Stoofpot recept met rundvlees en barley wine - Foodblog Foodinista

Stoofpot recept met rundvlees en barley wine

Deel deze post

Wanneer de pan met stoofvlees in huis opstaat dan ruikt het heerlijk! De geuren van kruiden en aroma’s die uit de pan komen en de smaken die samen gaan. Daardoor maak ik zo graag stoofvlees en stoofpotjes. Het liefst een dag vooruit. Dan wordt het vlees extra mals en is de saus extra gebonden en komen de smaken extra goed samen. De kruiden moeten ten slotte goed worden opgenomen in de saus en samen gaan met het vlees. In de herfst is het één van de eerste recepten waar ik aan denk dan wil ik altijd weer aan nieuwe smaakcombinaties maken. Zoals bijvoorbeeld een stoofpotje rundvlees en paddenstoelen met ravioli en truffel en deze keer aan een stoofpot recept met rundvlees en barley wine een beetje herfst en lokaal bier. Wat zeg ik lokaal bier, deze barley wine is geen lokaal bier (nou ja), maar ons eigen bier. Want wanneer je je eigen bier hebt of in dit geval een eigen Barley wine, waarom zou je dan voor iets anders kiezen? Natuurlijk kun je voor dit recept ook voor een andere barley wine kiezen in plaats van onze BarFijn van GoedGebrouwen ons eigen label bier, want de Barley Wine BarFijn kun je voorlopig nog alleen halen in de regio Kaatsheuvel of vraag het aan mij. Maar een andere Barley Wine, zoals deze Barley Wine van Brouwerij ‘t IJ is ook perfect. Het stoofpotje met rundvlees en Barley wine maak je als volgt. Bij dit stoofpotje eten we natuurlijk frietjes en huisgemaakte appelmoes met peer en mayonaise.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Stoofpot recept met rundvlees en barley wine - Foodblog Foodinista

Wat is Barley Wine eigenlijk

Nee Barley Wine is geen wijn, maar Barley Wine is bier en misschien had je dit al wel verwacht door de inleidende tekst en de foto’s en door ons zelf had je dit misschien ook al wel verwacht. Een Barley Wine is vergelijkbaar met gerstewijn en een Quadruppel voor dit recept kun je de Barley Wine ook eventueel vervangen door een Quadruppel. Beiden zijn namelijk, zoals bij de Barley Wine gebrouwen met graan en Barley Wine is daardoor een biersoort. Barley is een biersoort met een hoge alcohol graad en daardoor lijkt deze op wijn. De Barley wine is bitter en hoppig en daardoor weer echt een bier. De BarFijn wijkt weer af van de typische Barley Wine, want het alcohol percentage is lager dan algemene Barley Wine. De BarFijn heeft alles wat een Barley Wine moet hebben alleen een alcohol percentage van 5,9% en daardoor ook minder suikers, waar wij als brouwerij GoedGebrouwen trots op zijn, maar toch heeft de Barley Wine BarFijn zijn stevige hoppige smaak behouden en je kunt er ook een mooi stoofpotje mee maken, zoals dit stoofpot recept met rundvlees en Barley Wine.

Het recept voor appelmoes met peer ga je hier vinden.

Ingrediënten Stoofpot recept met rundvlees en Barley Wine voor 6 porties

750 gram runderlappen
2 rode uien
200 gram Amsterdamse uitjes
250 gram champignons
1 flesje Bar-Fijn van GoedGebrouwen (streekbier uit Kaatsheuvel), bij de lokale slijterij en delicatessenwinkel of wil je proeven neem contact met mij op!
Rundvlees bouillonblokjes
2 eetlepels appelstroop
1 eetlepel bloem
2 eetlepels mosterd
3 plakken ontbijtkoek
2 laurierblaadjes
snuf peper en zout
klontje roomboter

Voor erbij:

Frietjes, appel-perenmoes en mayonaise

Tips voor de bereiding het Rundvlees stoofpotje met Barley Wine

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: voorbereiding 20 minuten en stoven minimaal 6 uur
Benodigdheden: snijplank, spatel, mes, hakmolenstoofpan, spatel, sudderplaatje

Voor deze recepten kun je niet zonder een stoofpan (of slowcooker):

Stoofpot recept met rundvlees en barley wine - Foodblog Foodinista

Recept stoofpotje met rundvlees, Barley wine en uitjes

Stoofpotje voorbereiden

Snipper de uien. Verhit in de stoofpan de boter. Glaceer de rode uien. Snijd ondertussen het vlees in stukken van ongeveer drie bij drie centimeter. Het vlees mag bij de uien in de pan. Bestrooi het vlees met de bloem en breng op smaak met peper en zout. Braad het vlees rondom bruin.

Stoofvlees stoven in BarFijn Barley Wine

Blus het stoofvlees af met de Barley Wine en de appelstroop. Meng alles nog een keer goed door elkaar. Je ruikt de aroma’s. De laurierblaadjes kunnen erbij. Zet de verhitting laag, deksel op de pan en laat het stoofvlees vier uur sudderen.

Stoofvlees inbinden en op smaak brengen

Na vier uur snijd je de champignons in plakjes. Sudder de champignons en de Amsterdamse uitjes een uutje mee. Na een uur smeer de ontbijtkoek in met de mosterd. De ontbijtkoek mag boven op het stoofvlees. Laat nog een uur sudderen. Het stoofvlees zal binden en krijgt meer smaak. Het stoofvlees is klaar. Laat dit bij voorkeur een nachtje afgekoeld staan. Eet het stoofvlees met frietjes, appelmoes en mayonaise. Gewoon klassiek.

Meer stoofpotjes recepten met rundvlees van Foodblog Foodinista

Maak dan ook eens een zoete Marokkaanse stoofschotel met appel,het Oosters stoofvlees met 5 spices of kies voor het echte zuurvlees. Nog een echte aanrader is het Spaanse stoofpotje met rundvlees en chorizo en daarvoor kun je het recept hier vinden.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
 • Marij van Haren
  Geplaatst op 14:24h, 16 januari

  Hi Daphne,

  Het ruikt hier al heerlijk!! Wanneer gaan de bouillonblokjes erbij? En hoeveel?

  Al vast bedankt voor je reactie,
  Vriendelijke groet, Marij

Geef een reactie