dus. Breng de kip verder op smaak met de cayennepeper, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en kurkuma. Knijp de knoflookteentjes uit en rasp de gember. Meng alles door elkaar. Sluit de bak af en plaats de gekruide kip in de koelkast.
Wanneer je de kip tandoori met saffraanrijst gaat bereiden.
Saffraanrijst koken
Kook in een kookpan de kippenbouillon met saffraan en kurkuma. Deze zorgen voor extra diepe smaak en mooie gouden kleur aan de rijst. Wanneer de bouillon kookt dan kan de rijst erbij. Kook deze volgens de verpakking. Giet af en laat de rijst nog even stomen. Dankzij de keramische bodem gaat ook dit heel goed, want de rijst plakt bijvoorbeeld niet in de pan.
Terwijl de saffraanrijst kookt.
Kip Tandoori wokken
Snijd de rode ui fijn en snijd de rode paprika in blokjes. Verdeel de kip in de wok. Wok de rode ui direct mee. Wok de kip voor tien minuten. Wok de paprika mee voor tien minuten. Blus alles af met de Griekse yoghurt. Wok nog vijf minuten.
Tijdens het wokken en rijst koken.
Frisse komkommer salade
Snijd de kontjes van de komkommer. Snijd de kommmer in twee lange lengtes. Haal met en lepel de zaadlijsten uit de komkommer. Snijd de kommer in halve maantjes. Meng de komkommer met Griekse yoghurt. Snijd de koriander fijn. Meng dit door elkaar. Deze salade maakt het geheel fris.
Kip tandoori, saffraanrijst met komkommersalade
Dien de saffraanrijst op met kip tandoor en komkommersalade en eet smakelijk, vers en gezond!
Ook koken met de nieuwe pannen van ISENVI en Soenil? Kijk dan hier.
Meer recepten van Foodinista?
Ook leuk om zelf te maken:
- Lekker zomers koken? Maak zelf paella!
- Meer Aziatische? Maak zelf sweet and sour kip.
Als eerste de nieuwste recepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's