Zalmspiesen met limoen en courgette barbecuerecept Foodblog Foodinista

Zalmspiesen met limoen en courgette

Deel deze post

Barbecueën op een goede barbecue is veel leuker en dan ook nog met fijne accessoires erbij. Zo maakte ik deze keer zalmspiesen met limoen en courgette. Spiesjes vind ik sowieso heel erg lekker op de barbecue en eigenlijk ook wel een beetje feestelijk. Het zijn van die recepten die je eigenlijk alleen maar maakt voor de barbecue en dat maakt het net zo leuk. Al die smaakjes bij elkaar waar je mee kunt blijven variëren. Wij hebben sinds kort een nieuwe Weber barbecue en dat maakt het nog leuker om de barbecue op deze zomerse dagen aan te zetten en weer nieuwe recepten te verzinnen. Zo ook de zalmspiesen met limoen en courgette die ik deze keer maakte een vis variant op de bekende shashlick.

Ingrediënten zalmspiesen met limoen en courgette voor 4 spiezen

2 zalmfilets
1 courgette
2 limoenen
2 eetlepels olijfolie
handje verse bieslook
1 knoflookteen
snuf zout en peper

Tips voor de bereiding van de zalmspiesen met courgette en limoen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Voorbereiding 30 minuten en grillen 15 minuten
Benodigdheden: barbecue, barbecuespiesen, snijplank, mes, mengschaal, knoflookpers, lepel

Zalmspiezenmet limoen en courgette barbecuerecept Foodblog Foodinista

Zalmspiesen met limoen en courgette recept

Meng in een schaaltje de olijfolie met zout en peper. Knijp de knoflook uit en snijd de bieslook fijn meng ook deze door de olijfolie. Snijd zalm in blokken van ongeveer 3 bij 3 centimer. Meng de zalm door de olijfolie en laat deze ongeveer 45 minuten marineren, zodat de smaken kunnen intrekken. Snijd ondertussen de limoen in plakjes en de courgette in plakjes. Rijg vervolgens de spiesen met om en om zalm, courgette, limoen, zalm, courgette en rijg zo door, totdat alles op is. Je heb minder limoen, maar dat is niet erg, anders worden de spiezen te zuur. Wissel met name de courgette en de zalm af.

Verhit de barbecue, wanneer je gaat beginnen en verhit de barbecue op 150 graden en laat de zalmspiezen in een kwartier langzaam gaar grillen. Eet smakelijk!

Meer inspiratie voor barbecuerecepten?

Bekijk ook eens de volgende barbecuerecepten op Foodblog Foodinista:
* Wat dacht je van deze biefstukspiesen met garnalenboter? Een echte surf en turf voor de barbecue.
* Een ander gerecht met zalm? Maak zelf verse zalmburgers op de barbecue.
* Geen diner zonder dessert, maak deze gevulde bananen op de barbecue.

Meer barbecue recepten en simpele en snelle barbecuetips ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.gtag(‘config’, ‘UA-43776150-1’);

Geen reactie's

Geef een reactie