Knoflookgarnalen barbecue recept foodblog Foodinista

Knoflookgarnalen van de barbecue

Deel deze post

Het blijft zomer, gelukkig! Nee vandaag even niet, maar na vandaag komen er weer prachtige zomerdagen aan met fantastisch weer. Voor lekkerbekken en foodies betekent het tijd voor het terras en leuke evenementen daar heb ik natuurlijk ook voldoende tips voor. Alleen waar ik deze zomer ook de gezelligheid op zoek, gewoon in onze eigen tuin. Het wordt gewoon weer heel mooi weer om de barbecue aan te zetten en dan heb ik nog een aantal smul barbecue recepten die ik deze week met je ga delen. Twee weken terug hebben wij een nieuwe barbecue gekocht, dus wij grijpen een beetje iedere kans aan om de barbecue aan te zetten. Deze keer is het recept knoflookgarnalen van de barbecue. Niet op een prikkertje, maar het kan ook zeker. Door onze bakplaat op de barbecue kunnen wij hier ook op grillen en barbecuerecepten maken, maar meer bakken met nog steeds een barbecuesmaak.

Ingrediënten knoflookgarnalen voor op de barbecue voor 4 personen

200 gram garnalen
1 eetlepel sojasaus
1 teenknoflook
1 theelepel olijfolie
1 theelepel chilisaus
handje diepvriesdoperwten (op spiesjes grillen, dan de doperwten apart in folie)
1 rode ui (anders ook in folie)

Tips voor de bereiding van de knofloopgarnalen

Benodigdheden: Barbecue, maar ook heel lekker in de wok – mengschaal – eventueel folie en spiesjes – snijplank – mengschaal – barbecue spatel – knoflookpers
Moeilijkheidsgraad 1-5: 1 en al helemaal voor een bbq king of queen
Tijdsduur: 5 minuten voorbereiding en 10 minuten op de bbq op spies 15 minuten

Knoflookgarnalen op de barbecue foodblog Foodinista

Knoflookgarnalen op de barbecue het recept

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Meng deze samen met de olijfolie, sojasaus en chilisaus in de mengschaal. Als de saus klaar is, dan is het tijd voor de ster de garnalen. Meng deze door de saus samen met de doperwten.
Laat de marinade voor de knoflookgarnalen ongeveer een half uur intrekken, voor je de garnalen gaat grillen op de bakplaat en anders voor ze op de spies gaan. Als de garnalen op de spies gaan schep dan de doperwten in een folie pakketje en plaats deze apart op de bbq. Eindelijk het is bbq tijd! Nog 10 minuten op de grillplaat of 15 minuten op de bbq aan de spies met af en toe draaien en het is tijd voor de beetje spicy knoflookgarnalen!

Meer barbecuerecepten ontvangen van Foodblog Foodinista Like Foodblog Foodinista op Facebook en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Knoflookgarnalenn bbqrecept receptblog Foodinista

Geen reactie's

Geef een reactie