26 aug Tonijn barbecue spiesen
Eerlijk is eerlijk bij ons gaat er meestal vlees op de barbecue en altijd een groentepakketje of groentestick, maar we zijn ook steeds meer visrecept op de barbecue aan het proberen. Als er vis op de barbecue gaat dan zijn het meestal garnalen of scampi’s, maar er kan natuurlijk veel meer en daar vind ik het ook wel eens tijd voor worden, want vis is natuurlijk geweldig op de barbecue! Nou dat vind ik dus ook en met deze reden heb ik dan ook deze tonijn barbecue spiesen gemaakt en natuurlijk ook een marinade gemaakt voor de tonijn barbecue spiesen anders vind ik het veel te droog en te simpel. Er komt dus verandering in onze barbecue recepten en het word ook tijd al kan er natuurlijk ontzettend veel met de vleesrecepten voor de barbecue en zijn er heel veel marinades, waarvan ik er ook al op het blog heb uitgeschreven. Nu alleen mijn tonijn barbecue spiesen met een Aziatische marinade die je heel simpel en snel maakt en zo gaat er ook vis op de barbecue om van te smullen. Hoe? Nou als volgt, want met vis kan heel veel!
Ingrediënten voor Tonijn barbecue spiesen 4 spiesen
- 3 tonijnsteaks
- 2 eetlepels chilisaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sojasaus
- paar druppels sesamolie
- 1 knoflookteen
Tips voor de bereiding van de tonijnspiesen op de barbecue
Moeilijkheidsgraad 1-5: 3 (ivm gaardheid op de bbq)
Tijdsduur: Voorbereiding 10 minuten, marineren 30 minuten, grillen 5 minuten
Benodigdheden: Mengschaal, snijplank, fileermees, lepel, rvs barbecuespiesen 20 cm, barbecue, knoflookpers
Recept Gemarineerde tonijn barbecue spiesen
Start met het maken van de marinade meng de chilisaus, sojasaus, olijfolie en sesamolie. Knijp vervolgens de knoflookteen uit en meng de knoflook door de marinade.
Snij met het fileermes de tonijn in gelijke stukken van ongeveer 3 bij 3 cm. Het fileermes is wel belangrijk, dit is erg scherp en zorgt dat de tonijn mooi blijft.
Marineer de tonijn in de marinade en laat deze een half uur afgedekt marineren.
Rijg vervolgens aan de spiesen.
Tijd voor de barbecue! De tonijn gaart erg snel, net als biefstuk, zorg dan ook dat je er eigenlijk bij blijft staan en draai de spiesen continue na 1 minuutje om zodat de tonijn aan alle kanten kort gaart en de buitenkant een mooie kleur krijgt, maar niet droog wordt.
Vervolgens zijn de tonijn barbecue spiesen klaar en ready tot eat!
Vis recepten op de barbecue
Variëren op de barbecue? En dan vaker vis recepten maken? Wat dacht je dan van één van de volgende recepten?
- Maak eens deze heerlijke hamburgers en dan bedoel ik het recept zalmburgers met avocado.
- Ook lekker met zalm op de barbecue zijn deze zalmspiesjes.
- Een beetje vlees en beetje vis? Dan maak je deze surf en turf en het is een barbecuerecept! Biefstukspiesen met garnalenboter.
Meer recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Like Foodblog Foodinista op Facebook en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.
Geen reactie's