30 nov Appel-perenmoes maken met kaneel
Appelmoes staat bij ons met grote regelmaat op tafel, maar je kunt ook variëren met appel-perenmoest. Nee ik wil mijn kinderen niet leren dat alles lekkerder is met een sausje, al werkt dat natuurlijk wel, maar het gaat mij er om dat hij zijn vitamines binnen krijgt. Daarbij blijft er nog wel eens fruit liggen, zoals appels en peren en het is toch zonde om het fruit weg te gooien dan maak ik er een grote pan appel-perenmoes mee. Deze fruitmoes is ook nog gewoon heel erg lekker en zelf je fruitmoes maken is gewoon het meest gezond. Wij eten deze appelmoes en appel-perenmoes bijvoorbeeld bij stoofvlees met frietjes en zo eet je een complete maaltijd. Je kunt de appel-perenmoes direct op tafel zeten, maar wanneer je een weckpot goed schoonmaakt, even uitkookt dan kun je de appel-perenmoest zeker een maand goed houden in de koelkast. Je kunt ook een grote pan maken en de appel-perenmoes invriezen in ziplocks en iedere keer wanneer je fruitmoes gaat eten deze in de ochtend ontdooien. Dus zelf appel-perenmoes maken met kaneel doe je als volgt en maak een leuke voorraad.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Appel-perenmoes voor 1 liter
- 5 appels
- 2 peren
- 1 stokje kaneel
- 1 eetlepel suiker
- halve limoen of citroen
- 50 ml water
Tips voor de bereiding van de appel-perenmoes
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, appelboor, dunschiller, mes, pan, maatbeker, spatel en staafmixer voor als je de appelmoes met peren pureert.
Het recept voor het stoofvlees met Barley wine ga je hier vinden.
Recept voor zelf appel-perenmoes maken met kaneel
Schil de appels en peren, haal met een appelboor het hart uit de appels of snijd deze eruit en snijd de appels en peren in kleinere stukken. De appels en peren kunnen in de pan laat de pan eerst even goed heet worden en blus dan af met water, zodat de appels zachter gekookt worden. Het Knijp een halve citroen of limoen uit. De suiker mag erbij. Ik gebruik bijvoorbeeld zelf limoen, omdat ik voor citroen allergisch ben. Meng ook het kaneelstokje door de appelmoes met peer. Laat deze 20 minuten pruttelen, zacht koken en roer af en toe even door. Haal vervolgens het kaneelstokjes uit de appelmoes en pureer, wanneer je een gladde moes wilt, de appelmoes glad met de staafmixer. Je kunt de moest heet eten, maar laat de moes wel afkoelen voordat deze in de weckpot of zipplocks en in de vriezer gaat.
Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's